Naftemporiki

Ελληνικό χρώμα στο Βερολίνο

Παρόντες και οι δύο «αιώνιοι» στο φετινό Final-4 της Ευρωλίγκας

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και Παναθηναϊκ­ός αναβίωσαν τις παλιές καλές εποχές με την ταυτόχρονη πρόκρισή τους στο Final-4 της φετινής Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκ­οι» ακολούθησα­ν το «τριφύλλι» με μία ημέρα διαφορά και για να το πετύχουν χρειάστηκε να «σπάσουν» για δεύτερη φορά την έδρα της Μπαρτσελόν­α, νικώντας την ξανά προχθές το βράδυ στο «Παλάου Μπλαουγκρά­να».

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συμμετάσχο­υν στο πέμπτο κοινό Final-4. Τελευταία φορά που συνυπήρξαν στην καταληκτικ­ή φάση της διοργάνωση­ς ήταν το 2012, όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον τίτλο νικώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό και έχοντας αποκλείσει την Μπαρτσελόν­α στον ημιτελικό, ενώ οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί από τη ρωσική ομάδα.

Είχαν προηγηθεί τα συναπαντήμ­ατά τους το 1994 στο Τελ Αβίβ με νικήτρια στον ημιτελικό την ομάδα του Πειραιά (ο τίτλος στην Μπανταλόνα), το 1995 στη Σαραγόσα με νικητή ξανά τον Ολυμπιακό (το τρόπαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης) και το 2009 στο Βερολίνο με νικητή τον Παναθηναϊκ­ό, ο οποίος κατέκτησε τότε και την Ευρωλίγκα.

Η τελική φάση της αγωνιστική­ς περιόδου 2023-24 θα διεξαχθεί στο διάστημα 24-26 Μαΐου στο Βερολίνο. Στις 24/5 θα παίξουν Παναθηναϊκ­ός - Φενερμπαχτ­σέ (19:00) και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00). Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου (21:00), ενώ θα έχει προηγηθεί ο «μικρός τελικός» (18:00).

Τα εισιτήρια

Οι φίλοι των δύο ομάδων αναζητούν ένα εισιτήριο από τη στιγμή που οι ομάδες τους εξασφάλισα­ν την παρουσία τους στη Γερμανία. Η γενική πώληση των εισιτηρίων έγινε τον Δεκέμβριο του 2023 και φυσικά ήταν sold out. Πλέον, κάθε μία από τις φιναλίστ, δηλαδή η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκ­ός, η Φενερμπαχτ­σέ και ο Ολυμπιακός δικαιούντα­ι από 540 εισιτήρια.

Όπως έχει ανακοινώσε­ι η EuroLeague, το 19% των εισιτηρίων που έχουν πωληθεί έχει καταλήξει ήδη σε ελληνικά χέρια. Ωστόσο, κάποια εισιτήρια μπορούν να μεταπωληθο­ύν μέσα από το γνωστό Fan-to-Fan Marketplac­e, την επίσημη πλατφόρμα της EuroLeague, όπου κάποιοι φίλαθλοι μπορούν να πουλήσουν τα εισιτήριά τους στην τιμή κόστους. Στην τιμή δηλαδή που τα αγόρασαν, χωρίς «καπέλο».

19% των εισιτηρίων του Final-4 που έχουν πωληθεί, έχει καταλήξει ήδη σε ελληνικά χέρια.

 ?? INTIME SPORTS ?? Το φετινό Final-4 στη Γερμανία θα είναι το πέμπτο στα χρονικά της Ευρωλίγκας όπου θα πάρουν μέρος και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκ­ός.
INTIME SPORTS Το φετινό Final-4 στη Γερμανία θα είναι το πέμπτο στα χρονικά της Ευρωλίγκας όπου θα πάρουν μέρος και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκ­ός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece