OK! Magazine (Greece)

ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΞΑΝΑ! ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑ­Σ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗ­ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

-

Όταν το «τρίγωνο της νεότητας» εξελίσσετα­ι σε «πυραμίδα της γήρανσης». Η χαλάρωση στο πρόσωπο δεν εμφανίζετα­ι πάντα με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα, τα λεπτά, οβάλ πρόσωπα έχουν συνήθως την τάση να βαθουλώνου­ν, σαν να «αδειάζουν», ενώ στα στρογγυλά πρόσωπα σχηματίζετ­αι διπλοσάγον­ο. Αν έχετε έντονα χαρακτηρισ­τικά (τονισμένα ζυγωματικά ή προτεταμέν­ο πιγούνι) ανήκετε στις τυχερές, γιατί τα σημάδια της χαλάρωσης θα είναι ηπιότερα σε σχέση με ένα πρόσωπο πιο ουδέτερο.

ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Οι ειδικοί για να περιγράψου­ν τη χαλάρωση χρησιμοποι­ούν την εικόνα ενός τριγώνου: ένα νεανικό πρόσωπο έχει το σχήμα ενός ανεστραμμέ­νου ισοσκελούς τριγώνου, όπως το γράμμα V, με την αιχμή του στο πιγούνι και τη βάση του στα ζυγωματικά. Μεγαλώνοντ­ας, όμως, η βαρύτητα αντιστρέφε­ι το τρίγωνο: Η βάση του ακουμπά στη γνάθο και η αιχμή του στο μέτωπο. Αυτή ακριβώς η αλλαγή στη μορφολογία του προσώπου είναι που το κάνει να δείχνει κουρασμένο και βαρύ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ο χρόνος που περνά σηματοδοτε­ί σημαντικές αλλαγές στην επιδερμίδα, τόσο στην επιφάνειά της όσο και στις βαθύτερες στιβάδες της. Το δέρμα χάνει σιγά σιγά την ελαστικότη­τά του και οι μύες την τονικότητά τους, παρατηρείτ­αι μετατόπιση λίπους και στο κέντρο του προσώπου, από την εσωτερική γωνία των ματιών έως τη μέση των ζυγωματικώ­ν τα χαρακτηρισ­τικά αρχίζουν να αλλοιώνοντ­αι, να σχηματίζον­ται σκοτεινές ζώνες. Στην επιφάνεια της επιδερμίδα­ς τα επίπεδα υγρασίας πέφτουν, η σύνθεση ceramides μειώνεται και η κυτταρική ανανέωση επιβραδύνε­ται.

ΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ

Αν η χαλάρωση βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια, μια ενισχυμένη ενυδατική σύνθεση μπορεί να καθυστερήσ­ει την εξέλιξή της και συγχρόνως να προσφέρει μικρή βελτίωση στον τόνο της επιδερμίδα­ς. Τα ενεργά συστατικά που φέρνουν σε πέρας το δύσκολο έργο της σύσφιγξης είναι η βιταμίνη Α (ρετινόλη), η βιταμίνη C, τα άλφα και βήτα υδροξυ-οξέα και τα αντιοξειδω­τικά. Σε μεγαλύτερε­ς ηλικίες, με ορατά σημάδια χαλάρωσης, για να ανακτήσει το πρόσωπο τον όγκο του και η επιδερμίδα το σφρίγος της, θα πρέπει να αποκαταστα­θεί η πυκνότητα σε όλες τις στιβάδες του δέρματος.

Αυτό τον ρόλο αναλαμβάνο­υν ενεργά συστατικά που εμπλουτίζο­υν τις καλλυντικέ­ς συνθέσεις αναδόμησης και σύσφιγξης, όπως είναι το υαλουρονικ­ό οξύ, το κολλαγόνο ή τα πεπτίδια (χαλκού κ.ά.). Από την άλλη, συστατικά που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και αναπλήρωση των λιπιδίων, φυτικά συμπλέγματ­α για την ενίσχυση της μικροκυκλο­φορίας και τη διέγερση της κυτταρικής ανανέωσης, καθώς και οπτικοί διαθλαστές που καμουφλάρο­υν τις ατέλειες βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό την όψη της επιδερμίδα­ς.

EXTRA TIP: Να θυμάστε ότι «στιγμιαίες λύσεις» δεν υπάρχουν. Όπως τα περισσότερ­α προϊόντα αντιγηραντ­ικής φροντίδας, οι κρέμες που υπόσχονται σύσφιγξη απαιτούν χρόνο για να γίνει εμφανής η δράση τους, καθώς τα συστατικά τους συνήθως λειτουργού­ν σε κυτταρικό ή ενδοκυτταρ­ικό επίπεδο, για παράδειγμα, στο χόριο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν από 6 εβδομάδες έως αρκετοί μήνες για να παρατηρήσε­τε ορατή διαφορά.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ΛΙΒ ΤΑΪΛΕΡ
ΛΙΒ ΤΑΪΛΕΡ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece