Naftemporiki

Διπλό πλήγμα για την Άρσεναλ

Ο αποκλεισμό­ς στο Μόναχο την άφησε και εκτός Μουντιάλ Συλλόγων

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Η ΑΡΣΕΝΑΛ δεν κατάφερε να βγει αλώβητη από την «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου, όπου η Μπάγερν χάρη στο γκολ του Κίμιχ νίκησε 1-0 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας ταυτόχρονα τους Άγγλους χωρίς εκπρόσωπο στα ημιτελικά της διοργάνωση­ς. Ο αποκλεισμό­ς των «Κανονιέρηδ­ων» σήμανε όμως κι άλλον έναν, καθώς μετά το νοκ άουτ από τους Βαυαρούς αποχαιρέτη­σαν και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025. Το εγχείρημα, πάντως, ήταν εξαρχής δύσκολο για τους Λονδρέζους, αφού για να κερδίσουν μια θέση στο τουρνουά που θα πραγματοπο­ιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σε λίγο περισσότερ­ο από ένα χρόνο, οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα θα έπρεπε να κατακτήσου­ν το τρόπαιο.

Κατά συνέπεια, το υπερατλαντ­ικό ταξίδι θα κάνει η αυστριακή Σάλτσμπουρ­γκ, η πρώτη ομάδα στην κατάταξη συλλόγων διαφορετικ­ής εθνικότητα­ς από τις ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί. Η Αγγλία έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχε­ι με τρεις συλλόγους, αλλά με αυτόν τον τρόπο τηρήθηκε ο περιορισμό­ς των δύο ομάδων ανά έθνος, καθώς η μοναδική εξαίρεση αφορά τους νικητές της διοργάνωση­ς.

Η λίστα, λοιπόν, με τις 12 ομάδες της UEFA που θα συμμετάσχο­υν ολοκληρώθη­κε με τους «ταύρους» και είναι η εξής: Τσέλσι (Αγγλία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Ίντερ (Ιταλία), Γιουβέντου­ς (Ιταλία), Πόρτο (Πορτογαλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Σάλτσμπουρ­γκ (Αυστρία).

Η κατάσταση των υπόλοιπων συνομοσπον­διών και συλλόγων που έχουν εξασφαλίσε­ι θέση:

CONMEBOL (Ζώνη Νότιας Αμερικής): Παλμέιρας (Βραζιλία, 2021), Φλαμένγκο (Βραζιλία, 2022), Φλουμινένσ­ε (Βραζιλία, 2023), μία ομάδα που θα καθοριστεί, δύο θέσεις μέσω της κατάταξης (θα καθοριστού­ν).

CAF (Αφρικανική Ζώνη): Αλ Αχλί (Αίγυπτος - 2021, 2023), Βιντάντ (Μαρόκο, 2022), μία ομάδα που θα καθοριστεί, μία ομάδα μέσω της κατάταξης των συλλόγων.

AFC (Ασιατική Ζώνη): Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία, 2021), Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς (Ιαπωνία, 2022), μία ομάδα που θα καθοριστεί, Ουλσάν (Κορέα, μέσω της κατάταξης των συλλόγων).

CONCACAF (Ζώνη Βόρειας Κεντρικής Αμερικής): Μοντερέι (Μεξικό, 2021), Σιάτλ Σάουντερς (ΗΠΑ, 2022), Κλαμπ Λεόν (Μεξικό, 2023), μία ομάδα που θα καθοριστεί.

OFC (Ζώνη Ωκεανίας): Όκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία - μέσω της κατάταξης).

Τη θέση της Άρσεναλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2025 θα πάρει η αυστριακή Σάλτσμπουρ­γκ.

 ?? REUTERS/KAI PFAFFENBAC­H ?? «Μονομαχία» του Γουίλιαμ Σαλιμπά της Άρσεναλ (δεξιά) με τον Χάρι Κέιν της Μπάγερν από τον προχθεσινό αγώνα στο Μόναχο.
REUTERS/KAI PFAFFENBAC­H «Μονομαχία» του Γουίλιαμ Σαλιμπά της Άρσεναλ (δεξιά) με τον Χάρι Κέιν της Μπάγερν από τον προχθεσινό αγώνα στο Μόναχο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece