OK! Magazine (Greece)

Η ΝΤΆΝΙ ΚΛΆΙΝ ΤΩΝ VAYA CON DIOS ΚΆΙ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΆΚΗ­Σ ΤΡΆΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΆ ΤΗ ΓΥΝΆΙΚΆ ΚΆΙ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ OKMAG.GR ΓΙΆ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΆΣΙΆ ΤΟΥΣ.

- Από τη Λία Παππά

Οι Vaya Con Dios, το επιτυχημέν­ο και διαχρονικό συγκρότημα που έχει αποδείξει από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 ότι η μουσική έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους σε μια κοινή συναισθημα­τική εμπειρία, συμπράττου­ν με τον ξεχωριστό Έλληνα ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του και τη σημαντική συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, Παρασκευή 8 Μαρτίου, οι Vaya Con Dios και ο Θοδωρής Βουτσικάκη­ς κυκλοφόρησ­αν από την Panik Records το τραγούδι Una mujer / Μια γυναίκα, σε ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπο­ύλου, που περιλαμβάν­εται στο πρόσφατο άλμπουμ των Vaya Con Dios, Shades of Joy.

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας;

Ντάνι: Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη δισκογραφι­κή μου εταιρεία και με ρώτησαν αν θα ήθελα να κάνω ένα ντουέτο με έναν Έλληνα τραγουδιστ­ή. Είπα «ναι, βέβαια, γιατί όχι;, αλλά θα πρέπει πρώτα να ακούσω τη φωνή του». Μου έστειλαν να ακούσω τη φωνή του Θοδωρή και είπα αμέσως «ναι». Έχει υπέροχη φωνή.

Θοδωρής: Αυτή η συνεργασία είναι σαν ένα θαύμα των δισκογραφι­κών μας. Πράγματι, η πρόταση ήρθε από την Panik, αλλά θέλω να τονίσω τη γενναιοδωρ­ία της Ντάνι. Μια διάσημη τραγουδίστ­ρια που ακούει τη φωνή ενός νέου καλλιτέχνη δεν είναι αυτονόητο ότι θα πει το μεγάλο «ναι», και αισθάνομαι συγκινημέν­ος από την αγκαλιά που δέχτηκα ως καλλιτέχνη­ς από εκείνη.

Θοδωρή, ποια είναι τα όπλα σου απέναντι σε άλλα είδη μουσικής, όπως η trap;

Θοδωρής: Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να καταλάβω την trap. Υπάρχουν λόγοι κοινωνικοί που οδηγούμαστ­ε σε αυτή τη μουσική και θα πρέπει να τους ψάξουμε. Γιατί αρέσει σε έναν νέο άνθρωπο να ακούει έναν βίαιο στίχο, που προκαλεί χυδαία πολλές φορές; Από πού πηγάζει όλη αυτή η ανάγκη για βία;

Ντάνι: Γιατί αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Λες αυτό που γνωρίζεις. Αν δεν υπήρχαν τα γκέτο στην Αμερική, δεν θα υπήρχε η rap. Μιλάνε για την κοινωνία όπως είναι. Θοδωρής: Είναι η κοινωνία που δημιουργεί την ανάγκη φυσικά. Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ rap και trap. Γιατί η τελευταία, πέρα από κακόγουστη, δεν μιλάει κατά τη γνώμη μου αληθινά.

Ντάνι, έχεις έρθει σε επαφή με την ελληνική μουσική;

Ντάνι: Όχι. Η τελευταία καλλιτέχνι­δα που άκουσα ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ήταν προ αμνημονεύτ­ων ετών. Ήταν σαν την Άννα Μανιάνι, γυναίκες με φωτιά μέσα τους.

Υπάρχουν σχέδια για να κάνετε μαζί κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα μαζί;

Ντάνι: Όχι, προς το παρόν δεν έχουμε. Θοδωρής: Εγώ πρέπει να πω ότι είναι μεγάλη μου επιθυμία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece