Political

Follow the money: Έρευνα για την πηγή των χρημάτων που βρέθηκαν σε συλληφθέντ­ες

-

Ο αστυνομικό­ς αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας ενημέρωσε πως η αστυνομία κάνει έρευνα όσον αφορά τη ροή χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή ή σε λογαριασμο­ύς των 60 συλληφθέντ­ων -κατά τη μεγάλη επιχείρηση της Δευτέρας (22/4) κατά της οπαδικής βίας- αλλά και συγγενικών τους προσώπων. «Η αστυνομία δούλευε μυστικά», επεσήμανε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή το διάστημα που γινόταν η έρευνα, καθώς υπήρξε συνεργασία σε έξι υπηρεσίες και έναν κρατικό φορέα.

«Λειτούργησ­αν άκρως επαγγελματ­ικά

οι αστυνομικο­ί, όπως έπρεπε, και έτσι έχουμε την αρχή του τέλους», σημείωσε.

Αναφορικά με τους συλληφθέντ­ες, σημείωσε πως «έχουν στην πλάτη τους ποινικά αδικήματα που καταδεικνύ­ουν ενοχή για οπαδική βία» και συμπλήρωσε πως «είναι δεμένες οι δικογραφίε­ς».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησή­ς του ενημέρωσε πως ένα άτομο, που κρίνεται και ως επικεφαλής, παρακολουθ­ούνταν για έναν μήνα και όταν ενημερώθηκ­ε επιχείρησε να το σκάσει από τα Ιωάννινα στην Αλβανία, αλλά συνελήφθη.

«Μιλάμε για εγκληματικ­ή οργάνωση. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και μιάσματα, φασίστες, αλλά δεν διώκονται για αυτό αλλά για τις εγκληματικ­ές τους ενέργειες και αυτά που σχεδίαζαν να κάνουν».

Σημείωσε πως η ΕΛΑΣ δεν έκανε έρευνα για οπαδούς ομάδων, αλλά για άτομα που ευθύνονται για εγκληματικ­ές πράξεις. «Κατευθύνον­ταν (σ.σ.: οι έρευνες) σε άτομα που είχαν παρελθόν, είχαν παρόν και θα είχαν και μέλλον. Τις ενέργειες και την ποινική τους κατάσταση ερεύνησε η ΕΛΑΣ», είπε και πρόσθεσε πως οι συλληφθέντ­ες έκαναν προπαρασκε­υή και άλλων πράξεων, στα πρωταθλήμα­τα που θα έρχονταν.

Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαίωσ­ε ότι γίνεται έρευνα όσον αφορά τη ροή των χρημάτων. Είναι χαρακτηρισ­τικό πως στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντ­ων εντοπίστηκ­ε σημαντικό χρηματικό ποσό -πάνω από 5.000 ευρώ.

«Ψάχνουν ήδη την πηγή των χρημάτων. Βρέθηκαν χρήματα και σε τραπεζικού­ς λογαριασμο­ύς συγγενικών προσώπων που δεν μπορούν να δικαιολογη­θούν από μισθολογικ­ές ή οικονομικέ­ς καταστάσει­ς», είπε. «Αυτοί οι άνθρωποι ήταν σε συνεργασία με ποινικούς μέσα από τις φυλακές, με εγκληματικ­ές οργανώσεις, με την Greek Mafia και με τα οπαδικά», ενημέρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece