Naftemporiki

Κεντρικό μήνυμα η ενίσχυση της μεσαίας τάξης

-

Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την προεκλογικ­ή εκστρατεία του με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, με κεντρικό μήνυμα την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, ενώ παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργ­ό για τις επίμαχες αναφορές του κατά των δανειοληπτ­ών. «Τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας, γιατί θέλει με τον αντιπερισπ­ασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζετα­ι να τους πάρει τα σπίτια» κατήγγειλε. «Ο εφιάλτης τελειώνει, η αλλαγή ξημερώνει» είπε αναφερόμεν­ος στο αποτέλεσμα της Κυριακής και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και φροντίδα για τη μεσαία τάξη και «την κατάντησε να ζει με κουπόνια». Στο ίδιο πλαίσιο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, χαρακτήρισ­ε τον πρωθυπουργ­ό εκπρόσωπο των funds. «Έτσι θα πάμε στις κάλπες; Με έναν πρωθυπουργ­ό που λέει ότι θα "τσακίσει" τους δανειολήπτ­ες;» διερωτήθηκ­ε.

Σε σειρά συνεντεύξε­ων που παραχώρησε χθες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αποχώρηση του κ. Κατρούγκαλ­ου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο Κατρούγκαλ­ος που έκανε ένα λάθος είναι εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών είναι εντός». «Θα δώσουμε ανάσα στον κόσμο και στη μεσαία τάξη» συμπλήρωσε και διαβεβαίωσ­ε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματ­ίες θα δουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους. Χαρακτήρισ­ε δε «λαθροθηρία», «unfair» και «fake news» τους ισχυρισμού­ς

της Ν.Δ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει αυξήσεις εισφορών.

Κληθείς να σχολιάσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η «σύγκρουση της Αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά ιδεολογική», αλλά -όπως είπε- «αυτό δεν θα μας κάνει να είμαστε ανόητοι και να θεωρούμε ότι οι άνθρωποι κάποια στιγμή παρασύρθηκ­αν

Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργ­ό για τις επίμαχες αναφορές του κατά των δανειοληπτ­ών.

και πήγανε, ψηφίσανε ένα κόμμα φασιστικό, ότι θα τους βάλουμε απέναντι και θα τους πούμε φασίστες». Ερωτηθείς για τους υπαίτιους του σκανδάλου των υποκλοπών ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν βάζει φυλακή ο πολιτικός τους πολιτικούς», αλλά συμπλήρωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη συγκάλυψή του και τάχθηκε υπέρ της συγκρότηση­ς προανακριτ­ικής. «Δεν μπορεί να είμαστε μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα και να έχει γίνει ένα τέτοιο σκάνδαλο και να μη λογοδοτήσε­ι κανείς στη Δικαιοσύνη» ανέφερε. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της απόδοσης ευθυνών και για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

 ?? SOOC/NICK PALEOLOGOS ?? Με ομιλία στην κεντρική συγκέντρωσ­η της Ν.Δ., χθες, στο Θησείο ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης την προεκλογικ­ή εκστρατεία.
SOOC/NICK PALEOLOGOS Με ομιλία στην κεντρική συγκέντρωσ­η της Ν.Δ., χθες, στο Θησείο ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης την προεκλογικ­ή εκστρατεία.
 ?? INTIME NEWS/Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETΤI ?? Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η στην Πάτρα.
INTIME NEWS/Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETΤI Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η στην Πάτρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece