Political

«Να πετύχουμε ακόμη μια μεγάλη νίκη»

-

«Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην Ευρωβουλή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργ­ός ξεκαθάρισε ότι θα είναι «στην πρώτη γραμμή» αυτού του αγώνα και με σύνθημα το «Σταθερά-Πιο κοντά στην Ευρώπη» και υπενθύμισε ότι αυτές οι εκλογές «θα είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εκλογές του 2027».

Σε αυτό το φόντο ζήτησε από «το όλον» της μεγαλύτερη­ς κεντροδεξι­άς παράταξης στην Ευρώπη το βράδυ της 9ης Ιουνίου, «να πετύχουμε ακόμη μια μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε εξάλλου στη Νέα Δημοκρατία, στα πενήντα της χρόνια, να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο. Και το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να της κάνουμε είναι μια πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου νικήτρια στις ευρωεκλογέ­ς πρώτη δύναμη στην κεντροδεξι­ά της Ευρώπης σταθερά τολμηρά πιο κοντά στην Ευρώπη για μια ισχυρή Ελλάδα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χειροκροτή­ματα για τον Μπελέρη

«Ψηφίζουμε για να ακούγεται ισχυρή η φωνή της Ελλάδας σε μία Ευρώπη που αλλάζει για να δίνουμε, εγώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι υπουργοί στα συμβούλιά τους και οι ευρωβουλευ­τές στο Ευρωκοινοβ­ούλιο, τις μάχες πολλές από τις οποίες κερδίσαμε και μετατρέψαμ­ε την Ελλάδα από το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης σε μία χώρα που μιλάει με αξιοπιστία για τα ευρωπαϊκά προβλήματα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Άλλον παλμό στην κορυφαία, μετά το επετειακό συνέδριο, κομματική εκδήλωση ενόψει των ευρωεκλογώ­ν έδωσε η ανακοίνωση του ονόματος του Φρέντι Μπελέρη. Παρουσία του γιου του Πέτρου και του αδελφού του Λεονάρδου, που πλαισίωσαν τον πρώην υπουργό Επικρατεία­ς Σταύρο Παπασταύρο­υ, εκ των πρωτεργατώ­ν της υποψηφιότη­τας του φυλακισμέν­ου δημάρχου Χιμάρας, η αίθουσα σείστηκε στην επισημοποί­ηση της στρατηγική­ς απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον εντάξει στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέ­λτιο.

Την ανακοίνωση έκανε η σύμβουλος του πρωθυπουργ­ού Αριστοτελί­α Πελώνη, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτή­ματα και να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του φυλακισμέν­ου δημάρχου Χιμάρας. «Πέτρο, μην ανησυχείς, θα τα δώσουμε όλα και ο πατέρας σου θα δικαιωθεί», είπε ο Πύρρος Δήμας απευθυνόμε­νος προς τον γιο του Φρέντι Μπελέρη, όταν ανακοινώθη­κε η υποψηφιότη­τα του χρυσού Ολυμπιονίκ­η.

«Μάχη για το κράτος δικαίου»

Από την πλευρά του ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας σε μήνυμά του που δημοσιοποι­ήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της υποψηφιότη­τάς του, ευχαρίστησ­ε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον συμπεριέλα­βε στο ευρωψηφοδέ­λτιο της Νέας Δημοκρατία­ς και τόνισε πως αυτή είναι μια «μάχη για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία» καθώς και για το «αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας».

Συγκεκριμέ­να η δήλωσή του αναφέρει: «Αγαπητοί συμπατριώτ­ες μου, σήμερα, ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογέ­ς του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμέν­ος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημ­ένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούντα­ι να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους. Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατία­ς, να στηρίξει τον πρωθυπουργ­ό που χτίζει με αποφασιστι­κότητα και μεθοδικότη­τα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 ?? ??
 ?? ?? Καραχάλιος Θεόφιλος
Καραχάλιος Θεόφιλος
 ?? ?? Κατσαούνης Δημήτριος
Κατσαούνης Δημήτριος
 ?? ?? Κεφαλογιάν­νης Εμμανουήλ
Κεφαλογιάν­νης Εμμανουήλ
 ?? ?? Κοντοζαμάν­ης Βασίλειος
Κοντοζαμάν­ης Βασίλειος
 ?? ?? Κουρή-Καλλέργη Όλγα
Κουρή-Καλλέργη Όλγα
 ?? ?? Κουτσουπιά Μαρία-Ωραιοζήλη
Κουτσουπιά Μαρία-Ωραιοζήλη
 ?? ?? Κυμπουρόπο­υλος Στυλιανός
Κυμπουρόπο­υλος Στυλιανός
 ?? ?? Μελέτη Ελεονώρα
Μελέτη Ελεονώρα
 ?? ?? Μουρούτης Γεώργιος
Μουρούτης Γεώργιος
 ?? ?? Μπελέρης Διονύσιος-Φρέντι
Μπελέρης Διονύσιος-Φρέντι
 ?? ?? Μπλιούμης Γεώργιος
Μπλιούμης Γεώργιος
 ?? ?? Καρανικόλα­ς Σπυρίδων
Καρανικόλα­ς Σπυρίδων
 ?? ?? Κρυσταλλίδ­ου Θεοπίστη (Πίστη)
Κρυσταλλίδ­ου Θεοπίστη (Πίστη)
 ?? ?? Μεϊμαράκης Ευάγγελος-Βασίλειος
Μεϊμαράκης Ευάγγελος-Βασίλειος

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece