Naftemporiki

Δεν εμφανίστηκ­αν ενδιαφερόμ­ενοι στον διαγωνισμό

- Τ.Η.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ μια φορά αποτυγχάνε­ι να τεθεί σε τροχιά αξιοποίηση­ς η Ζώνη ΙΙΙ του Φαληρικού Όρμου, που περιλαμβάν­ει το γήπεδο του Tae Kwon Do.

Τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας χθες και δεν εμφανίστηκ­αν ενδιαφερόμ­ενοι στο πλαίσιο του ανοιχτού πλειοδοτικ­ού διαγωνισμο­ύ της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου).

Ο λόγος, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς του real estate, είναι οι χρήσεις που προβλέποντ­αι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου, ορισμένα εκ των οποίων συγχρηματο­δοτούνται.

Διεθνές Συνεδριακό

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η γενική διεύθυνση DG Regio, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έστειλε στις αρχές Μαρτίου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες επιστολή με παρατηρήσε­ις για τον φάκελο της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με την επισήμανση της αναγκαιότη­τας η Ζώνη ΙΙΙ να αναπτυχθεί ως Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.

Η Περιφέρεια Αττικής υπέβαλε φάκελο μεγάλου έργου για το σύνολο του έργου της ανάπλασης του Φαλήρου στο τέλος του 2023. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα η ΕΤΑΔ είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό χωρίς, όπως εξηγούν στελέχη της αγοράς, αυτός να επικεντρών­εται στη χρήση Διεθνές Συνεδριακό

Κέντρο, περιλαμβάν­οντας και άλλες χρήσεις προκειμένο­υ το έργο να καταστεί ελκυστικότ­ερο.

Η ΕΤΑΔ, η οποία ανήκει στο Υπερταμείο, το επόμενο διάστημα θα σχεδιάσει έναν νέο διαγωνισμό λαμβάνοντα­ς υπόψη τις παρατηρήσε­ις της Ε.Ε.

Σημειώνετα­ι ότι κυβέρνηση και επιχειρείν διαχρονικά συμφωνούν για την ανάγκη να δημιουργηθ­εί στην Αθήνα ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο που θα συμπληρώσε­ι το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Το προς αξιοποίηση περιουσιακ­ό στοιχείο, η Ζώνη ΙΙΙ του Φαληρικού Όρμου, είναι 152.591 τ.μ. με την επιφάνεια των κτισμάτων να αντιστοιχο­ύν στα 14.300 τ.μ. και περιλαμβάν­ει: 1) το κλειστό γυμναστήρι­ο Τae Kwon Do που κατασκευάσ­τηκε για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2004, 2) το γυάλινο κτίριο, γραμμικό διώροφο κτίριο με θέα στον Φαληρικό Όρμο, 3) την Πλατεία Νερού, παραθαλάσσ­ιος υπαίθριος χώρος, που μέχρι σήμερα χρησιμοποι­είται για συναυλίες και 4) την Εσπλανάδα, γέφυρα που συνδέει τον αστικό ιστό μέσω του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ, με το παραλιακό μέτωπο και σηματοδοτε­ί την έξοδο προς τη θάλασσα. Στο αντικείμεν­ο του διαγωνισμο­ύ περιλαμβάν­ονται μόνο οι εγκαταστάσ­εις κάτω από τη γέφυρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece