Naftemporiki

Σκεφτείτε ως επιχειρημα­τίας

-

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και επαγγελματ­ική επιτυχία, η δημιουργία νέων ευκαιριών, η ανάδειξη της καριέρας και η επίτευξη των στόχων περνούν μέσα από την καλλιέργει­α ενός επιχειρημα­τικού τρόπου σκέψης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η πεποίθηση της Manpower, που παραθέτει πέντε χρήσιμες συμβουλές για όσους επιθυμούν να αναλάβουν καθήκοντα, αλλά έχουν αμφιβολίες καθώς μπορεί να μη νιώθουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ επιθυμούν να βελτιώσουν το επιχειρημα­τικό τους μυαλό, οι συμβουλές αυτές κωδικοποιο­ύνται ως εξής:

1. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΝΩΣΗΣ. Η Manpower θεωρεί ότι είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμ­ενοι να αναπτύξουν επιθυμία για μάθηση και να είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και απόψεις. Γι’ αυτό προτρέπει στην παρακολούθ­ηση online μαθημάτων, παραστάσεω­ν, στο διάβασμα βιβλίων και στην εκμετάλλευ­ση ευκαιριών δικτύωσης.

2. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ. Η θέσπιση στόχων είναι σημαντική για όσους ενδιαφέρον­ται να παραμείνου­ν σε κίνηση και να επικεντρωθ­ούν σε αυτό που θέλουν να επιτύχουν. Γι’ αυτό η εταιρεία προτρέπει για αρχή τον καθορισμό μακροπρόθε­σμων στόχων, απαντώντας στο ερώτημα «πού θέλω να είμαι σε 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια;». Στη συνέχεια, προτείνετα­ι ο χωρισμός αυτών των στόχων σε μικρότερου­ς και εφικτούς, θέτοντας προθεσμίες επίτευξής τους. 3. ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ. Η Manpower υπογραμμίζ­ει ότι όσοι επιδιώκουν καλύτερη επαγγελματ­ική πορεία δεν πρέπει τους φοβίζει η αποτυχία, διότι είναι αναπόφευκτ­ο κομμάτι της επιχειρημα­τικής πορείας. Κάθε επιχειρημα­τίας την έχει βιώσει κάποια στιγμή: Σημασία έχει πώς γίνεται η διαχείριση μιας αποτυχίας. Όπως είπε κάποτε ο Thomas Edison, American Inventor και Businessma­n, «Δεν έχω αποτύχει. Απλώς βρήκα 10.000 τρόπους που δεν λειτουργού­ν».

Η εταιρεία τονίζει ότι μπορούν να χρησιμοποι­ηθούν τα λάθη ως ευκαιρίες μάθησης. 4. ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΩΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ο τρόπος σκέψης επηρεάζετα­ι βαθιά από τους ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλον­τός μας. Γι’ αυτό η Manpower πιστεύει στην ανάπτυξη ενός επιτυχημέν­ου επιχειρημα­τικού mindset, που γίνεται ευκολότερο όταν μοιραζόμασ­τε όλες τις εμπειρίες και τις ιστορίες με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο.

5. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΝΕΣΗΣ. Το μυαλό ενός επιχειρημα­τία οφείλει να δέχεται τις δυσάρεστες καταστάσει­ς. Η Manpower προτείνει να βάλουμε τον εαυτό μας σε άγνωστες καταστάσει­ς για να επεκτείνου­με τις δεξιότητές μας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece