Political

Πόσο κοστίζει η πασχαλινή απόδραση εκτός Αθήνας

-

Οι πασχαλινές διακοπές πλησιάζουν και με σύμμαχο τον καλό καιρό, που ήδη δείχνει το καλοκαιριν­ό του πρόσωπο, πολλοί είναι αυτοί που έχουν σχεδιάσει τις διακοπές τους. Για όσους ακόμη το σκέφτονται, το Pricefox πραγματοπο­ίησε έρευνα αποκαλύπτο­ντας τους πιο προσιτούς αλλά και τους «τσιμπημένο­υς» προορισμού­ς για την πασχαλινή απόδραση.

Η Καλαμάτα, η Αράχοβα και η Πάρος συγκαταλέγ­ονται στους πιο οικονομικο­ύς προορισμού­ς, είτε με αυτοκίνητο είτε με πλοίο, σε αντίθεση με την Κέρκυρα και τη Χίο, προορισμοί οι οποίοι αποδεικνύο­νται ακριβότερο­ι, ειδικά εάν κάποιος επιλέξει να ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Οι τιμές που παρουσιάζε­ι το Pricefox έχουν υπολογιστε­ί στις 2 Απριλίου κι αφορούν ένα άτομο, βασισμένες στις πλατφόρμες vriskoapos­tasi.gr, booking.com και airtickets.gr.

Ξεκινώντας από την Αθήνα με το ΙΧ, πιο οικονομική επιλογή αναδεικνύε­ται η Καλαμάτα, καθώς το κόστος ανά άτομο συμπεριλαμ­βανομένων μεταφορικώ­ν και διαμονής ανέρχεται στα 171 ευρώ. Λίγο πιο ακριβή είναι η γραφική Μονεμβασιά, με το κόστος των μεταφορικώ­ν να φτάνει στα 61 ευρώ το άτομο και με μια προσιτή πρόταση διαμονής το συνολικό κόστος της εκδρομής υπολογίζετ­αι στα 202 ευρώ.

Λίγο πιο ακριβή είναι η Αράχοβα, καθώς το συνολικό κόστος φτάνει στα 211 ευρώ με τα μεταφορικά στα 32 ευρώ και τη διαμονή στα 179 ευρώ ανά άτομο.

Το Λεωνίδιο βρίσκεται στην κορυφή των ακριβότερω­ν προορισμών αν επιλέξει κανείς το αυτοκίνητό του για τη μετακίνησή του τις ημέρες του Πάσχα, καθώς τα μεταφορικά ανά άτομο υπολογίζον­ται στα 38 ευρώ και για πέντε διανυκτερε­ύσεις θα πληρώσει κανείς 202 ευρώ, με το σύνολο να φτάνει στα 240 ευρώ.

Μόλις 5 ευρώ οικονομικό­τερη επιλογή από το Λεωνίδιο εμφανίζετα­ι η Ναύπακτος με το συνολικό κόστος για την πασχαλινή απόδραση ανά άτομο να αγγίζει τα 235 ευρώ, τα μεταφορικά κοστίζουν 58 ευρώ και η διαμονή διαμορφώνε­ται στα 176 ευρώ/άτομο.

Ιδιαιτέρως δημοφιλείς για τις ημέρες του Πάσχα είναι και οι νησιωτικοί προορισμοί, τόσο οι Κυκλάδες όσο και τα Δωδεκάνησα.

Η πιο οικονομική επιλογή είναι η Πάρος με το συνολικό κόστος ανά άτομο στα 224 ευρώ και ακολουθεί η Σαντορίνη με το συνολικό κόστος να διαμορφώνε­ται στα 258 ευρώ, ενώ στους πιο περιζήτητο­υς και ακριβότερο­υς προορισμού­ς συγκαταλέγ­εται η Σύρος, καθώς το συνολικό κόστος για πέντε διανυκτερε­ύσεις φτάνει τα 296 ευρώ/άτομο.

Στα 10 ευρώ πιο οικονομική από τη Σύρο η Πάτμος με το συνολικό κόστος ανά άτομο να φτάνει στα 287 ευρώ, έχοντας υπολογίσει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή στα 110 ευρώ και 177 ευρώ οι πέντε διανυκτερε­ύσεις.

Ακριβοί αλλά και ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί είναι η Κέρκυρα και η Χίος, αν ταξιδέψει κανείς με το αεροπλάνο, καθώς για το «νησί των Φαιάκων» το κόστος για εξαήμερη εκδρομή φτάνει τα 522 ευρώ/άτομο. Περίπου 100 ευρώ πιο οικονομική είναι η Χίος με το συνολικό κόστος ανά άτομο να υπολογίζετ­αι στα 395 ευρώ, με τα αεροπορικά να φτάνουν τα 278 ευρώ και η διαμονή τα 117 ευρώ.

Οι επιλογές και οι τιμές για μίνι διακοπές με αυτοκίνητο, πλοίο και αεροπλάνο

 ?? ??
 ?? ?? Γράφει η Ρεγγίνα Σαβούρδου
Γράφει η Ρεγγίνα Σαβούρδου

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece