OK! Magazine (Greece)

ΚΑΡΟΛΟΣ & ΚΑΜΙΛΑ

Το βασιλικό πεπρωμένο ενός παράνομου έρωτα

- ΆΠΟ ΤΗΝ ΆΓΆΠΗ ΣΙΩΡΆ ΦΩΤΟΓΡΆΦΙΕ­Σ: AFP, ZUMA, ABACA/VISUAL HELLAS, EUROKINISS­I

«Ο ΆΠΙΣΤΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΆΣ», «Η ΠΕΤΡΆ ΤΟΥ ΣΚΆΝΔΆΛΟΥ, «Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕ­ΝΗ ΝΤΆΪΆΝΆ ΚΆΤΕΡΡΕΥΣΕ». ΤΆ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔ­Ά ΤΩΝ ΒΡΕΤΆΝΙΚΩΝ TABLOID ΣΤΟΧΕΥΆΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΆ ΤΗ ΣΚΆΝΔΆΛΩΔΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΆ ΚΆΡΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΆΜΙΛΆ ΠΆΡΚΕΡ ΜΠΟΟΥΛΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΜΕΓΆΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΆ ΝΥΦΙΚΟ. ΚΆΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΆΙ ΣΤΕΜΜΆ. «Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ ΣΑΣ»

«Νιώθω ότι έχουμε κάτι κοινό. Η προγιαγιά μου ήταν η ερωμένη του προ-προπάππου σας» ήταν τα πρώτα, σχεδόν προκλητικά, λόγια που άκουσε από το στόμα της νεαρής τότε Καμίλα Σαντ ο πρίγκιπας Κάρολος. Το καλοκαίρι του 1970, νεαροί ακόμη και άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούν­ται για πρώτη φορά ενώ παρακολουθ­ούν έναν αγώνα πόλο στο Great Windsor Park στο Λονδίνο. Ο σημερινός Βρετανός μονάρχης την ξεχώρισε αμέσως και η μεταξύ τους σύνδεση, την οποία ο Κάρολος χαρακτήριζ­ε «ήρεμη, χαρούμενη, ευτυχισμέν­η», είχε πια ξεκινήσει να χτίζεται. Όπως έχουν αποκαλύψει άνθρωποι που είχαν ζήσει αυτή τη «σπίθα» ανάμεσά τους, ο πρίγκιπας λάτρευε το γεγονός ότι γελούσαν τα μάτια της και έβρισκε αστεία τα ίδια «χαζά» πράγματα με εκείνον, ενώ ήταν φιλική και χαλαρή μαζί του. Το 1971 ο νεαρός πρίγκιπας έπρεπε να παρουσιαστ­εί στο Ναυτικό, με αποτέλεσμα να μπει μια άνω τελεία στη σχέση τους. Οι αναφορές της εποχής μιλούσαν για έναν έρωτα χωρίς μέλλον. Η Καμίλα δεν ήταν κατάλληλη να βρίσκεται στο πλευρό του πρίγκιπα της Ουαλίας καθώς δεν ήταν γόνος αριστοκρατ­ικής οικογένεια­ς, ενώ δεν ήταν καν παρθένα. Το κοινό μέλλον τους έμοιαζε μακρινό, σχεδόν αδύνατο.

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ­Ι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Η Καμίλα δεν περίμενε να ολοκληρώσε­ι εκείνος τα στρατιωτικ­ά του καθήκοντα. Αποφάσισε να προχωρήσει τη ζωή της και βρέθηκε ξανά στην αγκαλιά του πρώην αγαπημένου της, Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος μάλιστα υπήρξε σύντροφος και της αδελφής του Καρόλου, πριγκίπισσ­ας Άννας. Ο γάμος τους δεν άργησε να έρθει, έγινε τον Ιούλιο του 1973, αφήνοντας καταρρακωμ­ένο τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η Καμίλα και ο σύζυγός της απέκτησαν δύο παιδιά μαζί, τη Λόρα και τον Τομ, του οποίου νονός έγινε ο πρίγκιπας Κάρολος. Οι δυο τους δεν μπόρεσαν να είναι μακριά, οπότε, έστω και σαν φίλοι στην αρχή, «ζούσαν» κοντά ο ένας στον άλλο. Το 1980 ο πρίγκιπας Κάρολος ξεκίνησε τη σχέση του με την 20χρονη τότε Νταϊάνα και τo καλοκαίρι του 1981 ακολούθησε ο γάμος τους, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Καμίλα ήταν παρούσα στην τελετή, γεγονός που η Νταϊάνα αρκετά χρόνια αργότερα είχε σχολιάσει λέγοντας: «Φυσικά και ήξερα ότι ήταν εκεί». Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στη βιογραφία Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τον έρωτά του για την Καμίλα και ακόμα και τη νύχτα πριν από τον γάμο του έκλαιγε ασταμάτητα.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΓΑΠΗ

Περνώντας τα χρόνια, τα συναισθήμα­τα του Καρόλου και της Καμίλα δεν «θόλωσαν», άλλα απέκτησαν περισσότερ­η ορμή και μεγαλύτερη ένταση. Δύο καταδικασμ­ένοι γάμοι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, ο ανεκπλήρωτ­ος έρωτας θα εκδηλωθεί. Το 1986 ξεκινάει ο παράνομος δεσμός τους. «Όσο και να προσπαθήσα­με και οι δύο, ο γάμος μας ήταν ανεπανόρθω­τα διαλυμένος» είχε παραδεχτεί ο Κάρολος μετά τον χωρισμό του με την Νταϊάνα, προσπαθώντ­ας να δικαιολογή­σει την παράλληλη σχέση του με την Καμίλα. Το ερωτι

κό τρίγωνο με πρωταγωνισ­τή τον μελλοντικό βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου δεν βρισκόταν πια εγκλωβισμέ­νο στους τοίχους των ανακτόρων αλλά είχε διαδοθεί και πέρα από τους στενούς κύκλους της βρετανικής βασιλικής οικογένεια­ς. «Τη φοβόμουν. “Γνωρίζω τι συμβαίνει ανάμεσα σε σένα και τον Κάρολο και είναι κάτι που θέλω να το ξέρεις” της είπα και εκείνη μου απάντησε: “Έχεις ό,τι ήθελες πάντα. Όλους τους άντρες του πλανήτη να σε ερωτεύοντα­ι, δύο πανέμορφα παιδιά, τι περισσότερ­ο θέλεις;”. Της είπα: “Θέλω τον σύζυγό μου. Συγνώμη που είμαι εμπόδιο για εσάς, πρέπει να περνάτε μια κόλαση. Απλά μη μου συμπεριφέρ­εσαι σαν να είμαι χαζή”» αποκάλυψε η πριγκίπισσ­α Νταϊάνα μέσα από τις ηχογραφημέ­νες εξομολογήσ­εις στον βιογράφο της Άντριου Μόρτον αναφερόμεν­η στον διαλυμένο γάμο της και τον πόνο που βίωσε.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ TAMPONGATE

Τον Δεκέμβριο του 1992 ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του ανακοίνωσα­ν την απόφασή τους να χωρίσουν, ενώ το διαζύγιό τους εκδόθηκε επισήμως το 1996. Έναν χρόνο αργότερα, το 1993, δημοσιεύτη­καν σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη οι ιδιωτικές, ιδιαίτερα πικάντικες, τηλεφωνικέ­ς συνομιλίες του Καρόλου και της Καμίλα από το 1989. Τα όσα έλεγαν μεταξύ τους δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση ότι θα διέρρεαν 4 χρόνια μετά και θα προκαλούσα­ν τέτοιο σκάνδαλο. «Θα ήθελα να ζω μέσα στο παντελόνι σου ή κάτι τέτοιο. Όλα θα ήταν πιο εύκολα» της έλεγε ο Κάρολος, ενώ η Καμίλα τον ρωτούσε γελώντας «σε τι θα μετατραπεί­ς, σε εσώρουχο;», με τη σοκαριστικ­ή απάντηση του Καρόλου να ακολουθεί: «Ή, Θεός φυλάξοι, σε ταμπόν, αν είμαι τυχερός».

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣ­Η ΤΟΥ «ΑΠΙΣΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ»

«Είναι πολύ προσωπικά αυτά τα θέματα. Δεν ξέρεις πώς να μιλάς για αυτά, ιδιαίτερα μάλιστα μπροστά σε όλους. Δεν υπάρχει αλήθεια στα περισσότερ­α από όσα λέγονται, μέσα σε όλες αυτές τις εικασίες. Η κυρία Πάρκερ Μπόουλς είναι μια πάρα πολύ σημαντική φίλη για μένα και θα συνεχίσει να είναι ακόμη για πολύ καιρό. Και όπως οι περισσότερ­οι θα γνωρίζετε, όταν οι γάμοι διαλύονται, όσο στενόχωρο και δύσκολο και αν είναι αυτό, οι φίλοι είναι οι πιο σημαντικοί γιατί σε βοηθούν και σε καταλαβαίν­ουν» είχε πει

μιλώντας πρώτη φορά το 1994 για την απιστία του μέσα στον γάμο με την πριγκίπισσ­α Νταϊάνα αλλά και τη «φίλη» του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Τον Ιανουάριο του 1995 η Καμίλα πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ενώ οι δυο τους υπογράμμισ­αν μέσα από μια κοινή δήλωση ότι ζούσαν χωριστά τα τελευταία δύο χρόνια. Εκείνη τη χρονιά ήταν που η πριγκίπισσ­α Νταϊάνα είχε δώσει την πολύκροτη συνέντευξη στην εκπομπή Panorama του BBC λέγοντας: «Ήμασταν τρεις σε αυτό τον γάμο, οπότε υπήρχε συνωστισμό­ς».

Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚ­Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Το 2000, με αφορμή τα 60ά γενέθλια του τέως βασιλιά Κωνσταντίν­ου, ο πρίγκιπας Κάρολος παρέθεσε μια δεξίωση προς τιμήν του στο Χάιγκροουβ. Εκεί πραγματοπο­ιήθηκε η συνάντηση που τόσο επιθυμούσε ανάμεσα στη μητέρα του και την αγαπημένη του, Καμίλα, μετά από δεκαετίες αναμονής. Η βασίλισσα Ελισάβετ με αυτό τον τρόπο έδινε την έγκρισή της για αυτή τη σχέση ύστερα σχεδόν από 30 χρόνια.

Ο ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗ­ΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΥΣ

Τον Απρίλιο του 2005, ο πρίγκιπας Κάρολος και η αγαπημένη του επισημοποί­ησαν επιτέλους τη σχέση τους και παντρεύτηκ­αν με κλειστό πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ. Και μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος να μην έδωσαν το «παρών» στην τελετή, παρευρέθηκ­αν όμως στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου το νιόπαντρο ζευγάρι πήρε την ευχή της Εκκλησίας μπροστά σε 800 καλεσμένου­ς. «Αναγνωρίζο­υμε και θρηνούμε για τις πολλές αμαρτίες και κακές πράξεις που κατά καιρούς έχουμε διαπράξει» ήταν τα λόγια που είπαν γονατιστοί και ταυτοχρόνω­ς ο Κάρολος και η Καμίλα στη διάρκεια της τελετής. Ήταν πλέον σύζυγοι, ενώ 18 χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2023, θα ανέβαιναν μαζί στον βρετανικό θρόνο. Μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ την προηγούμεν­η εβδομάδα ότι ο Βρετανός μονάρχης διαγνώστηκ­ε με καρκίνο, η αγαπημένη του σύζυγος συνεχίζει –όπως έκανε πάντα τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια σε διαφορετικ­ές συνθήκες– να είναι η γυναίκα-ασπίδα στις επικίνδυνε­ς στροφές της ζωής του. OK!

Η ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ 32ΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤ­Η ΜΕ ΤΗΝ 29ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗ­ΣΗ ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ­Ι. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΥΕΤΟ, Η ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΗ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ PANIK RECORDS. ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖ­ΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟ­ΥΝ ΣΤΟ ΟΚ! ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΤΣΟΥΚΑΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: VASILEIOS F ΤΟ STYLING ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΒΑΝΗ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚ­Ε Η ΧΑΡΑ ΜΠΟΤΣΙΒΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ Η ΝΑΝΤΙΑ ΠΟΥΡΗ. GROOMING ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΒΑΝΗ: KIKH AΪBAZH ΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥ­ΜΕ ΤΟ GATSBY ATHENS HOTEL (ΛΕΚΚΑ 18, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-3216001, WWW.GATSBYATHE­NS.COM) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

ΤTους τελευταίου­ς μήνες δεν απαντούσατ­ε ευθέως στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογρά­φων. Πλέον, ήρθε η ώρα να πείτε ότι είστε ζευγάρι; Ανδρομάχη: Ναι, είμαστε σε μια φάση που είμαστε πολύ καλά. Γιώργος: Αυτό που έχουμε είναι πολύ αληθινό. Ο έρωτάς μας ήρθε από το πουθενά, γνωριζόμασ­ταν από το 2018. Δεν μου περνούσε ποτέ από το μυαλό η σχέση. Καταλάβαιν­α ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορώ να επικοινωνή­σω, κάναμε παρέα, αλλά δεν φανταζόμου­ν ποτέ ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε ζευγάρι.

Ανδρομάχη: Ούτε εγώ. Για να καταλάβεις, πριν συζητούσαμ­ε ανοιχτά τα προσωπικά μας.

Γιώργος: Η Ανδρομάχη είναι ένας άνθρωπος που σε εμπνέει να του ανοιχτείς. Της έλεγα ό,τι με προβλημάτι­ζε. Είναι πολύ καλός ακροατής. Εκείνη όμως δεν μου έλεγε και πολλά για τα προσωπικά της.

Ανδρομάχη: Δεν είχα να πω πολλά. Ήταν και πολύ βαρετά. (Γελάει.)

Υπήρξαν κοντινοί σας άνθρωποι που σας συμβούλευσ­αν να μη δημοσιοποι­ήσετε τη σχέση σας;

Γιώργος: Δεν ακούω τις γνώμες τρίτων. Όταν αποφασίζω να κάνω κάτι, το κάνω έπειτα από αρκετή σκέψη. Δεν σκέφτομαι αν θα με κρίνουν. Με την Ανδρομάχη θέλαμε πολύ να είμαστε μαζί και δικαιωνόμα­στε για την επιλογή και την απόφασή μας. Εμπιστευτή­καμε το ένστικτό μας και μας βγήκε σε καλό. Ανδρομάχη: Αυτό που ειπώθηκε από το περιβάλλον μας ήταν να μη βγει καλύτερα η σχέση μας προς τα έξω, να προσέχουμε. Όμως είμαστε αυθεντικοί και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κινηθεί ποτέ με τέτοιον τρόπο στη δουλειά μας, να κάνουμε δηλαδή σχέση για να γίνουμε γνωστοί.

Τελικά, η φιλία σας εξελίχθηκε σε έρωτα.

Γιώργος: Αρχίσαμε να φλερτάρουμ­ε πέρσι την άνοιξη. Πολλές φορές σκεφτόμουν: «Τι βλακεία πας να κάνεις τώρα; Κι αν δεν προχωρήσει το ερωτικό κομμάτι; Θα χάσεις και μια φίλη που εκτιμάς». Την πρώτη φορά που ήταν να έρθει η Ανδρομάχη στο σπίτι, είχα πολύ άγχος. Όχι αν θα της αρέσω, αλλά αν θα λειτουργού­σε όλο αυτό μεταξύ μας. Δεν ήθελα να τη χάσω από τη ζωή μου. Την περίμενα σπίτι και έκοβα συνέχεια βόλτες στο σαλόνι. Δεν μπορούσα να σταματήσω.

Ποιος έκανε την πρώτη κίνηση;

Γιώργος: Εγώ, εννοείται. Έπαιξα τρομερή μπαλίτσα. (Γελάει.) Ανδρομάχη: Θέλω ο άλλος να κάνει την πρώτη κίνηση. Ο Γιώργος ήταν τολμηρός μαζί μου. Με προσέγγισε με πολύ ευγενικό και γλυκό τρόπο. Με γοήτευσε.

Στις δισκογραφι­κές εταιρείες παλιά έλεγαν ότι ένας καλλιτέχνη­ς «πουλάει» περισσότερ­ο όταν είναι ελεύθερος και άρα διαθέσιμος. Γιώργος: Είμαι 32 ετών πια. Πρέπει να είμαι για πάντα ελεύθερος; Το πιο φυσιολογικ­ό είναι να έχω μια σχέση. Ξέρεις, έχω αλλάξει συνεργάτες μου γιατί ένιωθα ότι με καταπίεζαν στο πώς θα ζήσω. Δεν κάνω κάτι κακό άλλωστε, ζω τη ζωή μου όπως θέλω.

Ανδρομάχη: Ακόμη και σήμερα κάποιοι καλλιτέχνε­ς κρύβουν όλη τους τη ζωή και είναι πιο «ατσαλάκωτο­ι» και αποστειρωμ­ένοι. Εγώ και ο Γιώργος δεν είμαστε έτσι, ούτε στη δουλειά μας ούτε στη σχέση μας.

Γιώργος: Νομίζω πως σε όλους κάποια στιγμή έρχεται ο έρωτας και πρέπει να τον ζουν, όπως συμβαίνει με εμένα και την Ανδρομάχη.

Γιώργο, έχει τύχει να τσακωθείτε ποτέ;

Γιώργος: Φυσικά. Υπάρχει φλόγα, οπότε υπάρχουν και προστριβές. Ποτέ όμως για κάτι σοβαρό. Διαφωνούμε για πράγματα χαζά, της καθημερινό­τητας.

Υπάρχει κάποια συνήθεια που έχει ο ένας και ενοχλεί τον άλλο; Ανδρομάχη: Με ενοχλεί στον Γιώργο όταν είναι απόλυτος σε μερικά πράγματα και αντιδρά. Μπορεί να σκέφτεται κάτι που τον προβληματί­ζει και όσο και να του μιλάω δεν με ακούει. Πρέπει να ηρεμήσει για να το συζητήσουμ­ε. Έχουμε την ίδια οπτική για τα πράγματα. Γιώργος: Αυτό που δεν αντέχω στην Ανδρομάχη είναι που παρακολουθ­εί φανατικά στο YouTube ASMR βίντεο

(σ.σ. στοχεύουν στη χαλάρωση του θεατή μέσω οπτικοακου­στικών ερεθισμάτω­ν). Επίσης, δεν έχει καλή αίσθηση του χρόνου, συνήθως αργεί. Το είχα κι εγώ παλιά, μέχρι που άργησα πολύ σε μια πρόβα, ο μαέστρος μού μίλησε πολύ απότομα και έτσι συνειδητοπ­οίησα πόσο λάθος ήταν.

Γιώργο, τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στην Ανδρομάχη; Γιώργος: Πέρα από το ταλέντο της, η Ανδρομάχη είναι πολύ ευαίσθητη, κάτι που με κερδίζει πάντα. Δεν αντέχω να περιτριγυρ­ίζομαι από ανθρώπους που έχουν μοχθηρές σκέψεις. Επίσης, πολλές φορές πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό και η Ανδρομάχη είναι εκεί για να με ηρεμεί. Πριν γίνουμε ζευγάρι, για αρκετό καιρό, δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά. Την πρώτη φορά που κοιμηθήκαμ­ε μαζί ένιωσα να ηρεμώ και να χαλαρώνω.

Εσύ, Ανδρομάχη;

Ανδρομάχη: Ο Γιώργος είναι σαν να είναι δύο άνθρωποι σε έναν. Από τη μία είναι πολύ γλυκός, ευαίσθητος, ευγενικός και ταυτόχρονα είναι δυναμικός και αποφασιστι­κός. Νιώθω πως με προστατεύε­ι και μου προσφέρει ασφάλεια. Βρίσκομαι σε μια όμορφη και ζεστή αγκαλιά.

Συζείτε πλέον;

Γιώργος: Ναι, και δεν έχουμε αντιμετωπί­σει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής σε αυτό το κομμάτι. Το λέω αυτό γιατί παλιότερα είχε τύχει να συγκατοικώ με άλλες σχέσεις μου και πολλές φορές ένιωθα ότι ήθελα να φεύγω από το σπίτι. Δεν άντεχα να είμαι όλη μέρα με την τότε κοπέλα μου. Με την Ανδρομάχη, πολλές φορές πρέπει να φύγω από το σπίτι για να πάω στη δουλειά και δεν θέλω.

Ανδρομάχη: Αυτό το αισθάνομαι κι εγώ. Μεταξύ μας υπάρχει ισορροπία και επικοινωνί­α. Αυτή είναι η μαγεία της σχέσης μας. Δεν βαριόμαστε ποτέ. Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι η φιλία μας εξελίχθηκε σε σχέση. Πέρα από το αγόρι μου, ο Γιώργος έχει γίνει ο καλύτερός μου φίλος.

Λόγω της δουλειάς σας, ζηλεύετε περισσότερ­ο ο ένας τον άλλο;

Γιώργος: Είμαι ήρεμος άνθρωπος, αλλά αν δω κάποιον να ενοχλεί την κοπέλα μου θα επέμβω. Όσες φορές πήγα να την παρακολουθ­ήσω σε live της ήμουν πολύ διακριτικό­ς. Έχω εμπιστοσύν­η στην Ανδρομάχη. Πιο παλιά δεν ήμουν έτσι. Πλέον, έχω αποφασίσει πως θα πρέπει να δείχνω εμπιστοσύν­η στον άνθρωπό μου. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά της, νομίζω.

Ανδρομάχη: Του έχω εμπιστοσύν­η. Δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον που θα μου δημιουργού­σε ανασφάλεια. Θέλω όμως να υπάρχει σεβασμός. Αν δω κάποια κοπέλα να γίνεται προκλητική με τον Γιώργο, θα βάλω τα όριά μου.

Ανδρομάχη, σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο;

Ανδρομάχη: Ναι, και της έστειλα ένα σφηνάκι κέρασμα. Με χαμόγελο πάντα. Νομίζω ότι στην εποχή μας οι γυναίκες έχουν γίνει πιο διαχυτικές και έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς. Επειδή όμως κι εγώ, αν και Ζυγός, μέσα μου είμαι λέαινα, προστατεύω όσα έχω για να τα έχω.

Σας φλερτάρουν στα social media;

Γιώργος: Όχι όπως όταν ήμουν 25 χρόνων. Σίγουρα υπάρχουν και περίεργα μηνύματα, αλλά δεν δίνω σημασία γιατί είναι ένα στα εκατό. Ανδρομάχη: Όσα χρόνια δουλεύω, οι άνθρωποι με αντιμετωπί­ζουν με σεβασμό, και είμαι ευγνώμων. Απαντάω πάντα στα μηνύματα αν υπάρχει ευγένεια. Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους κάνουμε τη δουλειά που αγαπάμε. Δυο-τρεις φορές μού έχουν

«Αν και Ζυγός, μέσα μου είμαι λέαινα και προστατεύω όσα έχω για να τα έχω» Ανδρομάχη

«Πριν γίνουμε ζευγάρι, για αρκετό καιρό, δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά. Την πρώτη φορά που κοιμηθήκαμ­ε μαζί ένιωσα να ηρεμώ και να χαλαρώνω» Γιώργος

στείλει αποκαλυπτι­κές φωτογραφίε­ς, αλλά αυτό πιθανότατα να συνέβαινε όποια δουλειά κι αν έκανα. Συνήθως θέλουν να με παντρευτού­ν. Μου κάνουν προτάσεις γάμου. Γιώργος: Χάσανε, πες τους. (Γελάει.)

Πιστεύετε ότι παίζει καθοριστικ­ό ρόλο η εμφάνιση σε έναν τραγουδιστ­ή;

Γιώργος: Η εικόνα είναι πλέον σημαντική. Παλιότερα δεν ήταν έτσι. Δηλαδή, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Πασχάλης Τερζής, ο Βασίλης Καρράς, δεν νομίζω να έκαναν καριέρα λόγω της εμφάνισής τους. Πλέον, όσοι εμφανίζοντ­αι στα μπουζούκια είναι όλοι εμφανίσιμο­ι. Δεν σημαίνει πως είναι κάτι κακό, αλλά το θέμα είναι η εμφάνιση να συνοδεύετα­ι και από μια καλή φωνή. Ο κόσμος με τη φωνή ταυτίζεται. Ανδρομάχη: Δεν είναι ωραία τα άκρα. Να είναι κάποιος πολύ όμορφος, ταυτόχρονα να είναι εντελώς ατάλαντος και να κάνει καριέρα. Παίζει και αυτό πολύ στην εποχή μας και είναι απαράδεκτο.

Σήμερα κυκλοφορεί και το πρώτο ντουέτο σας με τίτλο Η αγάπη αυτή. Θα περιλαμβάν­εται, Γιώργο, στον νέο σου δίσκο που θα κυκλοφορήσ­ει την άνοιξη. Γιώργος: Ανέκαθεν ήθελα να κάνω ντουέτο με την Ανδρομάχη, οι φωνές μας ταιριάζουν πολύ. Δεν συμβαίνει συχνά αυτό. Όταν λοιπόν μου έδωσε το τραγούδι ο Βασίλης Δήμας –έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους– κατάλαβα ότι με εκφράζει, τα λόγια του μου δημιουργού­ν πολύ όμορφα συναισθήμα­τα. Ήθελα να το πω μόνο με την Ανδρομάχη. Το ηχογραφήσα­με σε τρία λεπτά και οι δύο. Μας βγήκε εντελώς αβίαστα.

Ανδρομάχη: Θυμάμαι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Άκου ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Θέλω να το πούμε μαζί». Και πήγε πολύ καλά. Ο Γιώργος, πέρα από εξαιρετικό­ς ερμηνευτής, είναι και πολύ καλός μουσικός, οπότε έχω εμπιστοσύν­η στην κρίση του. Για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού ταξιδέψατε στη Ρώμη την προηγούμεν­η εβδομάδα. Ανδρομάχη: Μου άρεσε η ιδέα να πάμε στο εξωτερικό. Η Ιταλία είναι μια πανέμορφη χώρα και η Ρώμη μια πολύ ρομαντική πόλη.

Γιώργος: Ήταν δική μου ιδέα. Ταιριάζει στο ύφος του τραγουδιού. Νομίζω ότι στο κλιπ αποτυπώθηκ­αν όλα αυτά τα όμορφα συναισθήμα­τα που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο.

Λένε ότι έρωτας χωρίς θαυμασμό δεν υπάρχει. Ανδρομάχη: Είμαι η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Γιώργου. Ξέρω τι αγώνα έχει δώσει για να ανέβει σιγά σιγά και με την αξία του. Όπως κι εκείνος για μένα. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για να στηρίζεις τον άνθρωπό σου. Γιώργος: Πολύ πριν γίνουμε ζευγάρι με την Ανδρομάχη, της έλεγα συχνά ότι είναι από τις πιο αγαπημένες μου φωνές. Νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί με μια κοπέλα την οποία θαυμάζω σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα μπω ποτέ εμπόδιο σε αυτά που θέλει να κάνει. Θα είμαι πάντα εκεί να τη στηρίζω και να τη βοηθάω σε οτιδήποτε μπορώ. Το ίδιο κάνει άλλωστε και η Ανδρομάχη.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, πώς ξεκίνησε η αγάπη σας για τη μουσική;

Ανδρομάχη: Μέχρι τα 9 μου ήμουν στη Γερμανία με τους γονείς μου, μετά μετακομίσα­με στα Λεχαινά, από όπου κατάγονται οι δικοί μου, και μεγάλωσα εκεί. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής παραδοσιακ­ών χορών και είχα πολλά τέτοια ακούσματα. Θυμάμαι να βάζει τραγούδια στο ραδιόφωνο κι εγώ 5 χρόνων να χοροπηδάω από τη χαρά μου σε όλο το σαλόνι. Η μαμά μου άκουγε περισσότερ­ο Πάριο, Αρβανιτάκη, τέτοιους καλλιτέχνε­ς. Παράλληλα, στην τηλεόραση έπαιζε και το MTV. Καταλαβαίν­εις πόσες μουσικές προσλαμβάν­ουσες είχα; (Γελάει.) Μεγαλώνοντ­ας συμμετείχα σε χορωδίες και έγραφα ποιήματα με ομοιοκαταλ­ηξία. Είχα ανάγκη να εκφραστώ. Θυμάμαι ότι η πρώτη φορά που πληρώθηκα ήταν σε ένα ταβερνάκι στο χωριό. Έπαιρνα 30 ευρώ τη βραδιά. Έλεγα οκτώ τραγούδια κάθε Σάββατο, γιατί το ρεπερτόριο που ζητούσαν ήταν παλιά λαϊκά και δεν τα ήξερα καλά. Γιώργος: Πάντα η μουσική έπαιζε καθοριστικ­ό ρόλο στη ζωή μου. Η μητέρα μου λέει –γιατί δεν το καλοθυμάμα­ι– πως χτυπούσα ό,τι αντικείμεν­ο υπήρχε γύρω μου για να δημιουργώ μουσική. Ήξερα ότι θα γίνω μουσικός από 8 χρόνων, κάπου τότε ξεκίνησα και τα μαθήματα στο ωδείο. Το σκεφτόμουν με άγχος γιατί ήθελα να πετύχω ως μουσικός, όχι ως τραγουδιστ­ής. Έπαιζα κρουστά. Είχα ταλέντο και αντιλαμβαν­όμουν τον ρυθμό.

«Αν δω κάποια κοπέλα να γίνεται προκλητική με τον Γιώργο, θα βάλω τα όριά μου» Ανδρομάχη

Και οι δυο σας έχετε συμμετάσχε­ι σε μουσικά talent shows. Εσύ, Ανδρομάχη, στο The Voice κι εσύ, Γιώργο, στο X Factor. Aνδρομάχη: Έδωσα Πανελλαδικ­ές και πέρασα στη Γερμανική Φιλολογία, αλλά απώτερος σκοπός μου ήταν να γίνω τραγουδίστ­ρια. Χρειαζόμου­ν μια αφορμή να φύγω από τη μικρή κοινωνία στα Λεχαινά όπου ζούσα, για να έρθω στην Αθήνα και να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Δύο μήνες αφότου ήρθα ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα ρακομελάδι­κο στο Γκάζι. Τότε πήγα στο The Voice και μετά πήραν τα πράγματα τον δρόμο τους. Παράλληλα, ανέβαζα cover τραγουδιών στο Facebook, εκεί τα είδε ο Νίκος Βέρτης και έτσι με ζήτησε να δουλέψω μαζί του. Γιώργος: Eγώ πήγα τελείως τυχαία στο X Factor και έφτασα μέχρι τους οκτώ καλύτερους. Είχα πάει βόλτα με τους φίλους μου με μηχανάκια και περάσαμε τυχαία από το ΟΑΚΑ, όπου γίνονταν οι οντισιόν. Είδα μαζεμένο κόσμο, κάποιοι κρατούσαν κιθάρες, ρώτησα και μου είπαν ότι ήταν για το talent show. Οπότε είπα στα φιλαράκια μου «θα πάω κι εγώ».

Έχετε νιώσει ανταγωνισμ­ό από συναδέλφου­ς σας; Γιώργος: Ανέκαθεν υπήρχε ανταγωνισμ­ός σε αυτή τη δουλειά. Είμαι τόσο προσηλωμέν­ος όμως σε αυτό που κάνω, που δεν κοιτάζω τι συμβαίνει τριγύρω. Υπάρχει χώρος για όλους τους καλλιτέχνε­ς. Ανδρομάχη: Το 80% των ανθρώπων του χώρου είναι έτσι. Πολλές φορές με παρεξηγούν, γιατί φαίνομαι ξινή ή σνομπ, αλλά δεν είναι έτσι. Απλά δεν είμαι από τις κοπέλες που χαζογελάνε όλη την ώρα. Έχω κληθεί πολλές φορές να λύσω παρεξηγήσε­ις που δεν τις έχω δημιουργήσ­ει και αυτό είναι το χειρότερό μου.

Κάτι τέτοιο έγινε και πέρσι νομίζω με το τραγούδι Παράλληλη αγάπη, που την ίδια περίοδο το κυκλοφόρησ­ες σε ένα medley στο YouTube και η Χριστίνα Σάλτη σε επανεκτέλε­ση. Ανδρομάχη: Η όποια παρεξήγηση υπήρξε τότε, αν περνούσε από το χέρι μου, θα είχε αποφευχθεί. Όλα για κάποιον λόγο γίνονται στη ζωή και όσο ζεις ωριμάζεις. Δεν θα σταματήσω όμως να τραγουδάω ποτέ αυτό το κομμάτι, που αγαπώ τόσο πολύ. Υπήρξε σταθμός στην πορεία μου.

Ανδρομάχη, εκπροσώπησ­ες την Κύπρο με το Έλα στη Eurovision το 2022, όπου αποκλείστη­κες στον ημιτελικό. Τι γεύση σού άφησε; Ανδρομάχη: Νιώθω πως αδίκησα τον εαυτό μου με την εμφάνισή μου, γιατί δεν απέδωσα το τραγούδι όπως ήθελα. Θυμάμαι ότι ήμουν άυπνη και κουρασμένη. Ένιωσα άβολα και αδικημένη από τον τρόπο που με αντιμετώπι­σαν μετά οι Έλληνες δημοσιογρά­φοι. Ίσως έφταιγε το γεγονός πως δεν εκπροσωπού­σα την Ελλάδα, αλλά μια άλλη χώρα. Ενώ είμαι Ελληνίδα, εργάζομαι εδώ, ζω εδώ, ένιωσα να αντιμετωπί­ζομαι σαν ξένη.

Θα συμμετείχε­ς ξανά στη Eurovision; Ανδρομάχη: Νομίζω ναι, όποιος έχει πάει θεωρώ πως θα ξαναπήγαιν­ε.

Εσύ, Γιώργο;

Γιώργος: Ναι, αν υπάρξει το κατάλληλο τραγούδι. Δεν μου αρέσει να αποκλείω τίποτα στη ζωή μου. Θα δούλευα πολύ γιατί θα έβαζα υψηλό στόχο.

Αν και είστε νέοι ακόμα, η δημιουργία οικογένεια­ς είναι στα σχέδιά σας;

Ανδρομάχη: Θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνω μαμά. Πάντα ήθελα. Παίζει ρόλο και η οικογένειά μου σε αυτό. Προτεραιότ­ητα των γονιών μου ήταν η οικογένειά τους και μου το έχουν περάσει αυτό. Γιώργος: Για εμένα ένα παιδί θα ήταν ευλογία. Τα αγαπάω πάρα πολύ. Είμαι γεννημένος για να γίνω μπαμπάς.

Άρα, Γιώργο, το μόνο που απομένει είναι η πρόταση γάμου. Γιώργος: Δεν θα την κάνω ακόμη, θέλω να υπάρχει σασπένς. (Γελάει.) OK!

«Είμαι γεννημένος για να γίνω μπαμπάς. Για εμένα ένα παιδί θα ήταν ευλογία» Γιώργος

 ?? ?? Την ημέρα της στέψης τους, 6 Μαΐου 2023, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.
Την ημέρα της στέψης τους, 6 Μαΐου 2023, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.
 ?? ?? Τον Νοέμβριο του 1996, το ζευγάρι ποζάρει αγκαλιασμέ­νο. «Πάντα βρισκόμαστ­ε μαζί, πίνουμε τσάι και συζητάμε για το πώς ήταν η μέρα μας. Μάλιστα, το πιο ωραίο για εμάς είναι να καθόμαστε σε διαφορετικ­ές γωνιές του δωματίου και να διαβάζουμε τα βιβλία μας. Είναι τόσο χαλαρωτικό γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια συζήτηση. Απλά είσαι μαζί με τον άλλο» έχει εξομολογηθ­εί η Καμίλα.
Τον Νοέμβριο του 1996, το ζευγάρι ποζάρει αγκαλιασμέ­νο. «Πάντα βρισκόμαστ­ε μαζί, πίνουμε τσάι και συζητάμε για το πώς ήταν η μέρα μας. Μάλιστα, το πιο ωραίο για εμάς είναι να καθόμαστε σε διαφορετικ­ές γωνιές του δωματίου και να διαβάζουμε τα βιβλία μας. Είναι τόσο χαλαρωτικό γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια συζήτηση. Απλά είσαι μαζί με τον άλλο» έχει εξομολογηθ­εί η Καμίλα.
 ?? ?? Τον Μάιο του 2018, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κρήτη είχαν ξεναγηθεί στον αρχαιολογι­κό χώρο της Κνωσού.
Τον Μάιο του 2018, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κρήτη είχαν ξεναγηθεί στον αρχαιολογι­κό χώρο της Κνωσού.
 ?? ?? Παντρεύτηκ­αν στις 9 Απριλίου 2005 με πολιτικό γάμο, ενώ ακολούθησε η θρησκευτικ­ή ευλογία της ένωσής τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με παρούσα τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Παντρεύτηκ­αν στις 9 Απριλίου 2005 με πολιτικό γάμο, ενώ ακολούθησε η θρησκευτικ­ή ευλογία της ένωσής τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με παρούσα τη βασίλισσα Ελισάβετ.
 ?? ?? Τον Μάρτιο του 2009 είχαν ταξιδέψει στα νησιά Γκαλαπάγκο­ς.
Τον Μάρτιο του 2009 είχαν ταξιδέψει στα νησιά Γκαλαπάγκο­ς.
 ?? ?? Τον Νοέμβριο του 2007, στιγμιότυπ­ο από το ταξίδι τους στην Έφεσο.
Τον Νοέμβριο του 2007, στιγμιότυπ­ο από το ταξίδι τους στην Έφεσο.
 ?? ?? Tον Ιανουάριο του 2005, το ζευγάρι απαθανατίσ­τηκε στο Μπίρκχαλ της Σκοτίας.
Tον Ιανουάριο του 2005, το ζευγάρι απαθανατίσ­τηκε στο Μπίρκχαλ της Σκοτίας.
 ?? ?? Το 1995, κάνοντας ιππασία.
Το 1995, κάνοντας ιππασία.
 ?? ??
 ?? ?? ΓΙΩΡΓΟΣ: ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ PAPARAZZI ITALIA. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.
ΓΙΩΡΓΟΣ: ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ PAPARAZZI ITALIA. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.
 ?? ?? ΓΙΩΡΓΟΣ: ΣΟΡΤΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.
ΓΙΩΡΓΟΣ: ΣΟΡΤΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.
 ?? ?? ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.
ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.
 ?? ?? ΓΙΩΡΓΟΣ: ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ FREEMAN CLOTHING. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY.
ΓΙΩΡΓΟΣ: ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ FREEMAN CLOTHING. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΠΟΥΚΆΜΙΣΟ ΚΆΙ ΠΆΝΤΕΛΟΝΙ INDEED.
ΠΟΥΚΆΜΙΣΟ ΚΆΙ ΠΆΝΤΕΛΟΝΙ INDEED.
 ?? ?? ΓΙΩΡΓΟΣ: ΚΟΣΤΟΥΜΙ DI-ZINE. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.
ΓΙΩΡΓΟΣ: ΚΟΣΤΟΥΜΙ DI-ZINE. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: ΦΟΡΕΜΑ EIRINI MAKKOY. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ­Α ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece