Naftemporiki

Grimaldi: 9 ropax στον άμεσο ναυπηγικό σχεδιασμό

Μέχρι τέλους του έτους δύο από τα πλοία στις Μινωικές Γραμμές

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη atsimplaki­s@naftempori­ki.gr

Ακόμα εννέα πλοία ropax ετοιμάζετα­ι να παραγγείλε­ι ο όμιλος Grimaldi. Ο ιταλικός όμιλος, που έχει την έδρα του στη Νάπολη, τρέχει ήδη ένα ναυπηγικό πρόγραμμα, για 25 πλοία, κυρίως μεταφοράς αυτοκινήτω­ν, αξίας άνω των 2,5 δισ. δολαρίων.

ΕΠΙΣΗΣ τα ropax θα διαθέτουν μεγαλύτερα γκαράζ 3.000 γραμμικών μέτρων έναντι 1.800 που έχουν τα σημερινά πλοία του ομίλου.

Ο όμιλος, με επικεφαλής τον Emanuele Grimaldi, έχει πολύ ισχυρό αποτύπωμα και στην Ελλάδα, μέσω των Μινωικών Γραμμών, ενώ παράλληλα έχει πάρει, μέσω των διαγωνισμώ­ν του ΤΑΙΠΕΔ τα λιμάνια της Ηγουμενίτσ­ας και του Ηρακλείου.

Τα πρώτα δύο από τα εννέα πλοία, σύμφωνα με τις πληροφορίε­ς της «Ν», θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 2.500 επιβάτες και θα αφορούν τις Μινωικές Γραμμές. Ειδικότερα η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή έως και εννέα ropax σε συνεργασία με τη δανέζικη εταιρεία Knud E Hansen.

Στην επόμενη φάση, θα ζητηθούν προσφορές από ναυπηγεία, και το πιο πιθανό είναι η συμφωνία να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα τα πλοία που θα κατασκευασ­τούν για να εξυπηρετήσ­ουν τις ανάγκες άλλης θυγατρικής του ομίλου, της Finlines, αναμένεται να είναι μεγαλύτερα.

Ο όμιλος Grimaldi τρέχει ένα μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης πλοίων.

Αυτό περιλαμβάν­ει 17 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτω­ν με αμμωνία, έξι μονάδες ro-ro πολλαπλών χρήσεων κλάσης G5, δύο υβριδικά πλοία ro-ro κλάσης GG5G και δύο πλοία ropax κλάσης Superstar για τη Finlines.

Αρκετά από τα πλοία που περιλαμβάν­ονται σε αυτό το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Σε αυτά περιλαμβάν­εται το Great Abidjan - το τέταρτο από τα έξι πλοία πολλαπλών χρήσεων G5 ro-ro που παραδίδοντ­αι από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard στη Νότια Κορέα.

Το πλοίο κλάσης G5, που διαθέτει ικανότητα μεταφοράς 4.700 γραμμικών μέτρων τροχαίου φορτίου, καθώς και 2.500 CEUs και 2.000 TEUs, παραδόθηκε στις 23 Απριλίου 2024.

Στα λιμάνια

Για το λιμάνι του Ηρακλείου, που είναι και η έδρα των Μινωικών Γραμμών, ο κ. Grimaldi σε δηλώσεις του σε ιταλικά μέσα ανέφερε ότι «για το Ηράκλειο έχουμε ένα επενδυτικό σχέδιο πολλών δεκάδων εκατομμυρί­ων ευρώ. Θέλουμε να αναπτύξουμ­ε τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρα­ς, να φτιάξουμε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, να εστιάσουμε στα φωτοβολταϊ­κά και στην αιολική ενέργεια».

Παράλληλα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσ­ας έχει δηλώσει ότι είναι η πύλη μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης, της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Τουρκίας. «Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμ­ε να προσελκύσο­υμε και να αναβαθμίσο­υμε περαιτέρω τις θαλάσσιες υπηρεσίες που είναι αφιερωμένε­ς στη μεταφορά εμπορευμάτ­ων και επιβατών μεταξύ του λιμένα αυτού και των ακτών της Αδριατικής της Ιταλίας».

Επενδυτικό σχέδιο δεκάδων εκατ. ευρώ για το Ηράκλειο από τον όμιλο Grimaldi.

 ?? ?? Το Great Abidjan - το τέταρτο από τα έξι πλοία πολλαπλών χρήσεων G5 ro-ro από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard στη Νότια Κορέα.
Το Great Abidjan - το τέταρτο από τα έξι πλοία πολλαπλών χρήσεων G5 ro-ro από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard στη Νότια Κορέα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece