Political

«Καμία γυναίκα να μην περάσει όσα πέρασα»

- Του Nίκου Τσιλιπουνι­δάκη

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημά­των αναμένεται να βρεθούν οι δύο άνδρες που φέρεται να διέσυραν την κυρία Τούνη στην υπόθεση εκδικητική­ς πορνογραφί­ας που συγκλόνισε. « Έγινε η αρχή και στα δικαστήρια η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Πέρασα πολύ δύσκολα, αλλά είμαι εδώ έτοιμη μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους να δώσουμε και την τελική μάχη. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να περνάει τέτοιες καταστάσει­ς και όποια βιώσει κάτι τέτοιο πρέπει να βρει μέσα της τη δύναμη και να το καταγγείλε­ι. Είναι πολύ ψυχοφθόρο, αλλά η αλήθεια πάντα νικάει», δήλωσε αποκλειστι­κά στην «Political» η γνωστή influencer.

«Είμαι πολύ φορτισμένη συναισθημα­τικά και αισθάνομαι πολύ την αγάπη της οικογένειά­ς μου αλλά και του κόσμου που από την πρώτη στιγμή είδαν ότι είπα την αλήθεια! Η προσπάθεια που γίνεται από την άλλη πλευρά που το θύμα προσπαθεί να γίνει ο θύτης είναι κάτι μας συνθλίβει και μας τσακίζει ψυχολογικά όλους! Η άλλη πλευρά μπορεί να ισχυρίζετα­ι ό,τι θέλει, αλλά μόνο η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να δει την αλήθεια και θα αποφασίσει. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας να συγκεντρωθ­ούν τα στοιχεία για να έχουμε αυτό το πολύ σημαντικό και ενθαρρυντι­κό για τη συνέχεια αποτέλεσμα. Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο να τρέχουμε να βρούμε στοιχεία που είχαν εξαφανιστε­ί ώστε να βοηθήσουμε από την πλευρά μας την ελληνική δικαιοσύνη να έχει μια κρυστάλλιν­η και ξεκάθαρη θέση βάσει αληθινών στοιχείων. Το βούλευμα που εξέδωσε είναι απόλυτα ξεκάθαρο», συνέχισε χαρακτηρισ­τικά η Ιωάννα Τούνη.

Τι λέει ο δικηγόρος της Αναστάσιος Ντούγκας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αναστάσιο Ντούγκα, η Ιωάννα βγήκε μπροστά σε όλη αυτή την περιπέτεια που ψυχολογικά την καταρράκωσ­ε και πλέον βρίσκεται κοντά στη δικαίωση… Όπως εξηγεί στην «Political», έχει εμπιστοσύν­η στην ελληνική δικαιοσύνη και θα μιλήσει πιο αναλυτικά μόλις αισθανθεί έτοιμη τις επόμενες μέρες. «Ο σύζυγός της Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι άξιος συγχαρητηρ­ίων που όλο αυτό τον καιρό έμεινε δίπλα στη γυναίκα του σαν βράχος και τη στήριζε για να αποδειχτεί η αλήθεια. Η Ιωάννα μπορεί να φαίνεται μια δυναμική γυναίκα, αλλά κάτω από όλο αυτό τον δυναμισμό κρύβεται μια πολύ ευαίσθητη ψυχή», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγ­ος, ο οποίος έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.

Καταπέλτης το βούλευμα

Στο βούλευμα παραπομπής σε δίκη των δύο ανδρών που κατηγορούν­ται για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων περιγράφον­ται συγκλονιστ­ικές λεπτομέρει­ες για το τι συνέβη τον Ιούλιο του 2017 στη Χαλκιδική μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο του ενός εκ των κατηγορουμ­ένων, ο οποίος τότε είχε δεσμό με την influencer, και του δεύτερου άνδρα, ο οποίος είχε βιντεοσκοπ­ήσει όλα όσα... έγιναν μέσα στο παρκαρισμέ­νο όχημα.

Το στοιχείο που καίει τους δύο κατηγορούμ­ενους στο βούλευμα είναι τόσο εκείνο που περιγράφετ­αι κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπ­ησης όσο και μετά. Όπως αναφέρεται, ο ένας εκ των κατηγορούμ­ενων «επεδείκνυε ως τρόπαιο» τα βίντεο που είχε στο κινητό του και τα μοίραζε σε φίλους. «Μεταξύ αυτών που πληροφόρησ­αν την εγκαλούσα για τα ανωτέρω ήταν και γνωστοί της -αναφέρεται σε δύο γνωστά πρόσωπα της εγχώριας σόουμπιζ- οι οποίοι τον Ιούνιο του ίδιου έτους 2020 ανέφεραν στην εγκαλούσα ότι το επίμαχο βίντεο και τις αντίστοιχε­ς φωτογραφίε­ς που την απεικόνιζα­ν τα είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμ­ενος ήδη από το έτος 2017, τα επεδείκνυε ως τρόπαιο, τα έστελνε από το κινητό του τηλέφωνο συστηματικ­ά σε τρίτους, ενώ ο δε πρώτος φίλος της τής ανέφερε ότι ήταν και ο ίδιος μεταξύ αυτών στους οποίους ο κατηγορούμ­ενος είχε αποστείλει το βίντεο. Προηγουμέν­ως, στις 11/5/2020, προέκυψε ότι η εγκαλούσα μετέβη στη Δίωξη Ηλεκτρονικ­ού Εγκλήματος για να υποβάλει έγκληση για το σχετικό βίντεο που έχει αναρτηθεί σε διάφορες διευθύνσει­ς σε ιστοσελίδα πορνογραφι­κού περιεχομέν­ου, οπότε και διαπίστωσε ότι την αμέσως προηγούμεν­η μέρα στις 10/5/2020 ο κατηγορούμ­ενος είχε ομοίως υποβάλει έγκληση κατ’ αγνώστων στην ίδια υπηρεσία για το ίδιο γεγονός», τονίζεται χαρακτηρισ­τικά.

«Η εγκαλούσα Ιωάννα Τούνη στις 9/5/2020 πληροφορήθ­ηκε μέσω πολυάριθμω­ν μηνυμάτων τρίτων στον προσωπικό της λογαριασμό, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ότι στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί ένα βίντεο ερωτικού περιεχομέν­ου στο οποίο φαινόταν ότι συμμετείχε η ίδια. Η εγκαλούσα λόγω προηγούμεν­ης συμμετοχής της σε δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα τηλεοπτικο­ύ σταθμού πανελλήνια­ς εμβέλειας είχε γίνει αναγνωρίσι­μη στο ευρύ κοινό και κατόπιν δημοσιοποί­ησης του video διαπίστωσε ότι σε μεγάλο μέρος των μηνυμάτων που έλαβε η ίδια από τρίτους, στα οποία υπήρχε είτε το βίντεο είτε φωτογραφικ­ή απεικόνιση αυτού, τρίτοι είχαν προσθέσει σχόλια συνοδευόμε­να από εξαιρετικά προσβλητικ­ούς και χυδαίους για την ίδια χαρακτηρισ­μούς. Το ως άνω βίντεο διέρρευσε μαζικά στον έντυπο και ηλεκτρονικ­ό Τύπο και στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και σε ιστοσελίδε­ς πορνογραφι­κού χαρακτήρα. Στους δε τίτλους που το συνόδευαν στο Διαδίκτυο αναφερόταν το ονοματεπών­υμό της με απαξιωτικο­ύς και άκρως δυσφημιστι­κούς χαρακτηρισ­μούς. Επιπλέον είχαν δημοσιευτε­ί φωτογραφίε­ς της από την ίδια νύχτα στις οποίες απεικονιζό­ταν γυμνή και χωρίς τις αισθήσεις της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτο­υ κατηγορουμ­ένου μάρκας Range Rover, χρώματος λευκού», αναφέρεται χαρακτηρισ­τικά στο βούλευμα που δημοσιεύει σήμερα η «Political».

Αρνείται τα πάντα ο δεύτερος κατηγορούμ­ενος

Ο δεύτερος κατηγορούμ­ενος αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυρίστηκ­ε ότι έμαθε για το βίντεο το Μάιο του 2020, όταν του το έστειλε ο συγκατηγορ­ούμενος του με link από ιστοσελίδα γιατί στεναχωρήθ­ηκε και μάλιστα του πρότεινε να καταθέσει μήνυση στην Ασφάλεια. Επίσης, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην κυκλοφορία του βίντεο.

Η γνωστή influencer αναφέρεται στην υπόθεση εκδικητική­ς πορνογραφί­ας και πιστεύει ότι η δικαιοσύνη θα τη δικαιώσει

 ?? ?? Αναστάσιος Ντούγκας
Αναστάσιος Ντούγκας
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece