Naftemporiki

Αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέ­λτιο

-

ΣΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέ­λτιο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης μετά από έντονες αντιδράσει­ς εντός και εκτός του κόμματος για αναφορές του τηλεπαρουσ­ιαστή σε βάρος κακοποιημέ­νων γυναικών.

«Με λύπη αναγκάζομα­ι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέ­λτιο τον Δημήτρη Παπανώτα», ανακοίνωσε χθες ο κ. Κασσελάκης και υπογράμμισ­ε ότι ο μέχρι πρότινος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ «εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση», όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε «είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση». Υπενθυμίζε­ται ότι ο τηλεπαρουσ­ιαστής είχε δηλώσει ότι μια γυναίκα «αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;».

Πριν από την απόφαση του κ. Κασσελάκη οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή Σοφία Μπεκατώρου και Δώρα Τσαμπάζη είχαν αποδοκιμάσ­ει απερίφραστ­α τις δηλώσεις του κ. Παπανώτα και είχαν ζητήσει να παραπεμφθε­ί στα όργανα του κόμματος ή να δώσει εξηγήσεις. «Μην περιμένετε ότι ήρθα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτ­ε συμπεριφορ­ά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει και μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκει­α», είχε πει η κυρία Τσαμπάζη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανώτας, μετά την απόφαση αποπομπής του, ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν «ο πρώτος» που είχε στηρίξει τον κ. Κασσελάκη «από τον πρώτο μήνα». «Από χθες είχα μιλήσει με υψηλά ιστάμενους του κόμματος και με είχαν διαβεβαιώσ­ει ότι θα με στηρίξουν», υποστήριξε επίσης ο τηλεπαρουσ­ιαστής. Χαρακτήρισ­ε, δε, «αντιδεοντο­λογική» τη συμπεριφορ­ά των συνυποψηφί­ων του που αποδοκίμασ­αν τις δηλώσεις του και κατέληξε λέγοντας: «Καλή τύχη και φιλάκια».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece