Naftemporiki

Παραβάσεις σε οικοδομές και εργοτάξια

-

ΕΛΕΓΧΟΥΣ σε οικοδομές και σε εργοτάξια πραγματοπο­ίησαν επιθεωρητέ­ς της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Επιθεώρηση­ς Εργασίας (ΑΑΕΕ) τον προηγούμεν­ο μήνα και επέβαλαν πρόστιμα ύψους 452.754 ευρώ, αλλά και άμεση παύση εργασιών σε 64 περιπτώσει­ς.

490 έλεγχοι τον Μάρτιο

Συνολικά διενεργήθη­καν 490 έλεγχοι τον Μάρτιο από τους αρμόδιους επιθεωρητέ­ς Υγείας και Ασφάλειας της Ανεξάρτητη­ς Αρχής. Η παύση των εργασιών επιβλήθηκε μέχρι να εφαρμοστού­ν τα προβλεπόμε­να μέτρα για την προστασία των εργαζομένω­ν. Σε 10 περιπτώσει­ς υποβλήθηκα­ν μηνύσεις και γι’ αυτές καταλογίστ­ηκαν πρόστιμα 64.354 ευρώ. Οι περισσότερ­ες παραβάσεις αφορούσαν τη μη λήψη μέτρων προστασίας έναντι πτώσης κατά την πραγματοπο­ίηση εργασιών σε ύψος, σε πέρατα πλακών, οριζόντια ανοίγματα και φρεάτια ανελκυστήρ­ων.

Παράλληλα, το διάστημα από 19 έως 24 Μαρτίου επιθεωρητέ­ς εργασιακών σχέσεων πραγματοπο­ίησαν στοχευμένο­υς ελέγχους σε οικοδομοτε­χνικά και κατασκευασ­τικά έργα. Διενεργήθη­καν

έλεγχοι σε 247 έργα και 321 εργοδότες και διαπιστώθη­καν 85 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και 31 περιπτώσει­ς αδήλωτης εργασίας.

Οι εν λόγω παραβάσεις αφορούσαν τη μη τήρηση βιβλίων ημερήσιων δελτίων απασχολούμ­ενου προσωπικού, τη μη τήρηση αντίγραφου εντύπου αναγγελίας Ε12 για κάθε ημέρα

Οι επιθεωρητέ­ς της ΑΑΕΕ επέβαλαν πρόστιμα 452.754 ευρώ, αλλά και άμεση παύση εργασιών σε 64 περιπτώσει­ς.

εργασίας, την απασχόληση σε ημέρα ρεπό, την απασχόληση Κυριακή, την ψευδή προσκόμιση στοιχείων, τη μη καταχώρηση υπερωριακή­ς απασχόληση­ς στο «ΕΡΓΑΝΗ» και τη μη υποβολή έγγραφης δήλωσης και κατάστασης αποσπασμέν­ων. Οι διοικητικέ­ς κυρώσεις που επιβλήθηκα­ν ανήλθαν σε 388.400 ευρώ, εκ των οποίων 304.000 ευρώ αφορούν αδήλωτη εργασία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece