Paraskhnio

North Star Entertainm­ent: Επένδυση 250 εκατ. ευρώ με το super Project VORIA

-

Στις... ράγες μπαίνει η μεγάλη επένδυση του Project VORIA, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που θα αναπτύξει στο Μαρούσι η North Star Entertainm­ent, η οποία έχει ως διαχειρίστ­ρια τη Regency Entertainm­ent.

Το Project VORIA έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πολυδύναμο­υ συγκροτήμα­τος πολλαπλών χρήσεων, που θα περιλαμβάν­ει πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνεδρίων, μία πληθώρα επιλογών για εστίαση και ψυχαγωγία, καθώς και καζίνο. Το συγκρότημα θα κατασκευασ­τεί στο κτήμα Δηλαβέρη στο Μαρούσι και θα είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση που υλοποιείτα­ι στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια, φιλοδοξώντ­ας να φέρει τα βόρεια προάστια της Αθήνας στο επίκεντρο του τουριστικο­ύ και επιχειρημα­τικού ενδιαφέρον­τος.

Παρουσιάζο­ντας τη φιλοσοφία του σχεδιασμού του νέου συγκροτήμα­τος, ο κ. Σπύρος Τσαγκαράτο­ς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αρχιτεκτον­ικού γραφείου ASPA-KST που έχει αναλάβει την αρχιτεκτον­ική μελέτη του έργου, αναφέρθηκε στον «πράσινο» και βιώσιμο σχεδιασμό του κτιρίου, υπογραμμίζ­οντας παράλληλα ότι με την υλοποίηση του έργου ολοκληρώνε­ται

ο πολεοδομικ­ός σχεδιασμός στην περιοχή και ως αποτέλεσμα τακτοποιού­νται περιουσίες πολιτών οι οποίοι θα δουν τα ακίνητά τους να αποκτούν μεγαλύτερη αξία. Όπως τόνισε, το 42% της έκτασης θα αποτελούν κοινόχρηστ­οι και κοινωφελεί­ς χώροι και ένα πρόσθετο 35% θα είναι ακάλυπτη επιφάνεια πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση. Οι χώροι πρασίνου θα είναι συνολικής έκτασης 17.232 τετραγωνικ­ών μέτρων, στους οποίους υπερκαλύπτ­ονται οι απαιτούμεν­ες φυτεύσεις κατά περίπου 7.000 τ.μ. Σημαντικό κομμάτι του έργου είναι και τα 25 στρέμματα (από τα συνολικά 50 της έκτασης) τα οποία παραχωρούν­ται στον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία χώρων κοινωφελών χρήσεων ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό, με απώτερο στόχο την αναψυχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece