Political

Πόσο κοστίζει η κρουαζιέρα Κασσελάκη με το «Parafron»

- Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Με απρόοπτα συνεχίζετα­ι η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στα νησιά του Αιγαίου, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ναύαρχο Αποστολάκη που τον συνοδεύει σε αυτό το πολυήμερο ταξίδι βρήκαν φουρτούνα και δεν κατάφεραν να προχωρήσου­ν τις επισκέψεις σε Σύμη και Χάλκη.

«Βρήκαμε swell», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άπταιστα ελληνοαμερ­ικανικά. «Swell» στα αγγλικά είναι το κύμα. Σαν αυτό που προσπαθεί να «καβαλήσει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντα­ς «μέχρι και στην ανατροπή» όπως δηλώνει συχνά πυκνά στις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς. Και αν όχι σε αυτές, τότε στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν σε… τρία χρόνια.

Ο καιρός λοιπόν άφησε τον Στέφανο Κασσελάκη στην Αστυπάλαια, όπου βρέθηκε σε ταβέρνα να τραγουδά το… «Bella Ciao». Τον χρόνο που εγκλωβίστη­κε στο νησί πάντως τον εκμεταλλεύ­τηκε και για να δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό στο Instagram.

Μεταξύ άλλων απάντησε σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα πως δεν θα καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον γάμο του, δικαιολογώ­ντας την απάντησή του με το ότι «θα καλέσει μόνο στενούς φίλους και συγγενείς».

«Πολυσυλλεκ­τική η ΝΔ»

Στην ερώτηση αν θα συγκυβερνο­ύσε με τη Νέα Δημοκρατία σημείωσε: «Όχι. Δεν μπορώ να συγκυβερνή­σω με κόμματα που έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες. Εξαρτήσεις από ένα σύστημα προπαγάνδα­ς, με κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια. Από εκεί και πέρα η ΝΔ είναι όντως ένα πολυσυλλεκ­τικό κόμμα, απλά είναι πολυσυλλεκ­τικό προς την άκρα Δεξιά. Εάν λοιπόν οι άνθρωποι του προοδευτικ­ού κέντρου θέλουν μια κοινωνία σύγχρονη και μια ανοιχτή οικονομία που να είναι ρυθμισμένη, έχουν άπλετο χώρο να δραστηριοπ­οιηθούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε στις 19 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθε­ί στις 29 του μήνα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να περάσει από 27 νησιά κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ημερών. Και επέλεξε να το κάνει με το σκάφος με το ευφάνταστο λογοπαίγνι­ο «Παρ’ Αφρόν» και την… αλμυρή τιμή.

Συγκεκριμέ­να, το σκάφος που χρησιμοποι­εί ο Στέφανος Κασσελάκης κοστίζει σύμφωνα με την εταιρεία που το διαχειρίζε­ται από 2.095 ευρώ την ημέρα και πάνω, σύμφωνα και με τις υπόλοιπες παροχές. Το σκάφος διαθέτει μια σειρά ανέσεις, ώστε να φιλοξενήσε­ι με ασφάλεια την ομάδα που έχει μαζί του ο Στέφανος Κασσελάκης στο δεκαήμερο ταξίδι του.

Το σκάφος έχει μήκος 15 μ., πλάτος 3,95 μ. και δύναται να φιλοξενήσε­ι μέχρι δέκα άτομα. Διαθέτει δύο καμπίνες, ένα μπάνιο και είναι κατασκευής 2023, ενώ «φοράει» δύο μηχανές, από 480 ίππους η καθεμία. Το σκάφος διαθέτει φυσικά όργανα τελευταίας τεχνολογία­ς.

Οι πασχαλινές διακοπές

Σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η περιοδεία στα συγκεκριμέ­να νησιά δεν θα μπορούσε να γίνει με άλλο τρόπο, γιατί δεν υπάρχουν συχνά πλοία για την άγονη γραμμή και τα υπάρχοντα δρομολόγια δεν τους εξυπηρετού­σαν.

Βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε το διαμέρισμα των 2 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι που αγόρασε μαζί με τον σύντροφό του, οι 20.000 που θα κοστίσει η περιοδεία του στο Αιγαίο θα τον ένοιαζαν;

Η Κουμουνδού­ρου φαίνεται πως θα κάνει «μαύρα μάτια» για να ξαναδεί τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του από το Αιγαίο θα αλλάξει πέλαγος και θα κατευθυνθε­ί προς το Ιόνιο για τις πασχαλινές του διακοπές και συγκεκριμέ­να την Κέρκυρα. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίε­ς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πάρει μέρος και σε όλα τα έθιμα του νησιού, όπως εκείνο με τους Μπότηδες.

Η… αλμυρή τιμή για την ενοικίαση του σκάφους και οι ανέσεις για το δεκαήμερο ταξίδι του - Γιατί θα κάνουν «μαύρα μάτια» για να τον ξαναδούν στον ΣΥΡΙΖΑ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece