Naftemporiki

Πώς σε 7 χρόνια πούλησε το 10% της Jumbo

-

ΕΝΑ μερίδιο άνω του 10% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo έχει ρευστοποιή­σει μέσα στην τελευταία επταετία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Απόστολος Βακάκης, ο οποίος μέσω τριών διαφορετικ­ών placements έχει «ρίξει» το ποσοστό του από το 26,7% το 2017 στο 16,3% το 2024.

η πώληση ενός ακόμη μεριδίου, μεγέθους 3,85%, στην τιμή των 14,7 ευρώ/μετοχή. Τότε ο «Mr Jumbo» είχε αποκομίσει το ποσό των 77,1 εκατ. ευρώ.

ΧΘΕΣ, ο ισχυρός άνδρας και ιδρυτής της εταιρείας παιχνιδιών, η οποία σήμερα αξίζει περίπου 4 δισ. ευρώ στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, διέθεσε το 3% του μετοχικού κεφαλαίου στην τιμή των 27,2 ευρώ/ μετοχή. Το 2021, δηλαδή πριν από τρία χρόνια, είχε προηγηθεί ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ των πωλήσεων, δε, είχε ξεκινήσει το 2017, όταν ο κ. Βακάκης διέθεσε το 3,5% των μετοχών στην τιμή των 14,95 ευρώ, «σηκώνοντας» ρευστότητα αξίας 71,1 εκατ. ευρώ. Μέσα σ’ αυτήν την τελευταία

επταετία, λοιπόν, ο ιδρυτής της Jumbo, η οποία ξεκίνησε το 1985 με ένα και μοναδικό κατάστημα παιχνιδιών στη Γλυφάδα, προτού εξελιχθεί στον σημερινό «γίγαντα» του λιανεμπορί­ου, εισέπραξε -μόνο από την πώληση του 10% των μετοχών- το συνολικό ποσό των 257 εκατ. ευρώ. Χωρίς να υπολογίζου­με τα γενναιόδωρ­α μερίσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου.

ΟΣΟΝ αφορά το πού ακριβώς έχει διοχετεύσε­ι αυτή τη ρευστότητα, κατά το παρελθόν ο κ. Βακάκης είχε υποστηρίξε­ι ότι αφορά προσωπικές του υποθέσεις και ειδικότερα την οικογένειά του. Το ίδιο ενδεχομένω­ς

ισχύει και στη χθεσινή συναλλαγή, η οποία έρχεται δύο εβδομάδες πριν την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, όπου ο «Mr Jumbo» είναι σίγουρο ότι θα δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

ΠΑΡΟΤΙ το ποσοστό του κ. Βακάκη έχει υποχωρήσει πλέον στα επίπεδα του 16%, ο ίδιος παραμένει «κυρίαρχος», όντας ο μοναδικός μέτοχος με διψήφιο μερίδιο.

ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι το αμερικανικ­ό fund FMR LLC, γνωστό και ως Fidelity, ελέγχει το 9,99%, ενώ μερίδιο της τάξης του 5% κατέχει το επίσης αμερικανικ­ό fund Capital Group.

 ?? ?? Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jumbo, Απόστολος Βακάκης.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jumbo, Απόστολος Βακάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece