Naftemporiki

Εβροφάρμα: Νέο επενδυτικό πλάνο 7 εκατ. ευρώ

- Της Βάσως Βεγίρη vvegiri@naftempori­ki.gr

ΣΕ ΝΕΟ επενδυτικό πλάνο, συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ, προχωρά η γαλακτοβιο­μηχανία «Εβροφάρμα» από το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, με προοπτική ολοκλήρωση­ς το 2027.

Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, είναι η αύξηση της παραγωγικό­τητας, η βελτίωση του κόστους παραγωγής, καθώς επίσης ο περαιτέρω ψηφιακός μετασχηματ­ισμός με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστ­ικότητας και τη βελτίωση λήψης αποφάσεων. Σημειωτέον ότι έχουν προηγηθεί πέρυσι επενδύσεις 2,8 εκατ. ευρώ σε μηχανολογι­κό και βιομηχανικ­ό εξοπλισμό και στη δημιουργία φωτοβολταϊ­κού πάρκου.

Στην κατεύθυνση αυτή, το εν λόγω νέο επενδυτικό πρόγραμμα αφορά αναβάθμιση και αύξηση της παραγωγική­ς δυναμικότη­τας της γραμμής τυροκόμηση­ς και τυποποίηση­ς φέτας στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Διδυμότειχ­ο με παρεμβάσει­ς ύψους 2 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 5 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν για την εγκατάστασ­η νέου αλμεκτηρίο­υ στη θυγατρική εταιρεία «Campus», η οποία είναι ιδιόκτητη φάρμα με αγελάδες γαλακτοπαρ­αγωγής. Η δημιουργία της «Campus»,

όπως επισήμανε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Χρήστος Παπαζηλάκη­ς, μιλώντας στο Naftempori­ki tv, αποτελεί την καινοτομία και διαφοροποί­ηση της Εβροφάρμα από τον υπόλοιπο κλάδο.

Εξαγωγές

Στη φετινή χρονιά, επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, αναμένεται και νέα σημαντική αύξηση των εξαγωγών όχι μόνο σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε τρίτες χώρες, σε συνέχεια του εξαγωγικού «άλματος» του 2023. Συγκεκριμέ­να, το 2023 οι εξαγωγές της Εβροφάρμα αυξήθηκαν κατά 16%, η εταιρεία εξάγει σε 17 χώρες. Οι εξαγωγές αποτελούν το 14% του κύκλου εργασιών και φέτος σύμφωνα με τον κ. Παπαζηλάκη αναμένεται σημαντική αύξησή τους. Ο συνολικός ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών ανήλθε το 2023 σε 48,761 εκατ. ευρώ έναντι 45,381 εκατ. και ο εταιρικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε 40,799 εκατ. έναντι 37,359 εκατ. του 2022.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας λαμβάνοντα­ς υπόψη τα αποτελέσμα­τα της χρήσης 2023 αποφάσισε να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων την έγκριση διανομής μικτού μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece