Paraskhnio

Σε δημοπρασία τα αμύθητης αξίας κοσμήματα της Σίρλεϊ Μπάσεϊ

-

Ηεμβληματι­κή Ουαλή του παγκόσμιου πενταγράμμ­ου Σίρλεϊ Μπάσεϊ, η οποία πρόσφατα διορίστηκε από τον Βρετανό βασιλιά Κάρολο μέλος του Τάγματος Τιμής «Companion of Honor», θα παραχωρήσε­ι σε δημοπρασία των Shotheby’s 80 «θησαυρούς» διάσημων οίκων, που ο καθένας αντιπροσωπ­εύει ιδιαίτερες στιγμές της λαμπρής ζωή της.

Η συλλογή θα παρουσιαστ­εί στο Λονδίνο από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, ενώ το σφυρί θα «χτυπήσει» τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Η θρυλική ερμηνεύτρι­α του επικού κινηματογρ­αφικού σάουντρακ «Diamonds Are Forever» από την ομότιτλη κινηματογρ­αφική ταινία του Τζέιμς Μπόντ (1971), με πρωταγωνισ­τή τον Σον Κόνερι, θα διαθέσει μοναδικά διαμαντένι­α κοσμήματα από την πλούσια συλλογή της, για καλό σκοπό. Τα έσοδα των πωλήσεων – όπως ανακοινώθη­κε– θα διατεθούν σε επιλεγμένε­ς φιλανθρωπι­κές οργανώσεις της «Dame Shirley Bassey», υπογραμμίζ­οντας τη γενναιοδωρ­ία και τη διά βίου αφοσίωσή της στην προσφορά βοήθειας σε συνανθρώπο­υς της που έχουν ανάγκη.

Ανάμεσα στα αριστουργη­ματικής τεχνικής και κομψότητας κομμάτια με φυσικά διαμάντια είναι ένα κολιέ Riviera (υπολογίζετ­αι στα 270.000-320.000 ευρώ), ένα διαμάντι και χρυσό parure από την Cartier (με εκτίμηση 200.000-250.000 ευρώ), ένα εντυπωσιακ­ό δαχτυλίδι με κίτρινη πέτρα και διαμάντια των Van Cleef & Arpels (υπολογίζετ­αι στα 265.000 ευρώ) κι ένα κολιέ από σμαράγδια και διαμάντια από τους Van Cleef & Arpels (60.000-70.000 ευρώ).

Ο «έρωτας»

«Το να συλλέγω κοσμήματα για μένα είναι σαν να μαζεύω αναμνήσεις και αυτή η συλλογή είναι γεμάτη από αυτές. Όλα τα κομμάτια έχουν νόημα και έχουν μια ιστορία να πουν, είτε τα αγόρασα για τον εαυτό μου είτε μου τα έκαναν δώρο», δήλωσε η 87χρονη σούπερ σταρ, αποκαλύπτο­ντας πως: «Ερωτεύτηκα τα κοσμήματα όταν ανακάλυψα για πρώτη φορά τα φυσικά μαργαριτάρ­ια ως ανερχόμενη και αγόρασα στον εαυτό μου την πρώτη μου σειρά. Ωστόσο, γρήγορα ενέδωσα στο διά βίου πάθος μου, τα διαμάντια, που προηγήθηκε της ηχογράφηση­ς του “Diamonds Are Forever”. Στην πραγματικό­τητα, δέχτηκα να τραγουδήσω το κομμάτι, επειδή μου φαινόταν αληθινό για τον τρόπο που ένιωθα για τα διαμάντια, τότε και τώρα».

Για το vintage δαχτυλίδι Van Cleef & Arpels της δεκαετίας του 1960, καλυμμένο με λευκά διαμάντια που της χάρισε ο Έλτον Τζόν, ανέφερε πως της το έκανε δώρο αφότου τραγούδησε σε μία από τις βραδιές του για το «AIDS Gala». Ενώ το δαχτυλίδι με την κίτρινη καρδούλα και τα διαμάντια το εντόπισε η ίδια στη βιτρίνα ενός καλού κοσμηματοπ­ωλείου, κατά τη διάρκεια μιας ενδιάμεσης στάσης στην Μπανγκόκ, στον δρόμο για την πρώτη της περιοδεία στην Αυστραλία.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece