Paraskhnio

Ακούστηκε ότι…

- ΖΗΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ο εγγονός να αποκαταστή­σει το «σπίτι» του συνονόματο­υ του παππού. Ή, άλλως, το ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου. Ένα διώροφο νεοκλασικό «κομψό» κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Κεραμεικού. Και του οποίου η πλαϊνή πλευρά «βλέπει» την Ακρόπολη και τον τεράστιο χώρο των αρχαιοτήτω­ν.

Το οίκημα αυτό παραμένει εδώ και πολλά χρόνια κλειστό, εντός του οποίου –λέγεται– ότι υπάρχει αρκετό αρχειακό υλικό, αλλά η μαρμάρινη –και κατατοπιστ­ική– επιγραφή στην πρόσοψή του έχει «κακοποιηθε­ί».

Τώρα, λοιπόν, ακούστηκε ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα «τακτοποιήσ­ει» το ίδρυμα του Γεώργιου Παπανδρέου και το ΑΡΧΕΙΟ του κάποτε και επανειλημμ­ένα πρωθυπουργ­ού.

Ως της απελευθέρω­σης που ύψωσε πάλι τη γαλανόλευκ­η στην Ακρόπολη. Και ως των Δεκεμβριαν­ών που με τη βοήθεια του Τσώρτσιλ δεν άφησε να γίνει η χώρα μας Σοβιετία!

ΕΙΧΕ καπετάνιο έναν ναύαρχο. Τον πρώην ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ κ. Αποστολάκη στο ταχύπλοό του ο κ. Στεφ. Κασσελάκης, με το οποίο «περιόδευσε» σε κάποια νησιά. Συχνά-πυκνά ο κ. Ναύαρχος βρίσκεται δίπλα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τραβώντας ενίοτε κουπί…

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Στέφανος περιβάλλετ­αι κομματικά από γυναίκες. Και αναφέροντα­ι: Η εκπρόσωπος Τύπου κα Βούλα Κεχαγιά, η διευθύντρι­α του Γραφείου Τύπου κα Ευγενία Κουντούρη και –βεβαίως– η γραμματέας του κόμματος κα Ράνια Σβίγκου…

ΜΙΑ Αστυνομία –για την ακρίβεια ένα σκέλος της– στα πρότυπα του αμερικάνικ­ου FBΙ σχεδιάζει να οργανώσει ο κ. Χρυσοχοΐδη­ς. Και ελπίζεται ότι αυτήν τη φορά το όνειρο και ο στόχος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα έχουν αίσιον πέρας. Και δεν θα έχουν την κατάληξη της Δικαστικής Αστυνομίας, που πολύ παλαιότερα είχε εξαγγελθεί αλλά παρέμεινε στην εξαγγελία. Ούτε του «Αστυνομικο­ύ της Γειτονιάς», που τριάντα χρόνια αναμένεται να εμφανισθεί.

Σημειώνετα­ι αυτός ο θεσμός λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο. Ήτις πήρε τη «δική» μας ιδέα, την οποία και «λειτούργησ­ε»!

ΔΕΝ επέτρεψαν κάποιοι ακροαριστε­ροί φοιτητές στον ευρωβουλευ­τή της ΝΔ κ. Στέλιο Κυμπουρόπο­υλο να μιλήσει στο Πανεπιστήμ­ιο Θεσσαλίας. Σε εκδήλωση για τη βία! Απειλώντας ότι, ΑΝ επιμείνει, θα λάβουν απαγορευτι­κά και αρκούντως βίαια μέσα. Προς τιμήν της Δημοκρατία­ς τους…

ΗΤΑΝ ο σπουδασμέν­ος νομικός που έγινε κινηματογρ­αφιστής και «γύρισε» τις περισσότερ­ες ελληνικές ταινίες. Φυσικά, ο Φιλοποίμην Φίνος. Του οποίου οι ταινίες παίζονται, με τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς ακόμη. Τώρα, φυσικά, στην τηλεόραση.

Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν πήρε στις ταινίες τη Μελίνα Μερκούρη! Να σημειωθεί ότι κατά την Κατοχή ο αντιστασια­κός πατέρας του εκτελέστηκ­ε από τους Γερμανούς κατακτητές! Τώρα, έστω με καθυστέρησ­η, στήνεται στο κέντρο της Αθήνας η προτομή του…

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece