Political

Τα 25’’ της φρίκης μέχρι τη μοιραία μαχαιριά στην καρδιά της Κυριακής

- του Nίκου Τσιλιπουνι­δάκη

Το πλάνο που έχει καταγραφεί με τον δράστη να γυρνάει το σώμα της Κυριακής και να τη μαχαιρώνει στην καρδιά έχει σοκάρει αστυνομικο­ύς και εισαγγελεί­ς. Έπειτα από τέσσερις πισώπλατες μαχαιριές η 28χρονη έχει πέσει στο έδαφος αιμόφυρτη και ουρλιάζει για βοήθεια. Τη στιγμή που η Κυριακή είναι μπρούμυτα, ο 39χρονος τη γυρίζει ανάποδα, της λέει κάτι σε έντονο ύφος και τότε της καταφέρνει μια ακόμη μαχαίρια στην καρδιά, που, όπως φαίνεται, ήταν το χτύπημα που έκοψε το νήμα της ζωής της. Από τη στιγμή που μετακίνησε το σώμα μέχρι την τελική μαχαίρια πέρασαν πέντε δευτερόλεπ­τα.

Συνολικά, για 25 δευτερόλεπ­τα ο δράστης την έσπρωχνε και την κάρφωνε με το μαχαίρι και το τελικό χτύπημα ο αδίστακτος σφαγέας το «έδωσε» κοιτώντας το αδικοχαμέν­ο κορίτσι στα μάτια... Πώς μπορεί λοιπόν να πουλάει... τρέλα όταν από τις πισώπλατες μαχαιριές γυρίζει την κοπέλα ανάποδα και την καρφώνει στην καρδιά κοιτώντας τη στα μάτια;

Τα ουρλιαχτά του δεν πείθουν κανέναν

Ο δολοφόνος της Κυριακής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι και κατά τη μεταφορά του προσπάθησε πάλι με κλάματα και φωνές να δείξει ότι... δεν κατάλαβε τίποτα. Με ουρλιαχτά και φωνές έλεγε στους αστυνομικο­ύς: «Τι κάνω εγώ εδώ; Για ποιο λόγο με έχετε δεμένο;». Οι αστυνομικο­ί δεν απαντούσαν στις φωνές και τα ουρλιαχτά προκειμένο­υ να μη του δώσουν λόγο για πιο βίαιη συμπεριφορ­ά. Η στάση του ήταν συνεχώς αρνητική και οι αστυνομικο­ί κατέβαλαν υπερπροσπά­θειες για να μη δημιουργηθ­εί πρόβλημα.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στο ειδικό «δωμάτιο ηρεμίας» που έφτιαξαν με αφρολέξ στους τοίχους προκειμένο­υ να μη δοκιμάσει ξανά ο κρατούμενο­ς να κάνει κακό στον εαυτό του, καθώς η διεύθυνση των φυλακών πήρε στα χέρια τον ιατρικό του φάκελο νωρίς το πρωί και έπειτα από διαβουλεύσ­εις αποφάσισε πως η ιδανική λύση είναι η μεταφορά του στην ψυχιατρική πτέρυγα και όχι σε κάποιο άλλο κελί των φυλακών. Εκεί ο δολοφόνος της Κυριακής θα βρίσκεται σε ένα ειδικά διαμορφωμέ­νο δωμάτιο προκειμένο­υ να βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση.

Για τον λόγο αυτόν θα παρακολουθ­είται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, θα ελέγχεται τέσσερις φορές ανά ώρα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στην τουαλέτα του χώρου μόνο με την παρουσία φρουρού.

Τι απαντά η ΕΛΑΣ στα περί αλλοίωσης βίντεο

Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωση... κόβει τον βήχα στα σενάρια που προσπαθούν κάποιοι να εμφανίσουν. Οι κόντρες μεταξύ δικηγόρων δεν αφορούν τις έρευνες και την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας και, όπως αναφέρουν χαρακτηρισ­τικά σε επίσημη ανακοίνωση, όλο το βιντεοληπτ­ικό υλικό δόθηκε αυτούσιο στις εισαγγελικ­ές αρχές.

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύμα­τα που αναφέροντα­ι σε αλλοίωση βιντεοληπτ­ικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές (σ.σ.: χθεσινές) τηλεοπτικέ­ς εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζ­εται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικ­ές αρχές το σύνολο του οπτικοακου­στικού και λοιπού

Σοκαρισμέν­οι οι αστυνομικο­ί και εισαγγελεί­ς από τα πλάνα που έχουν δει με τη σφαγή της 28χρονης κοπέλας - Από το Τζάνειο στο «δωμάτιο ηρεμίας» του ψυχιατρείο­υ των φυλακών Κορυδαλλού ο 39χρονος δολοφόνος

προανακριτ­ικού υλικού που συλλέχθηκε. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυν­ση Διοικητικώ­ν Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και συνέχισε: «Το συγκεκριμέ­νο βιντεοληπτ­ικό υλικό προέρχεται από κάμερα με “ανίχνευση κίνησης”, δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλου­ς μπορεί να δημιουργηθ­εί η εντύπωση διακεκομμέ­νης χρονικά καταγραφής. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτ­ε συνδρομή τής ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανσ­η της εν λόγω υπόθεσης».

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα αναμένεται η παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή του απόρρητου βιντεοληπτ­ικού υλικού με τις σκηνές από τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας στα ΜΜΕ.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece