OK! Magazine (Greece)

ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΑΚΡΎΝΕΤΕ ΠΊΟ ΓΡΉΓΟΡΑ ΤΑ ΜΑΛΛΊΑ ΣΑΣ;

-

Το απωθημένο πολλών γυναικών απαιτεί υπομονή, επιμονή και στοχευμένη στρατηγική, καθώς δεν αποτελεί και την πιο εύκολη διαδικασία.

Το πιο συχνό λάθος στη διαδρομή για πιο μακριά μαλλιά είναι ότι σταματάμε στα μισά του δρόμου, πολύ πριν φτάσουν στο μήκος που ονειρευόμα­σταν, όταν αρχίζουν να δείχνουν σημάδια φθοράς: ξηρότητα, θαμπάδα, σπάσιμο της τρίχας, ψαλίδα. Έτσι, εγκαταλείπ­ουμε την προσπάθεια και καταφεύγου­με στο ψαλίδι του κομμωτή. Τι φταίει; Όσο τα μαλλιά μακραίνουν, μακραίνει και ο χρόνος που βρίσκονται εκτεθειμέν­α στο κρύο, στον αέρα, στον ήλιο και στους περιβαλλον­τικούς ρύπους και συγχρόνως πολλαπλασι­άζεται η καταπόνηση της τρίχας από το καθημερινό styling αλλά και τις συνήθειές μας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ

1 Επικεντρωθ­είτε στην υγεία του τριχωτού. Όλα ξεκινούν από το δέρμα του κεφαλιού. Ένα υγιές τριχωτό δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για υγιή μαλλιά: Επηρεάζει τον ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας, βοηθώντας το αίμα και τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στους θύλακές της. Επιλέξτε προϊόντα φιλικά ως προς αυτό. Πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχα­ν 9 άντρες έδειξε ότι 4 λεπτά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κάθε μέρα για 24 εβδομάδες τούς βοήθησε να έχουν πιο πυκνά μαλλιά από ό,τι στην αρχή της μελέτης.

2 Η υπερβολική χρήση θερμαινόμε­νων εργαλείων styling, όπως είναι οι πρέσες και τα ψαλίδια για μπούκλες, δεν βοηθά καθόλου τα μαλλιά. Αν μάλιστα προσπαθείτ­ε να τα μακρύνετε ή είναι ήδη μακριά, η φθορά τους είναι άμεσα ορατή. Η τρίχα που «ψήνεται» αποδυναμών­εται, λεπταίνει, φριζάρει και τα μαλλιά –ιδίως στα μήκη– χάνουν τη στιλπνότητ­α και τη λεία τους υφή. Ξεκινήστε το styling με ένα θερμοπροστ­ατευτικό προϊόν

3 Ακούγεται αντιφατικό, όμως όταν μακραίνετε τα μαλλιά σας το κούρεμα επιβάλλετα­ι. Μπορεί να είναι μύθος αυτό που έλεγαν παλιότερα, ότι δυναμώνει τα μαλλιά και τα κάνει να μακραίνουν γρηγορότερ­α, αλλά σίγουρα ένα trim συμβάλλει καθοριστικ­ά στην υγιή ανάπτυξή τους.

 ?? ?? Θερμοπροστ­ατευτικό προϊόν, Ultimate Repair, Wella Profession­als. Μάσκα για ενισχυμένη ενυδάτωση και θρέψη, L’Occitane. Μάσκα μαλλιών για επανόρθωση, Intense Repairing Mask, Molton Brown.
Θερμοπροστ­ατευτικό προϊόν, Ultimate Repair, Wella Profession­als. Μάσκα για ενισχυμένη ενυδάτωση και θρέψη, L’Occitane. Μάσκα μαλλιών για επανόρθωση, Intense Repairing Mask, Molton Brown.
 ?? ?? Συμπλήρωμα διατροφής για την καλή υγεία μαλλιών, νυχιών και δέρματος, Hair Force Tabs, Frezyderm. Μάσκα που μπορεί να εφαρμοστεί και στο τριχωτό, Good Society, Artego. Μάσκα για σγουρά μαλλιά με ενυδατική σύσταση, Frizz Free, Lorvenn.
Συμπλήρωμα διατροφής για την καλή υγεία μαλλιών, νυχιών και δέρματος, Hair Force Tabs, Frezyderm. Μάσκα που μπορεί να εφαρμοστεί και στο τριχωτό, Good Society, Artego. Μάσκα για σγουρά μαλλιά με ενυδατική σύσταση, Frizz Free, Lorvenn.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece