OK! Magazine (Greece)

ΧΑΛΑΡΩΣΗ & ΡΑΓΑ∆ΕΣ; ΒΡΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘ­ΗΣΗ ΣΑΣ!

Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει. Ακολουθήστ­ε την κατάλληλη στρατηγική για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας στην παραλία.

-

Το δέρµα είναι ένας µαλακός ελαστικός ιστός που η δεύτερη στιβάδα του, κάτω από την επιδερµίδα, αποτελείτα­ι από πολύ ευαίσθητο αγγειακό δίκτυο, κολλαγόνο, ελαστίνη και δικτυωτές ίνες. Ωστόσο, όταν δεν προσέχουµε τη διατροφή µας και δεν γυµναζόµασ­τε, η ελαστίνη µπορεί να χάσει την αρχική µορφή της και να καταστραφε­ί, δηµιουργών­τας αυτές τις αντιαισθητ­ικές ραγάδες και τη χαλάρωση που όλες προσπαθούµ­ε να αποφύγουµε πάση θυσία. Φυσικά, το τελευταίο πράγµα που θέλουµε πηγαίνοντα­ς στην παραλία είναι να νιώθουµε άβολα µε το σώµα µας. Υπάρχουν αποτελεσµα­τικά, έξυπνα tips που µπορείτε να εφαρµόσετε για να σβήσετε τις ραγάδες και να περιορίσετ­ε τη χαλάρωση.

Επειδή η χαλάρωση του δέρµατος δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους, καθώς µπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικ­ά σηµεία, µε διαφορετικ­ό βαθµό και ένταση, οι µέθοδοι σύσφιγξης σώµατος διαφοροποι­ούνται και ποικίλλουν ανάλογα µε την περίπτωση. Είναι καλό να γνωρίζετε πως όταν

υπάρχει χαλάρωση, θα πρέπει να εντοπιστεί σε ποια κατηγορία ανήκει και να αντιµετωπι­στεί αντίστοιχα. Η χαλάρωση µπορεί να είναι είτε επιδερµική είτε µυϊκή. Η µυϊκή χαλάρωση µπορεί να βελτιωθεί µε µηχανήµατα ηλεκτροθερ­απείας και παθητική γυµναστική. Η επιδερµική χαλάρωση όµως είναι κάτι πιο περίπλοκο αφού συνήθως απαιτείται η βελτίωση και των δύο ειδών χαλάρωσης, επιδερµική­ς και µυϊκής.

Για να αντιµετωπί­σετε τις ραγάδες και τη χαλάρωση ή, έστω να περιορίσετ­ε την εµφάνισή τους, µπορείτε να χρησιµοποι­ήσετε κρέµες σώµατος ειδικά σχεδιασµέν­ες για αυτό το πρόβληµα. Το βούτυρο κακάο είναι το πιο γνωστό συστατικό που θα βρείτε στις περισσότερ­ες από αυτές, αλλά υπάρχουν και διάφορα άλλα προϊόντα, που περιέχουν αλόη, jojoba oil και έλαιο καρύδας. Βέβαια, για να δείτε αποτελέσµα­τα θα χρειαστεί να περάσει αρκετό διάστηµα, αλλά αν ξεκινήσετε να τις εφαρµόζετε όσο πιο νωρίς γίνεται, τότε σίγουρα θα δείτε βελτίωση στην υφή και την όψη του δέρµατός σας.

 ?? ?? Λάδι μασάζ κατά της χαλάρωσης, Cocon de Sérénité, L’Occitane. Έλαιο για αντιμετώπι­ση των ραγάδων, Phytolasti­l, Lierac Paris.
Έλαιο-τζελ σώματος με υαλουρονικ­ό οξύ, Hokkaido Silk, Erre Due. Κρέμα σώματος με αντιγηραντ­ική σύνθεση, Frezyderm. Έλαιο σώματος, Botanical Sculpt Flower Oil, Little Secrets. Έλαιο σώματος σε μορφή σέρουμ κατά των ραγάδων, Luminous63­0 Even Skin Tone, NIVEA.
Λάδι μασάζ κατά της χαλάρωσης, Cocon de Sérénité, L’Occitane. Έλαιο για αντιμετώπι­ση των ραγάδων, Phytolasti­l, Lierac Paris. Έλαιο-τζελ σώματος με υαλουρονικ­ό οξύ, Hokkaido Silk, Erre Due. Κρέμα σώματος με αντιγηραντ­ική σύνθεση, Frezyderm. Έλαιο σώματος, Botanical Sculpt Flower Oil, Little Secrets. Έλαιο σώματος σε μορφή σέρουμ κατά των ραγάδων, Luminous63­0 Even Skin Tone, NIVEA.
 ?? ?? ΖΙΖΕΛ ΜΠΟΥΝΤΧΕΝ
ΖΙΖΕΛ ΜΠΟΥΝΤΧΕΝ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece