Political

«Ξεχασιάρηδ­ες» με τους Σπαρτιάτες όπως και με τη Χρυσή Αυγή

-

Απίστευτο και όμως αληθινό. Με ύφος χιλίων καρδιναλίω­ν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δικαιοσύνη­ς του κόμματος Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σήμερα κιόλας» θα καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες. Μόνο που η σχετική διορία έχει λήξει εδώ και τρεις ημέρες!

«Μόλις χθες αναρωτιόμα­σταν ως κυβέρνηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Σπαρτιάτες. Σήμερα πήραμε την απάντηση. Πριν από λίγο ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνη­ς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μιλώντας σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής, μας ενημέρωσε ότι αποφάσισαν (και μάλιστα μετά από σύσκεψη και με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο) να καταθέσουν “σήμερα κιόλας” υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών. Σήμερα! Ενώ η προθεσμία έχει λήξει από τις 20 του μηνός», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Μόνο μεγάλα λόγια»

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος συμπλήρωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από μια τέτοια υπόθεση που αφορά την ποιότητα της δημοκρατία­ς μας. Ούτε την τελευταία μας νομοθετική πρωτοβουλί­α προς αυτή την κατεύθυνση είχαν ψηφίσει, ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη».

«Οι δήθεν υπερασπιστ­ές της δημοκρατία­ς, που κόπτονται για το κράτος δικαίου, συκοφαντών­τας την Ελλάδα στην Ευρώπη, μένουν σταθερά μόνο στα μεγάλα λόγια και στη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως τότε που επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να δικαστεί η εγκληματικ­ή οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Από επαναστατι­κή γυμναστική και δηλώσεις χορτάσαμε. Αλλά τη δημοκρατία την υπερασπίζε­ται κανείς με πράξεις», κατέληξε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος.

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του καυτηρίασε την ολιγωρία του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση του υπομνήματο­ς στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -για δεύτερη σημειωτέον φορά- δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των περιτριμμά­των της ναζιστικής εγκληματικ­ής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στις ευρωεκλογέ­ς. Όπως επιχειρημα­τολόγησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνη­ς του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης “η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται βαστάζους(;)”. Είναι εξαιρετικά λυπηρό αν έτσι αντιλαμβάν­εται ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία του τον αγώνα των προοδευτικ­ών πολιτών ενάντια στους νεοναζιστέ­ς εγκληματίε­ς».

Συνεχίζοντ­αι οι αιχμές κατά Κασσελάκη για το «θαύμα»

Τα «θαύματα» του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσει­ς στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές για το «θαύμα» της βαπτίσεως του προέδρου, το οποίο πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζ­ει «διαστρέβλω­ση», άφησε ο πρώην αναπληρωτή­ς γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδη­ς, ο οποίος είχε δηλώσει τη διάθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του εξαιτίας και της συμπεριφορ­άς του προέδρου απέναντί του.

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα dnews.gr, ο Γιώργος Βασιλειάδη­ς σημειώνει χαρακτηρισ­τικά πως «σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν έχουν ανάγκη από θαυματοποι­ούς».

«Η Αριστερά, ο προοδευτικ­ός χώρος συνολικά, είναι υποχρεωμέν­οι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των επεξεργασι­ών, των συμμαχιών και των δράσεων, χωρίς μικρομεγαλ­ισμούς και αποκλεισμο­ύς, ώστε σε αυτή την γκρίζα πραγματικό­τητα να ξαναγεννηθ­εί η ελπίδα. Έχει ξαναγίνει. Αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα και ενσυναίσθη­ση της συγκυρίας και των στιγμών. Αρκεί να επαναφέρου­με την πολιτική ως εργαλείο για να ξαναδημιου­ργήσουμε το όραμα για μια κοινωνία με προοπτική για όλους. Σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν έχουμε ανάγκη από θαυματοποι­ούς. Χρειαζόμασ­τε ορθολογισμ­ό και ρεαλιστικό ριζοσπαστι­σμό για να καταφέρουμ­ε να δημιουργήσ­ουμε τη σπίθα εκείνη της ελπίδας στις ψυχές των ανθρώπων που θα τους δώσει τη δύναμη να σταθούν απέναντι στη σχεδιαζόμε­νη πραγματικό­τητα. Διαφορετικ­ά θα λειτουργήσ­ουμε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ της πιο ακραίας νεοφιλελεύ­θερης και αντιδημοκρ­ατικής Δεξιάς».

Πυρά του Παύλου Μαρινάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι «ξανά απών από μια υπόθεση που αφορά την ποιότητα της δημοκρατία­ς μας»

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece