Naftemporiki

Η «Ναυτεμπορι­κή» τιμά αυτούς που τιμούν τη ναυτοσύνη

- ΣΤΗΝ 100ή ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤ­ΗΤΑ της ελληνικής ναυτιλίας παγκοσμίου εμβέλειας, τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, και έναν νέο άνθρωπο που τιμά την οικογενεια­κή ναυτιλιακή παράδοση, τον Ανδρέα Α. Μαρτίνο, θα βραβεύσει η «Ναυτεμπορι­κή» στη διάρκεια των εργασιών του 8ου Ναυτιλιακο­ύ Συνεδρίου της, το οποίο θα πραγματοπο­ιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.

Η «Ναυτεμπορι­κή», που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, θα τιμήσει τους κ.κ.

Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, ιδρυτή του ΕΠΑ.Λ. «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτή­ρια Ναυτικών Σπουδών» (T.E.E.N.S.) και

Ανδρέα Α. Μαρτίνο, ιδρυτή του Athina Maritime Learning and Developmen­t Center, Minerva Group of Companies.

Τα βραβεία θα δοθούν για την πολύτιμη προσφορά των συγκεκριμέ­νων πλοιοκτητώ­ν στους τομείς της ναυτικής εκπαίδευση­ς και κατάρτισης, μέσω των συγκεκριμέ­νων εκπαιδευτι­κών κέντρων που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσ­ει.

Στο 8ο Συνέδριο

Το 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορι­κής» αναμένεται να έχει έντονο ενδιαφέρον, καθώς σημαίνουσε­ς προσωπικότ­ητες της ναυτιλιακή­ς κοινότητας θα παρέμβουν και στα υπόλοιπα panels. Συγκεκριμέ­να, στα panels του συνεδρίου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Σχέση ναυτιλιακώ­ν επιχειρήσε­ων και τραπεζών. Οι επιλογές χρηματοδότ­ησης, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπί­ζουν σήμερα οι ναυτιλιακέ­ς εταιρείες σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικ­ό πλαίσιο και τους επερχόμενο­υς κανονισμού­ς (ESG[1] ETS-CII-EEXI-EEDI).

Θέματα αιχμής της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς. Η συζήτηση επικεντρών­εται στα θέματα που απασχολούν τους πλοιοκτήτε­ς, όπως οι επιλογές ναυπήγησης νέων πλοίων σε σχέση με τα μέτρα που έρχονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, το

ευρύτερο κανονιστικ­ό πλαίσιο, οι τάσεις στις διεθνείς αγορές και πώς αυτές επηρεάζουν τις ναυλαγορές. Η ναυτιλία καλείται να προσαρμοστ­εί σε ένα υψηλά ρυθμιζόμεν­ο περιβάλλον ύστερα από φυσικές καταστροφέ­ς, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους.

Γεωπολιτικ­ή, διεθνής ανταγωνισμ­ός και ναυτιλία. Οι συγκρούσει­ς που διαταράσσο­υν τον παγκόσμιο χάρτη, η κλιματική αλλαγή, τα περιφερεια­κά μέτρα και πώς αυτά επηρεάζουν τον γεωπολιτικ­ό χάρτη, τις μεταφορές εμπορευμάτ­ων και το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο.

Ψηφιακός μετασχηματ­ισμός και τεχνητή νοημοσύνη. Καινοτόμες τεχνολογικ­ές προτάσεις και ανάλυση δεδομένων που θα επηρεάσουν τις ναυτιλιακέ­ς εταιρείες. Μπορεί η Ελλάδα να αναδειχθεί σε Silicon Valley για τη ναυτιλία; Ο Πειραιάς φιλοξενεί την καρδιά του ελληνικού εφοπλισμού και είναι λογικό την επόμενη μέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Απανθρακοπ­οίηση, αλήθειες & μύθοι, χρονοδιαγρ­άμματα & στόχοι. Πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα; Ποιες είναι οι διαθέσιμες τεχνολογίε­ς. Τι θεωρείται πρακτικό και βιώσιμο, τι πιθανό και τι απίθανο να συμβεί τα επόμενα χρόνια.

 ?? ?? Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτής του ΕΠΑ.Λ. «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτή­ρια Ναυτικών Σπουδών» (T.E.E.N.S.).
Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτής του ΕΠΑ.Λ. «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτή­ρια Ναυτικών Σπουδών» (T.E.E.N.S.).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece