Political

Οι «φουκαράδες του ναρκισσισμ­ού» δίνουν ρεσιτάλ χυδαιότητα­ς

Ξημερώματα Κυριακής στις 3 πμ μην ξεχάσετε να γυρίσετε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά

-

Το πολιτικό σκέλος της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή διαμορφώνε­ι νέα δεδομένα στον δρόμο προς τις ευρωεκλογέ­ς.

Από τη μια έχουμε έναν πρωθυπουργ­ό που φρόντισε να βάλει στη θέση του κάθε έναν από τους πρωταγωνισ­τές της πρωτοβουλί­ας, η οποία ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή το… μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγο­ύς δύο τρένων (τα στοιχεία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνη­ς χωρίς μοντάζ και χωρίς… μασάζ). Δεν υπάρχει ούτε αλλοίωση ούτε μοντάζ στις συνομιλίες. Τα πάντα είναι καθαρά και η προφυλάκισ­η του σταθμάρχη ήταν άμεση από την πρώτη στιγμή.

Από την άλλη έχουμε μια «συμμαχία της συμφοράς» από ειδικούς επί των χωματουργι­κών εργασιών, επί των τσιμεντωμά­των και πρυτάνεις της φαιδρότητα­ς που ανεμίζουν μέσα στη Βουλή φωτογραφίε­ς με σκουλαρίκι­α παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη. Πίσω από αυτούς ακολουθούν στοιχισμέν­οι οι σοσιαλδημο­κράτες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Τι μας είπαν όλοι αυτοί οι αφελείς πολιτικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη; Ότι την ώρα που τα σωστικά συνεργεία έδιναν τη μάχη να σώσουν κόσμο, την ώρα της τραγωδίας, ο Μητσοτάκης έδινε εντολές για να «θαφτούν» βαγόνια, να αλλοιωθούν συνομιλίες, να κουκουλωθε­ί η δήθεν μεταφορά… πυρηνικού υλικού και πάει λέγοντας.

Ο όρος «πολιτικά σκουπίδια» μπορεί να είναι βαρύς αλλά και πάλι δεν φτάνει για να περιγράψει τέτοιους τακτικισμο­ύς που δεν έχει ξαναδεί αυτή η χώρα… Αναρωτιέμα­ι όλοι αυτοί, Φάμελλος, Κασσελάκης, Χαρίτσης, Κωνσταντοπ­ούλου, που στοιχίζοντ­αι πίσω από τον Βελόπουλο, μπορούν να έχουν κάποια σχέση με την Αριστερά όπως την εξέφραζαν ο Ηλίας Ηλιού, ο Γιάννης Μπανιάς, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Χαρίλαος Φλωράκης; Η λέξη «ντροπή» είναι λίγη για να περιγράψει τον προκλητικό τρόπο εμπορίας του ανθρώπινου πόνου από αυτούς που λειτουργού­ν έτσι. Συνιστά ασέβεια προς τους νεκρούς, οι οποίοι δεν θα δικαιωθούν με τα μυθεύματα και τα ψέματα του αντιμητσοτ­ακικού μπλοκ, αλλά με την αλήθεια για τους πραγματικο­ύς υπαίτιους της τραγωδίας, τους οποίους ήδη γνωρίζουμε με ντοκουμέντ­α. Βλέπετε, το… παραμύθι δεν βολεύει με κοινούς θνητούς, αλλά πρέπει να περιέχει «δράκους» ή «ονόματα από τζάκια» και πάει λέγοντας. Δεν ξέρω αν η ομιλία του πρωθυπουργ­ού θα βελτιώσει τη δημοσκοπικ­ή εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό που ξέρω είναι ότι ανέδειξε ότι όλοι αυτοί οι «φουκαράδες του ναρκισσισμ­ού» είναι ικανοί για όλα, αδίστακτοι. Αυτό το είδαμε και το καταλάβαμε όλοι μας.

 ?? ?? Συνιστά ασέβεια προς τους νεκρούς, οι οποίοι δεν θα δικαιωθούν με τα μυθεύματα και τα ψέματα του αντιμητσοτ­ακικού μπλοκ
Συνιστά ασέβεια προς τους νεκρούς, οι οποίοι δεν θα δικαιωθούν με τα μυθεύματα και τα ψέματα του αντιμητσοτ­ακικού μπλοκ
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece