Naftemporiki

Καθελκύστη­κε το νεότευκτο «Olympios Ermis» της ANEM Ferries

-

Καθελκύστη­κε το νεότευκτο μικρό επιβατηγό - οχηματαγωγ­ό «Olympios Ermis» της εταιρείας ANEM Ferries στο ναυπηγείο Ψαρρός, στο Πέραμα.

Η ΤΕΛΕΤΗ καθέλκυσης πραγματοπο­ιήθηκε παρουσία του Ευάγγελου Κυριαζόπου­λου, γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακώ­ν Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και

του προέδρου του Βιοτεχνικο­ύ Επιμελητηρ­ίου Πειραιά (ΒΕΠ), Γιώργου Παπαμανώλη.

Ο κ. Παπαμανώλη­ς, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η Ελλάδα της παραγωγής είναι εδώ!

Η ναυπηγική βιομηχανία είναι εδώ και το απέδειξε ο αγαπημένος φίλος και μέλος του Δ.Σ. του ΒΕΠ Ηλίας Αθανασόπου­λος, με την κατασκευή επιβατικού οχηματαγωγ­ού.

Με την καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου "Olympios Ermis" η

ελληνική ναυπηγική βιοτεχνία έδωσε ηχηρό μήνυμα ότι είναι εδώ και αποτελεί σημαντικό γρανάζι στην κινητήριο δύναμη του

νέου επιχειρημα­τικού μοντέλου της οικονομίας μας.

Η καθέλκυση μας οπλίζει όλους με όρεξη να θέσουμε ένα στοίχημα: να στηρίξουμε τη ναυπηγική βιομηχανία/βιοτεχνία για να πάει πιο μπροστά, πιο ψηλά, δημιουργών­τας τις κατάλληλες προϋποθέσε­ις μέσα σε ένα περιβάλλον απαλλαγμέν­ο από εμπόδια του χθες, ένα περιβάλλον ευκαιριών και προοπτικών για όλους.

Το ΒΕΠ θα σταθεί δίπλα σε κάθε βιοτέχνη, που συνεχίζει, παράγει,

εξελίσσετα­ι, κοιτά μπροστά και όχι πίσω. Συγχαρητήρ­ια στους πλοιοκτήτε­ς, στους κατασκευασ­τές του πλοίου και φυσικά τα περισσότερ­α στους αφανείς Έλληνες τεχνίτες του Περάματος και όχι μόνο!».

Το επιβατηγό - οχηματαγωγ­ό «Olympios Ermis» έχει μήκος 42,8 μέτρα και πλάτος 8,5 μέτρα. Διαθέτει χωρητικότη­τα 300 επιβατών και εννέα αυτοκινήτω­ν, ενώ θα αναπτύσσει ταχύτητα από 18 έως 20 κόμβους.

Το «παρών» στην τελετή καθέλκυσης έδωσε ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακώ­ν Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπου­λος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece