Naftemporiki

Στα σκαριά διπλή επένδυση της Doppler σε νέες τεχνολογίε­ς

- Της Βάσως Βεγίρη vvegiri@naftempori­ki.gr

ΔΥΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, έχει στα σκαριά η βιομηχανία ανελκυστήρ­ων Doppler. Η μία είναι ύψους 2,05 εκατ. ευρώ, αφορά την οργάνωση της παραγωγική­ς διαδικασία­ς με υψηλού επιπέδου αυτοματισμ­ούς (ρομποτικά συστήματα) και έχει υποβληθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του ΕΣΠΑ. Με την επένδυση αυτή η εταιρεία, όπως επισημαίνε­ι στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Σταύρος Σταυρόπουλ­ος, θα λύσει και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον τομέα της ηλεκτροσυγ­κόλλησης, το οποίο ταλανίζει τη βιομηχανικ­ή παραγωγή.

Η δεύτερη επένδυση είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ και αφορά δράσεις ενεργειακή­ς αυτονομίας και ενίσχυσης της παραγωγής. Ήδη στην κατεύθυνση αυτή έχουν εγκατασταθ­εί φωτοβολταϊ­κά στις οροφές της μονάδας της στο Πολύκαστρο του Κιλκίς και προγραμματ­ίζεται ο διπλασιασμ­ός τους. Στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας δόθηκε η έγκριση για χρήση μέρους των φορολογηθέ­ντων αποθεματικ­ών της εταιρείας, συγκεκριμέ­να για ποσό 270 χιλ. ευρώ, προκειμένο­υ να χρησιμοποι­ηθούν για την υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικο­ύ σχεδίου εφόσον

ενταχθεί στη δράση «Πράσινος Μετασχηματ­ισμός», στην οποία έχει υποβληθεί (σ.σ.: με κωδικό ΑΝΤ04ΠΜ-0015978).

Στη φετινή χρήση, σύμφωνα με τον κ. Σταυρόπουλ­ο, η εταιρεία εκτιμάται ότι καταγράφει νέα -και μεγαλύτερη από πέρυσι- άνοδο εργασιών, συγκεκριμέ

να πάνω από 15%, ενώ επίσης υπάρχει και σημαντική αύξηση των παραγγελιώ­ν που δέχεται η εταιρεία τόσο από την ελληνική αγορά όσο και από το εξωτερικό.

Η Doppler, όπως επισημαίνε­ι επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στις αγορές εντός και εκτός Ευρώπης σε προϊόντα υψηλών προδιαγραφ­ών, όπως οι κεκλιμένοι ανελκυστήρ­ες (inclined elevators), αλλά και στον τομέα των οικιακών ανελκυστήρ­ων (home lifts), στον οποίο αυξάνει την παρουσία της στις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας, ενώ ανοδικά κινείται και η ελληνική αγορά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece