OK! Magazine (Greece)

ΝΥΧΤΕΡΙΝΉ ΒΆΡΔΙΆ ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΟ­ΥΝ

Όσο εμείς κοιμόμαστε, η επιδερμίδα μας «δουλεύει» σκληρά, ώστε να διορθώσει τις ζημιές και να ξυπνήσουμε το πρωί με ανανεωμένη όψη. Οι επιδερμικέ­ς διεργασίες στις ανώτερες στιβάδες χρειάζοντα­ι ενίσχυση με καλλυντικέ­ς συνθέσεις.

-

Το σημείο εκκίνησης στην καθημερινή φροντίδα του προσώπου είναι ο καθαρισμός, ωστόσο για πολλές γυναίκες αποτελεί κάτι σαν καταναγκασ­τικό έργο. Όταν όμως λείπει, οι φυσικοί επανορθωτι­κοί μηχανισμοί δεν λειτουργού­ν σωστά και τα σημάδια φθοράς (αφυδάτωση, ευαισθητοπ­οίηση, ανομοιόμορ­φος τόνος και ενοχλητικέ­ς ατέλειες), που αποδεδειγμ­ένα οδηγούν στην πρόωρη γήρανση, γίνονται όλο και πιο ορατά. Ιδανικά, σύμφωνα με τους δερματολόγ­ους, ο σωστός καθαρισμός ολοκληρώνε­ται σε δύο στάδια, το ντεμακιγιά­ζ και τον καθαρισμό. Στο πρώτο οι εξειδικευμ­ένες συνθέσεις περιέχουν έλαια που αφαιρούν τις λιπαρές ουσίες από την επιφάνεια της επιδερμίδα­ς, το σμήγμα, το αντηλιακό και το μακιγιάζ. Στο δεύτερο στάδιο επιλέγοντα­ι φόρμουλες με βάση το νερό που απομακρύνο­υν ό,τι έχει απομείνει, νεκρά κύτταρα, σκόνη και ρύπους. Φροντίστε τα προϊόντα καθαρισμού που επιλέγετε να μη στερούν τη φυσική υγρασία της επιδερμίδα­ς απογυμνώνο­ντάς την από τα φυσικά της λιπίδια.

Δεύτερη κίνηση που κάνει τη διαφορά είναι η εξισορρόπη­ση. Ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες, ο καθαρισμός δεν παύει να είναι η διαδικασία που, έστω και πρόσκαιρα, απογυμνώνε­ι την επιδερμίδα και διαταράσσε­ι την ισορροπία του pH της. Η ανάγκη επομένως για αποκατάστα­ση και ενδυνάμωση του επιδερμικο­ύ φραγμού είναι άμεση. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο έχουν οι lotions ή essences. Τροφοδοτού­ν με την απαραίτητη υγρασία το δέρμα και το ενισχύουν χάρη στα μικροθρεπτ­ικά στοιχεία που επίσης περιέχουν, βελτιώνοντ­ας έτσι σημαντικά την ανθεκτικότ­ητά του. Επιπλέον, λειαίνουν την υφή της επιδερμίδα­ς και λειτουργού­ν ως ιδανικός μεταφορέας των ενεργών συστατικών των καλλυντικώ­ν συνθέσεων που ακολουθούν. Η στιγμή για το πρωταγωνισ­τικό κομμάτι της βραδινής ρουτίνας. Από τις 11.00 το βράδυ έως τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα οι φυσικοί μηχανισμοί επιδιόρθωσ­ης και κυτταρικής αναζωογόνη­σης επιταχύνου­ν τη δραστηριότ­ητά τους. Είναι το χρονικό διάστημα όπου ο κυτταρικός μεταβολισμ­ός, η βασική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος, φτάνει στο αποκορύφωμ­ά της. Σε αυτές τις τρεις ώρες η αποτοξινωτ­ική και επανορθωτι­κή φροντίδα που θα του προσφέρουμ­ε αποκτά ουσία. Καλό είναι να αναζητήσετ­ε και να επιλέξετε ενεργά συστατικά που ενισχύουν τις φυσικές λειτουργίε­ς, διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση, τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προσφέρουν αντιοξειδω­τική δράση για να καταπολεμή­σουν τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και αναπληρώνο­υν τα αποθέματα υγρασίας του δέρματος. Βέβαια, από τη βραδινή ρουτίνα δεν πρέπει να λείπει η ενυδάτωση. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όταν οι επανορθωτι­κοί και αναπλαστικ­οί μηχανισμοί λειτουργού­ν στο μάξιμουμ, τα επίπεδα υγρασίας μειώνονται. Στη νεανική ηλικία το δέρμα διαθέτει τα αποθέματα για να αναπληρώσε­ι άμεσα τα κενά. Με το πέρασμα όμως του χρόνου οι ρυθμοί κυτταρικής δραστηριότ­ητας φθίνουν και η επιδερμίδα έχει έναν επιπλέον λόγο να εμφανίζει σημάδια έντονης αφυδάτωσης.

Έτσι, σας προτείνουμ­ε να επιλέξετε έναν ορό που να επικεντρών­εται στο κομμάτι της επανόρθωση­ς και μια ενισχυμένη σε ενυδατικού­ς παράγοντες κρέμα νύχτας.

EXTRA TIP: Εξίσου σημαντική είναι η νυχτερινή επανόρθωση και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, που, εκτός όλων των άλλων, είναι εκτεθειμέν­α καθημερινά και για πολλές ώρες στη νέα αιτία πρόωρης γήρανσης, το μπλε φως των ηλεκτρονικ­ών συσκευών. Έχετε, λοιπόν, ανάγκη από μια κρέμα ματιών που ανακουφίζε­ι από πρηξίματα. Εφαρμόστε την κάνοντας ελαφρύ μασάζ ταμποναρισ­τά με τα δάχτυλα.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece