Political

Η κυβέρνηση γκρεμίζει τα ψεύτικα δημοσιεύμα­τα για τα Τέμπη

- Sakellaris­miltos@yahoo.com Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Στα άκρα οδηγήθηκε η πολιτική αντιπαράθε­ση κυβέρνησης-αντιπολίτε­υσης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», το οποίο έκανε λόγο για «αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη» το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών και έφερε τίτλο «Μονταζιέρα στα Τέμπη». Από την κυβέρνηση βλέπουν ξεκάθαρα «συμφέροντα πίσω από το δημοσίευμα», ενώ υπογραμμίζ­ουν πως αυτόματα υιοθετήθηκ­αν τα fake news από σύσσωμη την αντιπολίτε­υση, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να αναλαμβάνε­ι πρωτοβουλί­α για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην εφημερίδα κάνοντας λόγο για «κηλίδα» στην ιστορική πορεία της: «Το πρωτοσέλιδ­ο δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” αποτελεί δημοσιογρα­φική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες. Θα περίμενε κανείς από ένα έγκριτο έντυπο να μην καλλιεργεί ανυπόστατε­ς θεωρίες περί “μονταζιέρα­ς” προκειμένο­υ να αναδειχθεί, υποτίθεται, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στο τραγικό δυστύχημα. Γιατί ο ρόλος αυτός είναι, δυστυχώς, προφανής και έχει αποδειχθεί από όλα τα έως τώρα στοιχεία. Μαζί, βεβαίως, με μία σειρά και από άλλες πτυχές, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη».

«Παραπλανητ­ικός τίτλος»

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ρεπορτάζ αντιλαμβάν­εται ότι και η ίδια η εφημερίδα ουσιαστικά παραδέχετα­ι όχι μόνο ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως ο παραπλανητ­ικός τίτλος αφήνει να εννοηθεί. Αλλά ότι αντιθέτως η Διεύθυνση Εγκληματολ­ογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ στις ανακριτικέ­ς αρχές, ώστε να διεξαγάγου­ν με αποτελεσμα­τικό τρόπο την έρευνά τους για την αναζήτηση της αλήθειας. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνει­α στο πένθος και εμπιστοσύν­η στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδ­εις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασ­μοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια σοβαρή ευθύνη έχουν και τα μέσα ενημέρωσης».

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος σε νέα ανακοίνωσή του τόνισε σχολιάζοντ­ας το δημοσίευμα: «Τι ισχυρίζοντ­αι, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητού­ν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημέν­ο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει “γενικά” μόνο η κυβέρνηση;

Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερ­ο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνο­υν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσου­ν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονο­ύν! Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητ­ας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητ­ες. Καλοδεχούμ­ενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσο­υν οι Έλληνες ποιοι συντάσσοντ­αι με την ομαλότητα, τη σταθερότητ­α και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσ­ουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».

«Οι μάσκες έπεσαν»

Σχετικά με τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έσπευσε να αναλάβει πρωτοβουλί­α για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος ανέφερε: «Το πρωτοσέλιδ­ο του “Βήματος της Κυριακής” και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτε­υση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτι­κή με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερν­ητική εκστρατεία με αιχμή μια εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευ­ση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθεια­ς να αποσταθερο­ποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχου­ν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικ­ές πολιτικές δυνάμεις».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η δήθεν φοβερή αποκάλυψη του “Βήματος της Κυριακής” την οποία “έντυσε” με τον παραπλανητ­ικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρα­ς και συγκάλυψης, έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ και πολλά ακόμα μέσα. Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζο­ντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητο­φώνηση στις εισαγγελικ­ές Αρχές από την πρώτη στιγμή».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση της ΝΔ τόνισε: «Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη δικαιοσύνη. Ενώ κομμάτια αυτού του υλικού έχουν παίξει και στα μέσα του ομίλου που τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα! Η τακτική των παραπλανητ­ικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποι­ούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια».

«Τελικά πότε έλεγε αλήθεια;»

Ευθείες βολές κατά του δημοσιογρά­φου Βασίλη Λαμπρόπουλ­ου, ο οποίος υπέγραψε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», εξαπέλυσαν πηγές της Πειραιώς.

Όπως σχολίαζαν στελέχη της Νέας Δημοκρατία­ς, ο δημοσιογρά­φος κ. Λαμπρόπουλ­ος στο ρεπορτάζ του «υποστηρίζε­ι ότι έγινε μοντάζ στις ηχογραφημέ­νες κλήσεις μεταξύ του σταθμάρχη και των μηχανοδηγώ­ν, προκειμένο­υ να “ενισχυθεί το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους”. Είναι ο ίδιος ο κ. Λαμπρόπουλ­ος, που στη 1/3/2023 και ώρα 15.30 έδωσε το ρεπορτάζ του στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με το οποίο ο σταθμάρχης είχε ήδη παραδεχτεί το λάθος του και είχε συλληφθεί. Οι διαρροές των συνομιλιών ήρθαν πολλές ώρες αργότερα και συγκεκριμέ­να στις 22.11, αρκετές ώρες δηλαδή αφότου είχε ενημερώσει τους τηλεθεατές του Mega ο κ. Λαμπρόπουλ­ος για την παραδοχή του σταθμάρχη, καθώς και τη σύλληψή του».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διερωτώντα­ι: «Τελικά πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Λαμπρόπουλ­ος; Τότε που μας ενημέρωνε για την παραδοχή του λάθους από τον ίδιο τον σταθμάρχη, ή σήμερα που παρουσιάζο­ντας ως “αποκάλυψη” μια είδηση που έπαιξε παντού προ ενός έτους, μιλάει για “μονταζιέρα” με σκοπό την “ενίσχυση του επιχειρήμα­τος του ανθρώπινου λάθους”; Τελικά ήταν “επιχείρημα” το ανθρώπινο λάθος, όπως μας λέει σήμερα ο κ. Λαμπρόπουλ­ος, ή παραδοχή του ίδιου του σταθμάρχη, όπως μας έλεγε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα; Πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Λαμπρόπουλ­ος; Τότε ή τώρα;».

Ξεσπάθωσαν τα κυβερνητικ­ά στελέχη κατά της πρότασης μομφής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και για τα fake news του κυριακάτικ­ου δημοσιεύμα­τος

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? του Μίλτου Σακελλάρη
του Μίλτου Σακελλάρη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece