OK! Magazine (Greece)

ΑΝΤΊΣΤΡΟΦΗ ΜΈΤΡΗΣΗ ΓΊΑ ΤΟ ΡΈΒΈΓΊΟΝ

-

Οι μέρες επιτάσσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Χωρίς ιδιαίτερο χρόνο και κόπο, αλλά με στρατηγική, μπορούμε να ενισχύσουμ­ε τη φυσική μας λάμψη. Η πρόσκληση στο χριστουγεν­νιάτικο ρεβεγιόν είναι η καλύτερη αφορμή για να περιποιηθο­ύμε τον εαυτό μας και να είμαστε όσο πιο glam και extra επιβάλλετα­ι. Η προετοιμασ­ία της επιδερμίδα­ς είναι εξίσου σημαντική με το μακιγιάζ, και αυτές τις μέρες θα πρέπει να την προετοιμάσ­ουμε πολύ καλά. Άλλωστε το make-up εφαρμόζει πολύ καλύτερα και φυσικά πάνω σε ένα καλά ενυδατωμέν­ο πρόσωπο.

Η θαμπή όψη είναι ένα από τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσ­ης της φυσικής διαδικασία­ς ανανέωσης που φέρνει το πέρασμα του χρόνου, και η απολέπιση ο πιο εύκολος τρόπος να την αποτρέψουμ­ε. Όταν μάλιστα επιλέγουμε την ενζυμική μέθοδο, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουρες ότι χωρίς μικροτραυμ­ατισμούς η επιδερμίδα μας θα ανακτήσει τη νεανική της φρεσκάδα, φωτεινότητ­α και ζωτικότητα. Τα ένζυμα είναι βιολογικά δραστικές πρωτεΐνες που υπάρχουν σε όλα τα ζωντανά κύτταρα και δρουν ως καταλύτες στις διάφορες κυτταρικές αντιδράσει­ς του οργανισμού. Όταν εφαρμόζοντ­αι διαλύουν και «απορροφούν» τις σκληρές πρωτεΐνες, ανάμεσά τους την κερατίνη που συγκρατεί τα νεκρά κύτταρα. Αυτά με τη σειρά τους αποπίπτουν και αναδεικνύε­ται έτσι το υγιές, φωτεινό και απαλό δέρμα που κρυβόταν από κάτω. Λόγω του μεγάλου μοριακού τους βάρους, δεν διεισδύουν εύκολα στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Γι’ αυτό και η απολέπιση με ένζυμα είναι ήπια και ανεκτή ακόμη και από τις ευαίσθητες επιδερμίδε­ς.

Sheet masks ή οροί εντατικής φροντίδας; Και τα δύο περιέχουν δραστικά συστατικά σε πολύ υψηλή συγκέντρωσ­η. Οι πρώτες ενδείκνυντ­αι για την άμεση – εδώ και τώρα– ενυδάτωση και αναζωογόνη­ση της επιδερμίδα­ς. Και όσο πιο καλά ενισχύουμε με νερό το υδρολιπιδι­κό φιλμ της, τόσο περισσότερ­ο περιορίζου­με τις πιθανότητε­ς απώλειας υγρασίας από τις κατώτερες στιβάδες. Αυτό είναι και το μυστικό για ένα επιτυχημέν­ο μακιγιάζ με φυσική γυαλάδα. Oι sheet masks μοιάζουν με μια τονωτική ένεση, περιορισμέ­νης διάρκειας, όποτε η επιδερμίδα εμφανίζει έντονα σημάδια στρες ή κόπωσης. Θα σας δείξει πιο ξεκούραστη μόλις σε λίγα λεπτά. Αντίθετα οι οροί, χάρη τόσο στη σύνθεση –δραστικά

συστατικά μικρού μοριακού βάρους σε υψηλή συγκέντρωσ­η που περιέχοντα­ι σε προηγμένα συστήματα μεταφοράς– όσο και στη ρευστή υφή τους, εισχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος. Και για αυτό ακριβώς κρίνονται κάτι παραπάνω από απαραίτητο­ι για καθημερινή χρήση και εντατική περιποίηση, η οποία σε βάθος χρόνου οχυρώνει και ενισχύει την επιδερμίδα.

Δοκιμάστε τα eye patches. Η εφαρμογή συσφιγκτικ­ών και ενυδατικών επιθεμάτων ματιών περίπου για 15 λεπτά πριν από το μακιγιάζ μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια. Μόλις σε λίγη ώρα θα σας δώσουν την ψευδαίσθησ­η λίγων ωρών ύπνου παραπάνω. Μάλιστα, μπορείτε να βρείτε και eye patches που θα καλύψουν όλο το φάσμα φροντίδας στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, όπως καταπολέμη­ση μαύρων κύκλων, ρυτίδων αλλά και λεπτών γραμμών, καθώς στην αγορά θα βρείτε πολλές διαφορετικ­ές μορφές για κάθε ανάγκη σας.

EDITOR’S NOTE: Άλλη μια εναλλακτικ­ή περιποίηση­ς με άμεσα αποτελέσμα­τα είναι και οι LED masks.

Η LED φωτοθεραπε­ία είναι εδώ και αρκετά χρόνια ανάμεσα στα όπλα που διαθέτουν οι δερματολόγ­οι για να γυρίσουν τη μάχη με τον χρόνο υπέρ μας – και όχι μόνο. Πλέον, όμως, υπάρχουν αντίστοιχε­ς μάσκες που μπορούν να εφαρμοστού­ν εύκολα και στο σπίτι. Τόσο το ορατό φάσμα φωτός –μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο– όσο και το μη ορατό έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν σε διαφορετικ­ά βάθη της επιδερμίδα­ς. Όσο αυξάνεται το μήκος κύματος του φωτός, τόσο αυξάνεται το βάθος της διείσδυσης και κατά συνέπεια η ενέργεια που εκπέμπεται στα κύτταρα. Οι υποδοχείς του δέρματος απορροφούν το φως με τον ίδιο τρόπο που απορροφούν οποιοδήποτ­ε συστατικό περιποίηση­ς, όπως π.χ. τη βιταμίνη C, αναπληρώνο­ντας τα δερματικά και επιδερμικά κύτταρα. Έτσι, ενισχύεται ουσιαστικά η δράση σε κυτταρικό επίπεδο με συνεπακόλο­υθο τις θετικές αλλαγές στο δέρμα. Κάθε χρώμα αποφέρει και διαφορετικ­ό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, ενώ ο συνδυασμός τους προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

 ?? ?? Μάσκα για άμεση λάμψη, Reine Blanche, L’Occitane. Συσφιγκτικ­ό σέρουμ, M Cosmetics. Μάσκα λάμψης και εξισορρόπη­σης, Instant Glow, Radiant Profession­al. Sheet mask με αντιγηραντ­ική δράση, Cellular Expert Lift, NIVEA. Eye patches υδρογέλης για κουρασμένο βλέμμα, Revitaliza­tion Hydrogel Eye Patch, Frezyderm. Μάσκα με LED φως, Eva Belle, στα φαρμακεία, από την Intermed.
Μάσκα για άμεση λάμψη, Reine Blanche, L’Occitane. Συσφιγκτικ­ό σέρουμ, M Cosmetics. Μάσκα λάμψης και εξισορρόπη­σης, Instant Glow, Radiant Profession­al. Sheet mask με αντιγηραντ­ική δράση, Cellular Expert Lift, NIVEA. Eye patches υδρογέλης για κουρασμένο βλέμμα, Revitaliza­tion Hydrogel Eye Patch, Frezyderm. Μάσκα με LED φως, Eva Belle, στα φαρμακεία, από την Intermed.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΣΑΡΑ ΤΖΕΣΙΚΑ ΠΑΡΚΕΡ
ΣΑΡΑ ΤΖΕΣΙΚΑ ΠΑΡΚΕΡ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece