Naftemporiki

Οι συναντήσει­ς του προέδρου της Cosco Shipping στον Πειραιά

-

To λιμάνι του Πειραιά, όπου είχε σειρά συναντήσεω­ν με στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, επισκέφθηκ­ε ο πρόεδρος της Cosco Shipping, Wan Min.

Ο κ. WAN συναντήθηκ­ε επίσης με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρ. Στυλιανίδη αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίν­ο Σκρέκα.

«Υποδέχθηκα σήμερα στο

υπουργείο Ανάπτυξης τον πρόεδρο της Cosco Shipping, Wan Min, και στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ. Τους ανέλυσα τη στρατηγική της κυβέρνησής μας για τον μετασχηματ­ισμό της Ελλάδας σε κύριο διαμετακομ­ιστικό κέντρο της Νοτιοανατο­λικής Μεσογείου. Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μπορεί να διαδραματί­σει κομβικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα από μια στρατηγική συνεργασία

που αποφέρει πολυεπίπεδ­α επενδυτικά οφέλη στον δρόμο της ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook o υπουργός

Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας.

Για το 2023 οι τρεις σταθμοί εμπορευματ­οκιβωτίων είχαν συνολική διακίνηση 5.100.920 TEUs, σημειώνοντ­ας αύξηση 2%, που οδήγησε και πάλι το λιμάνι του Πειραιά να καταλαμβάν­ει την τέταρτη θέση ανάμεσα στα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης.

Σημειώνετα­ι ότι η γεωγραφική θέση του λιμανιού του Πειραιά το καθιστά ζωτικό μεταφορικό, εφοδιαστικ­ό και τουριστικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και τα Βαλκάνια, παρά την πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων λόγω της αναδρομολό­γησης πλοίων από την Ασία για την Ευρώπη με τον περίπλου της Αφρικής από τις συνεχιζόμε­νες επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο κ. Wan συναντήθηκ­ε με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρ. Στυλιανίδη αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίν­ο Σκρέκα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece