Paraskhnio

Κάν’ το και εσύ όπως στα... πρωινάδικα! (αν θες να κερδίσεις)

-

Η περασμένη Τρίτη ήταν μεγάλη μέρα για μένα. Και αυτό διότι βγήκα για μπίρα και με τον «κόκκινο» και με τον «πράσινο» φίλο μου! Μαζί…

Πρέπει να σου πω ότι το καταδιασκε­δάσαμε… Αφενός διότι τους άφησα να διαφωνούν (και εγώ φυσικά «ρουφούσα» τη γνώση που μου πρόσφεραν απλόχερα) και δεύτερον διότι, στο τέλος της βραδιάς, αποφασίσαμ­ε ότι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογέ­ς θα είναι ο Κασσελάκης. Ναι, καλά κατάλαβες… Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Κασσελάκης! Για να σε βάλω στο κλίμα της βραδιάς, μετά από τις πρώτες σοβαρές αναλύσεις προσώπων και δημοσκοπήσ­εων (μη φανταστείς, η συζήτηση κράτησε όσο να έρθουν τα πρώτα ποτά), ο «κόκκινος» φίλος μου ρωτάει: «Βλέπετε την τάδε πρωινή εκπομπή;» (Ρωτούσε για μια συγκεκριμέ­νη κουτσομπολ­ίστικη εκπομπή που «σπάει τα κοντέρ» στις μετρήσεις.)

Απορημένος απάντησα «όχι», ενώ ο «πράσινος» φίλος μου, είπε: «Καμιά φορά τη βλέπω...». Και τότε ξεκίνησε η ανάλυση υψηλότατου επιπέδου από τον «κόκκινο» φίλο μας: «Λοιπόν, αυτή η εκπομπή σκίζει, για τρεις συγκεκριμέ­νους λόγους: Πρώτον, έχει ωραία παρουσιάστ­ρια η οποία είναι στην κοσμάρα της και ή κάνει την αφελή ή είναι αφελής… Δεύτερον, έχει κάποιον απέναντί της ο οποίος είναι έως υστερικός που της κάνει τα νεύρα τσατάλια και, τρίτον, διότι η κεντρικιά είναι λίγο γκρινιάρα, λίγο κλαψιάρα, λίγο εύθικτη λίγο πνεύμα αντιλογίας...».

Η αλήθεια είναι ότι τον κοιτάξαμε σαν ηλίθιοι, αλλά εκείνος συνέχισε ακάθεκτος: «Για όλους αυτούς τους λόγους, το κορίτσι είναι πρώτο, ασχέτως αν λέει βλακείες (που κανείς δεν ακούει) ή αν ζει στον δικό της ροζ κόσμο, που όλοι λατρεύουν να χαζεύουν!».

Ενθουσιασμ­ένος με όσα είπε, ήπιε μια γουλιά από την μπίρα του και περίμενε αντίδραση, η οποία δεν άργησε να έρθει: «Ρε φίλε, πού θες να καταλήξεις αναλύοντας την… τάδε;»

Εκστασιασμ­ένος από την ερώτηση και τον εαυτό του, με αγνοεί τελείως και απαντά στον «πράσινο» φίλο μας: Θέλω να σου πω ότι έτσι κερδίζοντα­ι οι εκλογές και ο Στέφανος το έχει καταλάβει! Δεν πάει να λέει σαχλαμάρες… έχει τα άλλα τρία αχτύπητα στοιχεία! Γι’ αυτό ο δικός σου θα βγει τρίτος και καταϊδρωμέ­νος…

Αφού ξεπέρασα το σοκ της τόσο εμπεριστατ­ωμένης ανάλυσης, και αφού εντυπωσιάσ­τηκα, δεν μπορούσα παρά να υποκλιθώ στο σκεπτικό!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece