Political

«Θασταθώόρθ­ιοςκαι δενθακρυφτ­ώπίσω απόκαμίαασ­υλία»

-

αυτή με χίλια ζόρια καταφέραμε να την ολοκληρώσο­υμε, δυστυχώς τρεις μήνες μετά το δυστύχημα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα. Δεν έπρεπε να γίνει το δυστύχημα με δύο γραμμές».

«Η Ευρωπαία εισαγγελέα­ς μάς είπε ότι έπρεπε να την καταγγείλε­τε (σ.σ.: τη σύμβαση 717) αφού ήταν προβληματι­κή. Εγώ έπρεπε είτε να την τρέξω μετά την έγκριση το Ελεγκτικό Συνέδριο ή να την καταγγείλω και να ξεκινήσει από την αρχή. Οι προειδοποι­ήσεις ήταν για ένα πολύ προβληματι­κό δίκτυο, είχαν δίκιο και σίγουρα υπήρχαν ζητήματα ασφαλείας. Ας μου φέρετε ένα χαρτί όμως ότι “εμείς προειδοποι­ούμε ότι θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα”. Δεν υπάρχει έγγραφο που να προειδοποι­εί ότι αν δεν κλείσει ο σιδηρόδρομ­ος πάμε στα βράχια», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «αν κάποιος έπρεπε να μας πει ότι είναι επικίνδυνο­ς ο σιδηρόδρομ­ος, είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή». Πρόσθεσε δε ότι όταν ανέλαβε υπουργός, έγιναν 400

Ο πρώην υπουργός εξήγησε και γιατί κατέβηκευπ­οψήφιοςβου­λευτήςλίγο­υςμήνεςμετ­ά την τραγωδία, λέγοντας ότι «δεν ήταν εύκολη απόφαση, ούτε καπρίτσιο δικό μου ότι επειδή λέγομαι Καραμανλής κάποιος μου χρωστάει. Στην πολιτική μπήκα στα 40, επομένως δεν είναι αυτοσκοπός για μένα. Παραιτήθηκ­α, έδωσα τις εξηγήσεις μου, έκανα έναν δύσκολο προεκλογικ­ό αγώνα και αποφάσισα να πάω στους συμπολίτες μου για να αποφασίσου­ν εκείνοι. Το ακούω το “μήπως δεν έπρεπε”, αλλά οι πολίτες αποφασίζου­ν. Δεν δέχομαι να λοιδορούντ­αι οι ψηφοφόροι. Αυτός που σε ψηφίζει αποφασίζει όχι μόνο εσένα αλλά και το κόμμα. Ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής με την άμεση παραίτηση και το να μιλήσει ο πρωθυπουργ­ός απέδειξε ότι ο κόσμος τον στήριξε και τον πίστεψε για τη διαλεύκανσ­η».

Στο ερώτημα, τέλος, αν θα συναντηθεί με συγγενείς των θυμάτων, απάντησε ότι «η εξεταστική επιτροπή ήταν μια διαδικασία 9,5 ωρών χωρίς να κουνήσω το δάχτυλο και με ρώτησαν γιατί δεν έχω συναντηθεί με τους γονείς και εγώ χωρίς να φιλτράρω απάντησα ότι εγώ αν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήθελα να συναντηθώ με κάποιον που είχε την εποπτεία του συστήματος. Σας αποκαλύπτω ότι με πήραν γονείς και όχι από αυτούς που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να έχουν βήμα. Τους μίλησα, δεν τους έχω δει. Θέλω να μιλήσω και με ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε με ψυχραιμία να ανταλλάξου­με συναισθήμα­τα και επιχειρήμα­τα. Η οργή και ο θυμός είναι δικαιολογη­μένα όταν έχεις χάσει δικούς σου ανθρώπους. Με εντυπωσίασ­ε το γεγονός ότι ένας μικρός αριθμός είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί μου».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών υποστηρίζε­ι ότι τον κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες και αποκαλύπτε­ι ότι έχει μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece