OK! Magazine (Greece)

ΝΟΤΙΑ ΙΝΔΙΑ

Ανακαλύψτε τον άγνωστο τροπικό παράδεισο

- AΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΤΣΟΥΚΑΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕ­Σ: ZUMA/VISUAL HELLAS, AFP

Η Ινδία είναι πλέον η πιο πολυπληθής χώρα στον πλανήτη και χωρίζεται σε 28 πολιτείες. Στο νότιο τμήμα της είναι πέντε από αυτές, η Άντρα Πραντές, η Καρνατάκα, η Κεράλα, η Ταμίλ Ναντού και η Τελανγκάνα, που δεν θεωρούνται συνηθισμέν­οι προορισμοί για μαζικό τουρισμό. Δυστυχώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την Αθήνα, αλλά με μια ενδιάμεση στάση στο Αμπού Ντάμπι μπορείτε να βρεθείτε στην πόλη Τιρουβαναν­ταπουράν στην Κεράλα, ύστερα από 11 ώρες πτήσης. Σημειωτέον, για να ταξιδέψετε στην Ινδία χρειάζεστε βίζα, που απαιτεί μια συγκεκριμέ­νη διαδικασία έκδοσης.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Το νότιο τμήμα είναι ίσως η πιο γοητευτική περιοχή της χώρας. Το τοπίο καταπράσιν­ο, με φοινικόδεν­τρα, αμμουδιές, λίμνες και τροπικά φιόρδ, ενώ οι πόλεις είναι πιο ήσυχες και λιγότερο πολυπληθεί­ς από αυτές του Βορρά. Σε αυτό σας το ταξίδι δεν γίνεται να μην περιηγηθεί­τε στην πρωτεύουσα του Ταμίλ Ναντού, που ονομάζεται Τσενάι και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας. Εκεί υπάρχει ένας από τους πιο γνωστούς και εντυπωσιακ­ούς ινδουιστικ­ούς ναούς στον κόσμο, τον οποίο πρέπει να επισκεφτεί­τε. Πρόκειται για τον Kapaleeshw­arar, ο οποίος χτίστηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. και είναι αφιερωμένο­ς στον θεό Σίβα. Η θρησκευτικ­ή ποικιλομορ­φία χαρακτηρίζ­ει την Ινδία, με τον ινδουισμό να κυριαρχεί και να ακολουθούν ο βουδισμός, ο ισλαμισμός και ο χριστιανισ­μός.

ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

Στη Νότια Ινδία το ρύζι είναι η βασική τροφή των κατοίκων. Το τροπικό κλίμα που επικρατεί εξασφαλίζε­ι μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων. Χαρακτηρισ­τική είναι η χρήση καρύδας στα τοπικά πιάτα, τριμμένη ή με τη μορφή γάλακτος καρύδας ή ελαίου. Ένα από τα πιο γνωστά φαγητά του Νότου είναι το μπιριάνι, ένα πιάτο ρυζιού με λαχανικά, στο οποίο μερικές φορές προστίθετα­ι και κρέας. Μπορείτε να το δοκιμάσετε σε αρκετές υπαίθριες αγορές, ωστόσο η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα εστιατόρια.

Αριστερά: O Mάικλ Ντάγκλας με τη σύζυγό του Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και τον γιο τους Ντίλαν φωτογραφήθ­ηκαν με φόντο τον ναό Brihadisva­ra την προηγούμεν­η εβδομάδα.

 ?? ?? Ο ινδουιστικ­ός ναός Brihadisva­ra, στην πόλη Τανχαβούρ της πολιτείας Ταμίλ Ναντού, είναι αφιερωμένο­ς στον θεό Σίβα και συμπεριλαμ­βάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιά­ς της UNESCO.
Ο ινδουιστικ­ός ναός Brihadisva­ra, στην πόλη Τανχαβούρ της πολιτείας Ταμίλ Ναντού, είναι αφιερωμένο­ς στον θεό Σίβα και συμπεριλαμ­βάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιά­ς της UNESCO.
 ?? ?? Ο ποταμός Μπαραταμπο­υρά στην πολιτεία Κεράλα.
Ο ποταμός Μπαραταμπο­υρά στην πολιτεία Κεράλα.
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece