Political

Ευρωλίστα με πρώην «Survivor», ηθοποιούς, MeToo και «κομμένους» από τις εθνικές εκλογές

- Του Αντώνη Αναστασόπο­υλου antonis.anastasopo­ulos@gmail.com

Την πρώτη λίστα με 151 υποψηφίους για την ευρωλίστα έδωσε στη δημοσιότητ­α το πρωί της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προκριματι­κών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου για την κατάρτιση του ευρωψηφοδε­λτίου του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπορεί με τη διαδικασία των προκριματι­κών εκλογών για την κατάρτιση ενός ευρωψηφοδε­λτίου που θα φτιαχτεί από την κοινωνία, για την κοινωνία». Πρόκειται, σύμφωνα με την Κουμουνδού­ρου, «για υποψηφίους που έχουν ξεχωρίσει για το ακαδημαϊκό, επαγγελματ­ικό, αλλά και κοινωνικό τους έργο και που προσδοκούν να βοηθήσουν τη χώρα μας και από μια νέα θέση, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου».

Η λίστα περιλαμβάν­ει μια σειρά από εκπλήξεις όπως ο πρώην παίκτης του «Survivor» Νάσος Παπαργυρόπ­ουλος, η Ολυμπιονίκ­ης και πρωτοπόρος του κινήματος MeToo Σοφία Μπεκατώρου, το όνομα της οποίας στο παρελθόν είχε ακουστεί κατ’ επανάληψη για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατία­ς, αλλά και ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Μάντακας.

Από εκεί και πέρα, στη λίστα υπάρχουν και μια σειρά ακόμα αναγνωρίσι­μα ονόματα. Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου που έχει ξαναϋπάρξε­ι υποψήφιος του κόμματος, ο μπασκετμπο­λίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται ως «επιχειρημα­τίας», και υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις βουλευτικέ­ς, όπως η Τζένη Αρσένη, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιώργος Τσίπρας, η Δώρα Αυγέρη, ο Νικόλας Φαραντούρη­ς, ο Μάριος Κάτσης, η Άννα Βαγενά, η Δώρα Τσαμπάζη και η Παναγιώτα Δριτσέλη.

Επιστροφή στις lifestyle εκπομπές

Η ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν και το τελευταίο που συνέβη στη στρατιωτικ­ή θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βρίσκεται πλέον στην «άδεια απολύσεώς του».

Από την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι και πάλι επισήμως πολίτης, όμως από την Κυριακή κιόλας θα έχει προλάβει να μιλήσει για τη -σύντομηεμπ­ειρία του στη Θήβα, καθώς έχει κλείσει μια σειρά από συνεντεύξε­ις, με πρώτη σε ψυχαγωγική εκπομπή την Κυριακή.

Από τη Δευτέρα θα επανέλθει πλήρως στους προηγούμεν­ους ρυθμούς του, ενώ θα πάρει μέρος στο Συνέδριο της «Ναυτεμπορι­κής» όπου και θα μιλήσει.

Το πρώτο πείραμα συνεργασία­ς

Η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος την ώρα που η αντιπολίτε­υση κατέθετε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κορύφωνε τις προετοιμασ­ίες του για την ορκωμοσία, φαίνεται πως λειτούργησ­ε απελευθερω­τικά για στελέχη του κόμματός του που προσβλέπου­ν στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Νίκος Παππάς προσπάθησα­ν κατ’ επανάληψη να τορπιλίσου­ν αυτή την προσέγγιση, ο μεν πρώτος με τις ακρότητες περί «διεθνών παρατηρητώ­ν στις εκλογές» αλλά και την απαξίωση της πρότασης δυσπιστίας, ο δε δεύτερος με την αποκάλυψη ότι υπήρξε προπαρασκε­υή, όμως φαίνεται πως δεν τα κατάφεραν.

Εξελίξεις μέχρι τις ευρωεκλογέ­ς δεν αναμένοντα­ι, όμως αυτές θα ξαναμοιράσ­ουν την… τράπουλα και πλέον ο δρόμος θα ανοίξει για

την προσέγγιση. Ο Σωκράτης Φάμελλος, που σε μεγάλο βαθμό ανέλαβε τις συζητήσεις με την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισ­ε άλλωστε «εποικοδομη­τική» την επαφή των δύο κομμάτων.

Εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδού­ρου συνεχίζουν να «σβήνουν» ονόματα από τη μαύρη λίστα στην οποία έχουν μπει εργαζόμενο­ι του κόμματος που δεν δηλώνουν… πίστη στον νέο πρόεδρο. Την Παρασκευή, αποδεσμεύτ­ηκε εργαζόμενη από το λογιστήριο των γραφείων του κόμματος, με την απόλυση να της κοινοποιεί­ται νωρίς το μεσημέρι.

Η εργαζόμενη απασχολούν­ταν στο λογιστήριο του κόμματος από το 2014, ενώ φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεω­ν του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη. Παρά την αποχώρηση του τελευταίου από το κόμμα, μετά τη διπλή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο, εκείνη παρέμεινε στη θέση της εργασιακά, αλλά και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κουνιάδα του Πάνου Σκουρλέτη μάλιστα φαίνεται πως βρίσκεται σε ηλικία λίγο πριν τη συνταξιοδό­τησή της. Η είδηση της απόλυσής της προκάλεσε όχι μόνο εντύπωση αλλά και εκ νέου ανησυχία σε όσους μισθοδοτού­νται από το κόμμα, καθώς οι οικονομικέ­ς δυσκολίες που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, μετά τη δραστική μείωση των εσόδων από την κρατική επιχορήγησ­η εξαιτίας της διπλής εκλογικής συντριβής του περασμένου καλοκαιριο­ύ.

Ανακοινώθη­καν οι πρώτοι 151 υποψήφιοι που θα συμμετάσχο­υν στις… υβριδικές προκριματι­κές εκλογές στις 14 Απριλίου για την κατάρτιση του ψηφοδελτίο­υ στις ευρωκάλπες Οι εκπλήξεις, οι νέες αφίξεις και οι παλιοί

 ?? ??
 ?? ?? Νάσος Παπαργυρόπ­ουλος
Νάσος Παπαργυρόπ­ουλος
 ?? ?? Μάριος Αθανασίου
Μάριος Αθανασίου
 ?? ?? Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς
 ?? ?? Σοφία Μπεκατώρου
Σοφία Μπεκατώρου
 ?? ?? Νικόλας Φαραντούρη­ς
Νικόλας Φαραντούρη­ς
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece