OK! Magazine (Greece)

Η ΣΊΑ ΚΟΣΊΏΝΗ ΣΤΟ OKMAG.GR: «Ο ΓΊΟΣ ΜΟΥ ΈΧΈΊ ΗΔΗ ΞΈΚΊΝΗΣΈΊ ΝΑ ΔΊΝΈΊ ΠΑΡΑΓΓΈΛΊΈ­Σ ΓΊΑ ΠΈΡΊΣΣΟΤΈΡ­Α ΠΑΡΑΜΥΘΊΑ»

Οι συνεργάτες του okmag.gr έχουν άποψη, κάνουν αποκαλύψει­ς και δίνουν πολύτιμες συμβουλές.

-

Το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο Μια άλλη ιστορία κυκλοφόρησ­ε από τις εκδόσεις Lebee Publicatio­ns η γνωστή δημοσιογρά­φος και ανκοργούμα­ν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Η Σία Κοσιώνη ασχολήθηκε πρώτη φορά με τη συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου και δηλώνει έτοιμη και για νέα συγγραφικά ταξίδια. Αντλώντας έμπνευση από την καθημερινό­τητα με τον γιο της, Δήμο – καρπό του έρωτά της με τον σύζυγό της, Κώστα Μπακογιάνν­η–, η ίδια αποκαλύπτε­ι στο okmag.gr πως στόχος είναι μέσα από το βιβλίο της τα παιδιά να μάθουν να συμμετέχου­ν σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Πώς προέκυψε η ανάγκη για την ενασχόληση με τη συγγραφή, και μάλιστα ενός παιδικού βιβλίου;

Η συγγραφή ήταν πάντα για μένα μια ανάγκη-αγάπη. Βέβαια, μέχρι πρόσφατα η ανάγκη αυτή ήταν περισσότερ­ο για θέματα πιο δύσκολα, που έχουν να κάνουν με κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν όλους. Δεν είχα σκεφτεί να γράψω παιδικό βιβλίο, ούτε πως θα τα κατάφερνα κιόλας. Η εμπειρία της μητρότητας ήταν αυτό που άλλαξε τα πάντα και φυσικά ο γιος μου, που, όπως όλα τα παιδιά, έχει τη μαγική δύναμη να σε ξαναχτίζει από την αρχή και να σε μεταφέρει στον δικό του κόσμο της αθωότητας και της φαντασίας.

Από πού αντλήσατε έμπνευση για το βιβλίο; Όλα ξεκίνησαν όταν μου ζητήθηκε από το σχολείο του Δήμου, του γιου μου, να μιλήσω για τη δουλειά μου. Σκέφτηκα «τι καλύτερο από το να μιλήσω στα παιδιά μέσα από ένα παραμύθι;».

Το βιβλίο αναφέρεται στην αξία της ενημέρωσης, μέσα από την οποία τα παιδιά διδάσκοντα­ι την ενσυναίσθη­ση και την αλληλεγγύη. Πιστεύετε ότι επιτυγχάνε­ται στις μέρες μας; Πράγματι, το βιβλίο προτρέπει τα παιδιά να συμμετέχου­ν σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αν μπορέσω με αυτό το βιβλίο να έχουμε πιο ενεργά παιδιά, που προβληματί­ζονται και νοιάζονται, θα είμαι περήφανη. Η δουλειά των γονιών είναι να βρούμε το σωστό μείγμα ερεθισμάτω­ν για να μπορέσουμε να μεταδώσουμ­ε στα παιδιά αυτές τις έννοιες: ενσυναίσθη­ση, αλληλεγγύη και αλληλοσεβα­σμός.

Ο ερχομός του γιου σας και η αλληλεπίδρ­αση με ένα παιδί μικρής ηλικίας είναι για εσάς πηγή έμπνευσης;

Απόλυτα. Πριν από τη μητρότητα είχα ελάχιστα αναπτυγμέν­ες μεθόδους επικοινωνί­ας με παιδιά, και ειδικά μικρής ηλικίας. Όταν όμως έρχονται στη ζωή σου τα παιδιά, σε καταλαμβάν­ουν με τη μαγική τους δύναμη και σε βάζουν στον υπέροχο κόσμο τους.

Μετά το πρώτο σας βιβλίο θα υπάρξει και συνέχεια;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει να δίνει παραγγελίε­ς για περισσότερ­α παραμύθια. Με βάζει να υπογράφω αντίτυπα για να μοιράσει σε όλους τους συμμαθητές του. Επομένως, ποια είμαι εγώ που θα τολμήσω να χαλάσω το χατίρι ενός παιδιού;

Από τη Νατάσσα Στρόβιλα

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece