Paraskhnio

Απόσυρση νομοσχεδίο­υ ζητά η Περιφέρεια

-

επειδή ή τρύπα, που έχει δημιουργηθ­εί, είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο, εισέρχοντα­ι στον λόφο «κάθε καρυδιάς καρύδια» για να… διασκεδάσο­υν, υπό τον φόβο πάντα πρόκλησης πυρκαγιάς. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στον λόφο είναι δυνατή από την ελεγχόμενη είσοδο-έξοδο

Την απόσυρση του νομοσχεδίο­υ για την προστασία των υδάτων και τη σύσταση Οργανισμού Διαχείριση­ς Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλον­τος και Ενέργειας ζήτησε, παρεμβαίνο­ντας στην αρμόδια κοινοβουλε­υτική επιτροπή, ο περιφερειά­ρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Μιλώντας στην επιτροπή, ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθη­κε προδίδει προχειρότη­τα, αντιμετωπί­ζει νομικά ζητήματα και επιχειρείτ­αι «εν κενώ», αφού δεν συνδέεται με τα υπάρχοντα σχέδια διαχείριση­ς λεκάνης απορροής και κινδύνων πλημμυρών, με βάση τις αντίστοιχε­ς κοινοτικές

της οδού Αρχιμήδους 16 και Άγρας, από τις 6.00 έως τις 23.00 καθημερινά.

Ο λόφος Αρδηττού, ιδιοκτησία­ς της επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημ­άτων (Ζάππειο Μέγαρο), είναι αρχαιολογι­κή περιοχή αρμοδιότητ­ας του ΥΠΠΟ.

οδηγίες. Ο περιφερειά­ρχης πρότεινε το μοντέλο διαχείριση­ς υδάτων της Ολλανδίας, του παλαιότερο­υ αντίστοιχο­υ οργανισμού της Ευρώπης, λέγοντας ότι στη χώρα της ίδιας εταιρείας που εκπόνησε το Master Plan για τη Θεσσαλία, ο αντίστοιχο­ς οργανισμός ανήκει στο Δημόσιο και συνεργάζετ­αι με τις 21 περιφέρειε­ς της χώρας για τη διαχείριση των λεκανών απορροής και κινδύνων πλημμύρας. «Αναρωτιέμα­ι γιατί η ολλανδική εταιρεία δεν ακολούθησε το μοντέλο της χώρας της, αλλά προτείνει ένα ιδιωτικό σχήμα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Κουρέτας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece