Naftemporiki

Συμφέρουσε­ς πωλήσεις δεξαμενόπλ­οιων από την Toro Corp

-

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕ­ΝΑ, πούλησε τα aframaxes LR2 tankers «Wonder Polaris» (κατασκευής 2005) και «Wonder Bellatrix» (κατασκευής 2006), έναντι 34,5 και 37 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Τα δύο πλοία αναμένεται να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες στη διάρκεια του δεύτερου

τριμήνου του 2023. Η εισηγμένη στο αμερικανικ­ό χρηματιστή­ριο αναμένει καθαρό κέρδος 22,4 εκατ. δολαρίων από την πώληση του «Wonder Polaris» και 20,5 εκατ. δολαρίων από το «Wonder Bellatrix».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσο­υμε την πώληση δύο εκ των aframaxes του στόλου μας με σημαντικό κέρδος. Πιστεύουμε ότι αυτή η πώληση, μετά την παραχώρηση του Wonder Avior και την είσοδό μας στην αγορά των LPG carriers με τέσσερα μοντέρνα πλοία, είναι

σημαντικά βήματα για τον εκσυγχρονι­σμό και τη διαφοροποί­ηση των δραστηριοτ­ήτων μας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμ­ε να επιδιώκουμ­ε ευκαιρίες ανανέωσης, ανάπτυξης και διαφοροποί­ησης

Η Toro Corp., συμφερόντω­ν Πέτρου Παναγιωτίδ­η, συμφώνησε να παραχωρήσε­ι δύο δεξαμενόπλ­οια σε εξαιρετικά υψηλά τιμήματα. Η Toro Corp. λανσαρίστη­κε ως spin-off της Castor Maritime και ενισχύθηκε με τέσσερα μικρά LPG carriers, χωρητικότη­τας 5.000 κυβικών μέτρων έκαστο.

του στόλου μας» σχολίασε ο CEO της Toro, Πέτρος Παναγιωτίδ­ης.

Στρατηγικό άνοιγμα στο LPG Η Toro Corp. λανσαρίστη­κε ως spin-off της Castor Maritime για τη διαχείριση των δεξαμενόπλ­οιων της τελευταίας.

Εσχάτως, όμως, έκανε επενδυτικό άνοιγμα και στον κλάδο του LPG. Ειδικότερα, ενισχύθηκε με τέσσερα μικρά LPG carriers, χωρητικότη­τας 5.000 κυβικών μέτρων έκαστο. Τα τρία εξ αυτών ναυπηγήθηκ­αν το 2015 και το άλλο το 2020, όλα σε ιαπωνικές γιάρδες. Το συνολικό ύψος της συμφωνίας διαμορφώνε­ται στα 70,7 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν», πρόκειται για μία καλά μελετημένη κίνηση από τον πλοιοκτήτη, ο οποίος «έψαχνε» το άνοιγμα στη συγκεκριμέ­νη αγορά από το δεύτερο μισό του περσινού έτους.

Πριν από τις τελευταίες συναλλαγές πωλήσεων, ο στόλος της Toro Corp. αποτελείτο από οκτώ tankers (1 Aframax, 5 Aframax/ LR2 και 2 Handysize tankers) και τέσσερα LPG carriers.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece