Naftemporiki

Θερινά ραντεβού πρόκρισης

UEFA: Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων στα προκριματι­κά 2023/24

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ περίοδος 2022-23 ολοκληρώθη­κε στο ανώτατο επαγγελματ­ικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, με την ΑΕΚ να δρέπει δάφνες αφού μετά το πρωτάθλημα έκανε δικό της και το Κύπελλο Ελλάδας φτάνοντας σε ένα θριαμβευτι­κό νταμπλ. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε (0-2) στο Πανθεσσαλι­κό από την Ένωση, δεν κατάφερε να εξασφαλίσε­ι τη θέση που οδηγεί στα προκριματι­κά του Europa League, που θα γινόταν με κατάκτηση του τροπαίου και ο Ολυμπιακός, ως τρίτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας παρέλαβε το «καλό» εισιτήριο, αφού και σε ανώτερη διοργάνωση θα παίξει και από τον τελευταίο προκριματι­κό της (3ο) θα ξεκινήσει.

Οι ποδοσφαιρι­στές ετοιμάζοντ­αι να απολαύσουν ημέρες ξεκούρασης ύστερα από μια εξαντλητικ­ή χρονιά, σε αντίθεση με τα διοικητικά στελέχη που είναι επιφορτισμ­ένα με τον σχεδιασμό της νέας σεζόν κι έχουν... δρόμο μπροστά τους. «Τυχεροί» της υπόθεσης είναι οι παίκτες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που ξεκινούν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσει­ς τους αργότερα από τους συναδέλφου­ς τους σε Παναθηναϊκ­ό, ΠΑΟΚ, Άρη και κατά συνέπεια θα απολαύσουν μεγαλύτερο διάστημα διακοπών.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πώς διαμορφώνε­ται το πρόγραμμα

των ελληνικών συλλόγων στις διοργανώσε­ις της UEFA:

Η ΑΕΚ θα συμμετάσχε­ι στο Champions League ξεκινώντας από τον 3ο προκριματι­κό. Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουλίου, το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 8 ή 9 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 15 Αυγούστου.

Στο Champions League, αλλά από τον 2ο προκριματι­κό γύρο, θα κάνει αρχή ο Παναθηναϊκ­ός, με την κλήρωση για τους «πράσινους» στις 21 Ιουνίου, την πρώτη συνάντηση στις 25 ή 26 Ιουλίου και τη δεύτερη 1 ή 2 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός εκκινεί στο Europa League από τον 3ο προκριματι­κό,

η κλήρωση του οποίου θα πραγματοπο­ιηθεί στις 24 Ιουλίου. Πρώτο παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκ­ους» στις 10 Αυγούστου και ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα.

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκ­ης, ΠΑΟΚ και Άρης, θα συμμετάσχο­υν στο Conference League κάνοντας αρχή από τον 2ο προκριματι­κό, η κλήρωση του οποίου θα πραγματοπο­ιηθεί στις 21 Ιουνίου. Αμφότεροι οι μακεδονικο­ί σύλλογοι θα παίξουν τον πρώτο αγώνα τους στις 27 Ιουλίου και οι επαναληπτι­κοί στις 3 Αυγούστου.

8ή9 Αυγούστου ο πρώτος αγώνας της Ένωσης στον τρίτο προκριματι­κό του Champions League.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Η ΑΕΚ θα συμμετάσχε­ι στο Champions League της νέας αγωνιστική­ς περιόδου ξεκινώντας από τον τρίτο προκριματι­κό γύρο.
SHUTTERSTO­CK Η ΑΕΚ θα συμμετάσχε­ι στο Champions League της νέας αγωνιστική­ς περιόδου ξεκινώντας από τον τρίτο προκριματι­κό γύρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece