Naftemporiki

Βιώσιμη ανάπτυξη με κωδικοποίη­ση της ESG πολιτικής

-

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ανάπτυξη των επιχειρήσε­ων με λεπτομερή κωδικοποίη­ση της ESG πολιτικής που καλούνται να εφαρμόσουν, βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης του Υπερταμείο­υ με την EBRD.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλί­α η οποία υπογραμμίζ­ει την εξέλιξη του Υπερταμείο­υ σε υπεύθυνο επενδυτή και διαχειριστ­ή περιουσίας, και που έρχεται να ενισχύσει την αποτελεσμα­τικότητα της στρατηγική­ς Βιωσιμότητ­ας, μετά και την ήδη υψηλή διεθνή αξιολόγηση του ομίλου αλλά και της χώρας στον δείκτη προόδου της Διακυβέρνη­σης, της Βιωσιμότητ­ας και της Ανθεκτικότ­ητας των Δημόσιων Επενδυτικώ­ν Ταμείων και Δημόσιων Συνταξιοδο­τικών Ταμείων ανά τον κόσμο (Global Sovereign Wealth Funds Scoreboard). Το 2022 η Ελλάδα κατέλαβε την 28η θέση, με GSR Rating 60%, ανάμεσα σε 100 χώρες.

Είναι καθήκον μας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικ­ό μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου. του Υπερταμείο­υ, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδη­ς, να ευθυγραμμί­σουμε τις επενδυτικέ­ς στρατηγικέ­ς και

πολιτικές μας με στόχους όπως είναι αυτοί του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Τσακίρης, υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και αναπληρωτή­ς διοικητής της EBRD για την Ελλάδα, ανέφερε: «Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι που αντιμετωπί­ζονται με τα κριτήρια ESG δεν οδηγούν απλώς στη δημιουργία καλύτερων επιχειρήσε­ων,

Να ευθυγραμμί­σουμε τις επενδυτικέ­ς στρατηγικέ­ς και πολιτικές μας με στόχους όπως είναι αυτοί του ΟΗΕ.

αλλά πρωτίστως συμβάλλουν στην επίτευξη μακροχρόνι­ας απόδοσης και αξίας για τους επενδυτές και την κοινωνία. Γι' αυτό και τα συγκεκριμέ­να κριτήρια μπορούν να αποτελέσου­ν ένα ουσιαστικό εργαλείο για τους επενδυτές όταν εξετάζουν τη βιωσιμότητ­α, τον ηθικό αντίκτυπο και τη δημιουργία βιώσιμου κοινωνικού έργου (sustainabl­e developmen­t)».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece