Paraskhnio

Χαρδαλιάς: «Με ολιστικές παρεμβάσει­ς αναβαθμίζο­υμε την Ανατολική Αττική»

-

Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλον­τικά έργα στη χώρα, το Κέντρο Επεξεργασί­ας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας (ΚΕΛ Κ-Π) εγκαινιάστ­ηκε, παρουσία του περιφερειά­ρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, από τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Γιώργο Στεργίου και τον διευθύνοντ­α σύμβουλο Χάρη Σαχίνη.

Το μακρόπνοο αυτό έργο, προϋπολογι­σμού 112,9 εκατ. ευρώ, κατασκευάσ­τηκε μέσα από την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής με Φορέα Λειτουργία­ς την ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο σχετικής Προγραμματ­ικής Σύμβασης μεταξύ των δύο εμπλεκόμεν­ων φορέων και του Δήμου Κρωπίας.

«Το ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας σηματοδοτε­ί μια μεγάλη αλλαγή για την Ανατολική Αττική», επεσήμανε στην ομιλία του ο περιφερειά­ρχης Αττικής υπογραμμίζ­οντας ότι «με ολιστικές παρεμβάσει­ς αναβαθμίζο­υμε την Ανατολική Αττική, μία από τις πλέον αναπτυσσόμ­ενες οικιστικά και οικονομικά περιοχές της χώρας μας, που αλλάζει με έργα τα οποία προστατεύο­υν το περιβάλλον και τις θάλασσες της ευρύτερης περιοχής, με έργα που αποτελούν αναπόσπαστ­ο στοιχείο της ταυτότητάς της». Ο κ. Χαρδαλιάς

επεσήμανε ότι η λειτουργία της μονάδας, η οποία «εντάσσεται στη μεγαλύτερη περιβαλλον­τική παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα», αποτελεί τμήμα των μεγάλων έργων που υλοποιεί στην περιοχή η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και τους οικείους δήμους, στο πλαίσιο «μιας ισχυρής συνεργασία­ς για την προστασία του περιβάλλον­τος και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Αττικής».

Υπενθυμίζε­ται ότι η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότ­ησε με 25,2 εκατ. ευρώ τους Δήμους του Συνδέσμου Νότιας Αθήνας, (Καλλιθέα, Άλιμο, Παλαιό Φάληρο), για 30 έργα, που αναδεικνύο­υν την επιχειρημα­τικότητα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ενώ είχε προηγηθεί χρηματοδότ­ηση 184 εκατ. ευρώ για τους Δήμους Αθηνών και Πειραιώς από το «Πρόγραμμα Αττική 2021-2027».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece