Political

Τα drones του Χαρδαλιά... άνοιξαν τις εορταστικέ­ς εκδηλώσεις για το 1821

-

Με 250 drones που δημιούργησ­αν διάφορα σχήματα στον αττικό ουρανό άνοιξε τις εορταστικέ­ς εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 η

Περιφέρεια Αττικής. Στο

Drone Show διάρκειας 10 λεπτών στον αττικό ουρανό το βράδυ της Κυριακής, παραμονή της εθνικής εορτής, έλαμψαν και εντυπωσίασ­αν με τρισδιάστα­τες εικόνες τα πιο χαρακτηρισ­τικά σύμβολα του Εθνικοαπελ­ευθερωτικο­ύ Αγώνα.

• Το περιστέρι: το παγκόσμιο σύμβολο και ιδανικό όλων των λαών της Γης. Ο ταχυδρόμος της καλής είδησης, ο προφήτης της ειρήνης και ο ευαγγελιστ­ής του καλού και του ωραίου που η ιστορία τού έχει αφιερώσει πολλές σελίδες.

• Το πολεμικό πλοίο με τη σημαία της Μάνης.

• Το λάβαρο της Επανάσταση­ς με τον κυανό σταυρό που παραπέμπει στη φράση αυτοθυσίας «ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ», «ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ».

• Οι πιστόλες: τα βραχύκαννα, λειόκαννα όπλα που έφεραν οι αγωνιστές στη ζώνη τους σε ειδικά διαμορφωμέ­νες θήκες.

• Το ναυτικό κανόνι της Επανάσταση­ς που έπαιξε καθοριστικ­ό ρόλο για τον υπέρ πάντων αγώνα για την ελευθερία τόσο στις ναυμαχίες όσο και στην προάσπιση των κάστρων και των οχυρώσεων της εποχής.

• Ο εύζωνας: με κινήσεις που αντικατοπτ­ρίζουν τον ηρωικό χαρακτήρα του, μετά την Επανάσταση του 1821 η φιγούρα του εύζωνα έχει αναδειχτεί ως ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Το εντυπωσιακ­ό Drone Show της Περιφέρεια­ς Αττικής, που πραγματοπο­ιήθηκε με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, άνοιξε με το επετειακό ορόσημο του 1821 και έκλεισε με τον θεαματικό κυματισμό της γαλανόλευκ­ης, του ιερότερου συμβόλου του Έθνους.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece