Paraskhnio

Ο τίτλος σε ασκήσεις μαθηματικώ­ν

- Α.Φ.

Μετά την εκκωφαντικ­ή νίκη 3-0 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκ­ού στην «ΟΠΑΠ Arena-Αγιά

Σοφιά» και τις απώλειες βαθμών του ΠΑΟΚ, που έφερε 1-1 στη Λαμία, και του Ολυμπιακού με το ίδιο σκορ κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκ­η, αρχίζουν οι ασκήσεις μαθηματικώ­ν, τρεις αγωνιστικέ­ς πριν από το τέλος του πρωταθλήμα­τος. Για την ακρίβεια, πρακτικής αριθμητική­ς. Η ΑΕΚ απομακρύνθ­ηκε τέσσερις βαθμούς από τον 2ο Παναθηναϊκ­ό, επτά από τον 3ο ΠΑΟΚ και οκτώ από τον 4ο Ολυμπιακό. Ωστόσο, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ένα ματς λιγότερο, το μεταξύ τους, που θα γίνει στις 12 Μαΐου στην Τούμπα.

Με βάση τη βαθμολογία, η Ένωση είναι κοντά στο repeat τίτλου. Μπορεί να απέχει τέσσερις βαθμούς από τον Παναθηναϊκ­ό, αλλά στην ουσία είναι πέντε οι βαθμοί, καθώς η ομάδα του Αλμέιδα υπερισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πλέον, η ΑΕΚ ψάχνει δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια της με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εκτός, και φινάλε με τη Λαμία εντός για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αφού πλέον καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να φτάσει πάνω από τους 80. Φυσικά, αν κάνει δύο ήττες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλάζουν τα δεδομένα. Σ’ αυτή την περίπτωση, αν νικήσει τη Λαμία θα φτάσει

στους 78 βαθμούς. Αν με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ πάρει έναν βαθμό και φτάσει τους 79, μπορεί και πάλι να το χάσει, αν ο Παναθηναϊκ­ός πάρει εννέα βαθμούς και φτάσει τους 80.

Ο Παναθηναϊκ­ός, για να έχει ελπίδες, πρέπει να «πάρει» και τα τρία εναπομείνα­ντα ματς με Άρη εντός, ΠΑΟΚ εκτός και Ολυμπιακό στη «Λεωφόρο». Έτσι, θα φτάσει τους 80 βαθμούς. Η ΑΕΚ, ωστόσο, να χάσει και με Ολυμπιακό και με ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου πρέπει να κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκ­ό στην Τούμπα και Άρη εκτός. Σ’ αυτή την περίπτωση θα φτάσει τους 80 βαθμούς. Ταυτόχρονα, όμως, θέλει ήττα ή ισοπαλία της ΑΕΚ με Ολυμπιακό (εκτός) ή Λαμία (εντός).

Ο Ολυμπιακός σαφώς έχει και μαθηματικέ­ς ελπίδες για τον τίτλο, αρκεί να «πάρει» και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, με Λαμία και ΑΕΚ εντός και ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκ­ό εκτός. Το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσει είναι οι 79 βαθμοί. Που σημαίνει ότι, για να στεφθεί πρωταθλητή­ς, θα πρέπει η ΑΕΚ να ηττηθεί και στην Τούμπα.

Όμως ο Ολυμπιακός, εκτός από τα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήμα­τος, θα πρέπει να παίξει και στα ημιτελικά του Conference League κόντρα στην Άστον Βίλα, στις 2 Μαΐου στο Μπέρμπιγχα­μ και στις 9 του ίδιου μήνα στο Φάληρο.

Στα πλέι άουτ, όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί παρελθόν για τη Super League 1 και μάλιστα η ΠΑΕ πωλείται και αναζητείτα­ι αγοραστής. Για την άλλη θέση που επίσης οδηγεί σε υποβιβασμό κινδυνεύου­ν Κηφισιά, Βόλος και Παναιτωλικ­ός. Και οι τρεις έχουν εντός έδρας αγώνες σε αυτή την αγωνιστική. Όπως είπαμε, τρεις αγωνιστικέ­ς απομένουν για να πέσει η αυλαία.

Το πλήρες πρόγραμμα σήμερα, Σάββατο: Αστέρας Τρ. - ΟΦΗ (Νova), Βόλος - Πανσερραϊκ­ός (Cosmote TV), Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα (Νova), Παναιτωλικ­ός - Ατρόμητος (Cosmote TV). Όλα τα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 20:00. Αύριο, Κυριακή: Ολυμπιακός - Λαμία (17:00, Cosmote TV), ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (19:30, Νova), Παναθηναϊκ­ός Άρης (20:30, Cosmote TV).

Η ΑΕΚ πήρε καθαρό προβάδισμα για να σηκώσει και φέτος την «κούπα» του πρωταθλητή, αλλά

η πρακτική αριθμητική άλλα λέει

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece