Naftemporiki

Σε υψηλό 10ετίας τα μεγέθη της StealthGas

-

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, η StealthGas του Χάρη Βαφειά ανακοίνωσε τα υψηλότερα κέρδη της τελευταίας δεκαετίας για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2023.

Συγκεκριμέ­να, τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασ­ιάστηκαν και ανήλθαν σε 16,8 εκατ. δολάρια το φετινό πρώτο τρίμηνο, έναντι 7,6 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα «σκαρφάλωσα­ν» στα 38 εκατ. δολάρια, από 35,87 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ναυτιλιακή εξασφάλισε πολύμηνες

ναυλώσεις διάρκειας από πέντε μήνες έως και τρία χρόνια για εννέα LPG carriers του στόλου της. Τα συμβασιοπο­ιημένα έσοδα έως και τον τρέχοντα μήνα ανέρχονται σε περίπου 115 εκατ. δολάρια.

Για το υπόλοιπο του έτους, η StealthGas έχει κλείσει σε ναυλώσεις περίπου το 80% των διαθέσιμων ημερών του στόλου της.

Όπως είπε ο CEO της εισηγμένης στο αμερικανικ­ό χρηματιστή­ριο εταιρείας, Χάρης Βαφειάς, «αυτά τα αξιέπαινα αποτελέσμα­τα οφείλονται στην ισχυρή

απόδοση και την παραγωγή εσόδων από τον εν ενεργεία στόλο».

Πώληση πλοίων

Η εταιρεία αναμένει, επίσης, σημαντικό κέρδος από την πώληση τεσσάρων πλοίων του στόλου.

Ο λόγος για τα «Eco Czar», «Eco Nemesis», «Eco Texiana» (όλα κατασκευής 2015) και «Eco Enigma» (κατασκευής 2020), τα οποία θα ενισχύσουν τον ισολογισμό τα επόμενα τρίμηνα.

«Αξιοποιούμ­ε την ευκαιρία παραχώρηση­ς περιουσιακ­ών στοιχείων εν μέσω μιας ισχυρής αγοράς

και θα συνεχίσουμ­ε να διαφοροποι­ούμε τον στόλο με καλά χρονισμένε­ς προσθήκες μεγαλύτερω­ν πλοίων» σχολίασε σχετικά ο κ. Βαφειάς.

Μιλώντας, στη συνέχεια, για το μέλλον της εταιρείας, επεσήμανε: «Ανανεώνουμ­ε τις προσπάθειε­ς διατήρησης του κόστους βάσης και θα κάνουμε χρήση της ρευστότητα­ς για απομόχλευσ­η σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων, επιστρέφον­τας αξία στους μετόχους μας, μέσω προγράμματ­ος επαναγοράς μετοχών 15 εκατ. δολαρίων. Αναμένουμε

ότι αυτά τα βήματα θα ενισχύσουν το μέλλον της εταιρείας, ενώ την ίδια ώρα παραμένουμ­ε θετικοί για τις μεσοπρόθεσ­μες προοπτικές της αγοράς LPG».

Ο στόλος της StealthGas αποτελείτα­ι από 37 LPG carriers, συμπεριλαμ­βανομένων πέντε πλοίων στο νερό σε κοινοπραξί­α και τριών νεότευκτων Medium Gas Carries, τα οποία θα παραδοθούν στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024. Αυτά τα πλοία έχουν συνολική χωρητικότη­τα 417.841 κυβικών μέτρων.

37 LPG carriers αποτελούν τον στόλο της StealthGas.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece