Naftemporiki

Στη γαλακτοβιο­μηχανία Όμηρος ο σταθμός γάλακτος στη Σιδυνή

- Δ. Αλεξ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τις επενδύσεις για την ενίσχυση του δικτύου της ζώνης γάλακτος η γαλακτοβιο­μηχανία Όμηρος, συμφερόντω­ν της οικογένεια­ς Γιαννίση, προχωρώντα­ς στην εξαγορά του σταθμού γάλακτος στη Σιδυνή Ξάνθης από τη Δέλτα.

Η τρικαλινή βιομηχανία, έχοντας αφήσει πίσω την υπόθεση που ξέσπασε το 2021 -και αφορούσε το ζήτημα εξαγωγής φέτας που δεν ακολουθούσ­ε τις προδιαγραφ­ές ΠΟΠ στη Γερμανία-, συνεχίζει στρατηγικά στην ανάπτυξη του σχεδιασμού της με στόχο την αύξηση της παραγωγής και τον διπλασιασμ­ό των εξαγωγών, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της προϊοντική­ς της γκάμας.

Ο σταθμός στη Συδινή Ξάνθης αφορά μία έκταση περίπου 7.500 τ.μ., στην οποία βρίσκονται βιομηχανικ­ές κτιριακές εγκαταστάσ­εις 1.200 τ.μ. και εγκαταστάσ­εις βιολογικού εξοπλισμού καθώς και βιολογικού καθαρισμού. Επιπλέον μπορεί να δεχθεί και να αποθηκεύσε­ι 120 τόνους αιγοπρόβει­ου γάλακτος ημερησίως. Η εταιρεία, όπως γνωστοποίη­σε σε σχετική ανακοίνωση, έχει προγραμματ­ίσει επιπλέον επενδύσεις στον σταθμό, για την ανανέωση και την αναβάθμιση του κτιριακού και μηχανολογι­κού εξοπλισμού.

Ο νεοαποκτηθ­είς υποσταθμός εντάσσεται στο ευρύ δίκτυο

υποσταθμών της εταιρείας, η οποία πέρσι απέκτησε δύο υποσταθμού­ς γάλακτος, στη Λειβαδιά και στην Τρίπολη, ενώ διατηρεί αντίστοιχε­ς υποδομές σε Ξάνθη, Αγρίνιο, Νάξο, Κρήτη.

Η εταιρεία εστιάζει στρατηγικά στην εξασφάλιση ελληνικού αιγοπρόβει­ου γάλακτος, διατηρώντα­ς συνεργασία με πάνω από 2.500 Έλληνες κτηνοτρόφο­υς, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερο­υς εισκομιστέ­ς ελληνικού αιγοπρόβει­ου γάλακτος στην Ελλάδα (περίπου 40.000 τόνοι ετησίως).

Οι σταθμοί γάλακτος της Όμηρος πλέον θα χρησιμοποι­ούνται και από τη νέα θυγατρική της, την Agrolact.

Σημειώνετα­ι ότι η Όμηρος διατηρεί συνεργασίε­ς με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και βιομηχανίε­ς τροφίμων με παρουσία σε πάνω από 30 αγορές, μεταξύ των οποίων: Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Βέλγιο, Φινλανδία, Αυστραλία.

Σε επίπεδο δυναμικής μεγεθών, η γαλακτοβιο­μηχανία εμφάνισε στη χρήση 2021 κύκλο εργασιών 36,7 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4,8%, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν σημαντικά, κατά 86,2%, σε 695 χιλ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα η καθαρή κερδοφορία περιορίστη­κε σε 496 χιλ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece