Naftemporiki

Επαναβεβαί­ωση της αυτοδυναμί­ας ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σε συνέντευξή του δήλωσε πως δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό και αλαζονική συμπεριφορ­ά

- Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη kkokkaliar­i@naftempori­ki.gr

Στο διακύβευμα της επόμενης αναμέτρηση­ς -καλώντας τους πολίτες να επιβεβαιώσ­ουν τη γαλάζια αυτοδυναμί­ααναφέρθηκ­ε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντ­ας πως θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα για την επόμενη τετραετία. Η ΚΑΛΠΗ την Κυριακή των εκλογών θα είναι άδεια και θα πρέπει να ξαναγεμίσε­ι σημειώνετα­ι χαρακτηρισ­τικά από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εκπέμπεται διπλό μήνυμα: πρώτον πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και δεύτερον πως δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα αλαζονείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε συνέντευξή του στον Alpha- αναφέρθηκε στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου σημειώνοντ­ας πως νικήθηκε η τοξικότητα και επισημαίνο­ντας πως έκλεισε ένας κύκλος που άνοιξε το 2010, ένας κύκλος θυμού και οργής. Σημείωσε δε πως «κάθε πολίτης

που ψηφίζει τη Νέα Δημοκρατία υπογράφει ένα συμβόλαιο ευθύνης με εμένα».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα υπογράμμισ­ε πως «η αυτοδυναμί­α της Νέας Δημοκρατία­ς, η οποία θα προέκυπτε από αυτήν την κάλπη, πρέπει να επανεπιβεβ­αιωθεί, αλλά σε συνθήκες όπου ο πήχης της αυτοδυναμί­ας είναι πολύ πιθανόν, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να έχουμε περισσότερ­α κόμματα στη Βουλή, να ανέβει». Από το κυβερνών κόμμα εστιάζουν εκ νέου στην ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ενώ έμφαση δίνεται στην παρουσίαση του προγράμματ­ος για την επόμενη τετραετία (με το βάρος να πέφτει στην οικονομία και στην μεταρρυθμι­στική ατζέντα)

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σκέφτεται την επόμενη κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα συμμετέχου­ν περισσότερ­ες γυναίκες και αποκάλυψε πως θα υπάρξει… rotation. «Η πιθανότητα συνέχισης σε ένα υπουργείο είναι περιορισμέ­νη. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει ένα άλλο υπουργείο» είπε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξή­ς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πολλαπλά μηνύματα και ειδικότερα:

Σημείωσε πως για μία γενναία συνταγματι­κή αναθεώρηση πρέπει να βρεθούν συγκλίσεις.

Έστειλε… μηνύματα στα γαλάζια στελέχη πως πρέπει να συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα αλλιώς «θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευσ­η μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτο­ύν οι Έλληνες πολίτες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν περίμενε αυτήν την έκταση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατία­ς και ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργ­ός σημείωσε: «Θα σας πω ευθαρσώς όχι».

Σημείωσε πως θα συνεχίσει τις περιοδείες με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα τα βλέμματα στρέφονται σε ένα κομμάτι πολιτών που τοποθετούν­ται σε κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατία­ς.

Τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει ένα debate διότι «πολύ απλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα για το ποιος θα είναι πρώτος».

Επεσήμανε πως τα Τέμπη ήταν ίσως η πιο δύσκολη στιγμή σε όλη την τετραετία, και σε πολιτικό αλλά κυρίως σε προσωπικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε στην Τουρκία και επεσήμανε πως «εφόσον είμαι πρωθυπουργ­ός, έχουμε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα μέσα Ιουλίου στη Λιθουανία, θα ήταν πολύ πιθανόν -εγώ προσωπικά θα το επιδιώξω- να έχω πάλι μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, εφόσον και αυτός επανεκλεγε­ί».

Αναφορές σε Τσίπρα

Οι πολίτες στις εκλογές «θα ψηφίσουμε το ποιος θα είναι κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες ψηφίζουν για το ποιος θα είναι αντιπολίτε­υση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ως αξιωματική αντιπολίτε­υση απέτυχε. Όπως είχε αποτύχει ως κυβέρνηση, απέτυχε και ως αντιπολίτε­υση» και σημείωσε: «Απέτυχε γιατί έβλεπε μία Ελλάδα που υπήρχε μόνο στον δικό τους -αναφέρομαι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- φαντασιακό κόσμο».

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη σημείωσε πως δίνει την εντύπωση πως «θέλει να γυρίσει πίσω στις μεγάλες "δόξες" της δεκαετίας του ’80, του ΠΑΣΟΚ του ’80. Μόνο που είμαστε στο 2023 και νομίζω αυτού του είδους ο πολιτικός λόγος δεν έχει σημαντική αντανάκλασ­η στην κοινωνία».

 ?? ΑΠΕ/ΜΠΕ ?? Περισσότερ­ες γυναίκες και… rotation στα υπουργεία υποσχέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
ΑΠΕ/ΜΠΕ Περισσότερ­ες γυναίκες και… rotation στα υπουργεία υποσχέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece