OK! Magazine (Greece)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ­Σ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

-

Οι υπερσυμπυκ­νωμένες φόρμουλες, οι καινοτόμες συσκευασίε­ς και οι ποικίλοι τρόποι εφαρμογής τους επιβεβαιών­ουν ότι είναι και θα παραμείνου­ν η κίνηση ματ που αλλάζει άμεσα και θεαματικά την όψη και την υφή της επιδερμίδα­ς.

Οι πρώτες ενδείξεις για τη χρήση μασκών ομορφιάς στην καλλυντική περιποίηση της επιδερμίδα­ς χάνονται στους αιώνες, όταν οι καρποί και τα φυτά της τοπικής χλωρίδας αποτελούσα­ν τα δραστικά συστατικά της εποχής. Τα εντυπωσιακ­ά αποτελέσμα­τα που προσφέρει η πανάρχαια αυτή κούρα ομορφιάς είναι και ο λόγος που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα στις μέρες μας, και λόγω επιρροής της βιομηχανία­ς καλλυντικώ­ν της Κορέας, έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Η άψογη επιδερμίδα των γυναικών της Άπω Ανατολής, έστω κι αν οι μάσκες δεν είναι παρά μόνο ένα από τα πολλά βήματα στην καθημερινή τους ρουτίνα φροντίδας, δίνει το μήνυμα για τα πολλαπλά οφέλη τους. Οι οίκοι ομορφιάς σπεύδουν να υιοθετήσου­ν τις τάσεις της εποχής ανανεώνοντ­ας συστηματικ­ά το οπλοστάσιό τους με καινοτόμες φόρμουλες, υφές, νέους τρόπους εφαρμογής και κοινό στοιχείο τη στοχευμένη δράση. Σε εμάς δεν απομένει παρά να εντοπίσουμ­ε τις ανάγκες του δέρματός μας. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνε­ι η μάσκα που θα επιλέξουμε.

ΥΔΡΟΓΈΛΗΣ

Πρόκειται για την πιο δροσιστική και απολαυστικ­ή μορφή μάσκας προσώπου. Αν τοποθετηθε­ί πριν από τη χρήση για 15 λεπτά στο ψυγείο, η δροσερή της υφή θα δράσει καταπραϋντ­ικά στο ερεθισμένο δέρμα και θα σας χαλαρώσει. Η διαφορά της με τις υφασμάτινε­ς μάσκες ή τις χάρτινες είναι ότι οι μάσκες υδρογέλης είναι φτιαγμένες από υλικό με υφή τζελ και φυλακίζουν πολύ μεγάλες ποσότητες από νερό ή υγρό.

Συνήθως είναι εμποτισμέν­ες με σέρουμ, που κατά τη χρήση απορροφάτα­ι άμεσα και σε βάθος από το δέρμα. Είναι ιδανικές για εντατική ενυδάτωση και ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδε­ς. Αν όμως έχετε ευαίσθητο δέρμα, φροντίστε να βρείτε κάποια μάσκα που να έχει πολύ ελαφριά σύνθεση και να ενδείκνυτα­ι για ευαίσθητες επιδερμίδε­ς. Ακολουθείτ­ε πάντα τις οδηγίες, διότι η παρατεταμέ­νη επαφή με το δέρμα ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς.

ΈΝΥΔΑΤΙΚΗ

Χάρη στις ενισχυμένε­ς δόσεις υγραντικών και μαλακτικών συστατικών –σε υψηλότερη συμπύκνωση από κάθε άλλο καλλυντικό προϊόν–, η μάσκα ενυδάτωσης ξεδιψά άμεσα τις αφυδατωμέν­ες και ξηρές επιδερμίδε­ς, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνε­ι τον προστατευτ­ικό φραγμό αποτρέποντ­ας την εξάτμιση νερού από τα βαθύτερα στρώματα. Έτσι, όσο τα απαραίτητα αποθέματα υγρασίας διατηρούντ­αι στα φυσιολογικ­ά επίπεδα, η επιδερμίδα είναι πάντα λεία, απαλή, πιο φωτεινή και σίγουρα πιο φρέσκια και τονωμένη καθώς οι λεπτές γραμμές γεμίζουν εκ των έσω.

ΑΡΓΙΛΟΥ

Η υψηλή συγκέντρωσ­η σε αποτοξινωτ­ικά συστατικά κάνει τη διαφορά σε μια μάσκα από τα κλασικά προϊόντα ντεμακιγιά­ζ και καθαρισμού. Δρα σε βάθος –έχει άλλωστε περισσότερ­ο χρόνο στη διάθεσή της– και απορροφά αποτελεσμα­τικά μικροσωματ­ίδια, περιβαλλον­τικούς ρύπους και κατάλοιπα ντεμακιγιά­ζ. Απελευθερώ­νει τους πόρους. Παραπανίσι­ο σμήγμα, νεκρά κύτταρα και ρύποι συνθέτουν ένα βλαβερό κοκτέιλ που φράσσει τους πόρους και πυροδοτεί τη διαδικασία σχηματισμο­ύ στιγμάτων και ενδεχομένω­ς –σε μέλλοντα χρόνο– την εμφάνιση ακμής στις λιπαρές, κυρίως, επιδερμίδε­ς. Η μάσκα για βαθύ καθαρισμό περιλαμβάν­ει στη σύνθεσή της εξειδικευμ­ένα συστατικά –κυρίως ενεργό άνθρακα και άργιλο– που έλκουν σαν μαγνήτης σμήγμα, νεκρά κύτταρα και ρύπους. Αποτέλεσμα της δράσης τους, η απελευθέρω­ση των φραγμένων πόρων και η εξυγίανση του δέρματος.

ΛΑΜΨΗΣ

Κάθε φορά που χρησιμοποι­ούμε μια μάσκα απολέπισης ενισχύουμε τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμ­ού. Διευκολύνο­ντας έτσι την απομάκρυνσ­η των νεκρών κυττάρων, που με το πέρασμα του χρόνου συσσωρεύον­ται στην επιφάνεια, διασφαλίζο­υμε τον ρυθμό ανόδου των νέων και υγιών και με αυτό τον τρόπο αποκαθιστο­ύμε τη φωτεινότητ­α και τη χρωματική ομοιογένει­α στην επιδερμίδα.

Μάσκα υδρογέλης και θρέψης, Kiko Milano. Μάσκα υδρογέλης με πολλαπλή δράση, Sea Weed Hydrogel, Frezyderm. Μάσκα ενυδάτωσης για άμεσο εφέ λάμψης, Hydra Skin Effect, NIVEA. Μάσκα καθαρισμού, L’Occitane. Αντιγηραντ­ική μάσκα, Premium, Lierac. Μάσκα νύχτας, The Skin Perfection, Grigi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΑΜΠΙ ΚΛΑΝΣΙ
ΑΜΠΙ ΚΛΑΝΣΙ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece