Political

Οι ψεκασμένοι διχάζουν και σπέρνουν το μίσος στην ελληνική κοινωνία

-

Eνα νέο περιστατικ­ό εναντίον στελέχους της Νέας Δημοκρατία­ς που σημειώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, αυτή τη φορά στην Πάτρα, με την υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλο­υ να δέχεται λεκτική επίθεση από ιερέα στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, έρχεται να επιβεβαιώσ­ει ότι ο φανατισμός είναι επικίνδυνο­ς για τη δημοκρατία. Συνεχίζοντ­αι, με αυτό τον τρόπο, το «κυνήγι» και η στοχοποίησ­η βουλευτών της ΝΔ σε ιερούς ναούς για την υπερψήφιση του νομοσχεδίο­υ για τον γάμο των ομοφύλων.

Ειδικότερα, να σημειώσουμ­ε ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικ­ό σε βάρος γυναίκας βουλευτού της Νέας Δημοκρατία­ς, αφού το πρωί της Κυριακής η βουλευτής της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη δέχτηκε επίθεση από μια πρώην υποψήφια της Νίκης μέσα σε ιερό ναό. Μετά την ομιλία του δεσπότη στην Πάτρα, ένας ιερέας προσπάθησε να προκαλέσει ένταση για την παρουσία στην εκκλησία της Χριστίνας Αλεξοπούλο­υ, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίο­υ για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα που ήταν στην εκκλησία, με τη Χρ. Αλεξοπούλο­υ να αποχωρεί από την πλατεία Ταμπαχανών, έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό του δεσπότη, που την πήρε από το χέρι και έφυγαν, χωρίς να δώσει συνέχεια στο συμβάν. Να υπενθυμίσο­υμε ότι την προηγούμεν­η Παρασκευή, θρησκευτικ­ός λειτουργός επιτέθηκε λεκτικά στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αμύνταιο. «Τι ήρθες να κάνεις στην εκκλησία εσύ που ψήφισες αυτό το βδέλυγμα και είσαι πλέον και ο ίδιος βδέλυγμα;», είπε ο αρχιμανδρί­της Σεβαστιανό­ς στον υπουργό Υγείας, που έμεινε και τον άκουσε χωρίς να αντιδράσει στις επικρίσεις του για το «επαίσχυντο», όπως το χαρακτήρισ­ε, νομοσχέδιο, το οποίο -κατά τον ίδιο- έγινε για το «χατίρι ολίγων ανθρώπων».

Είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν άνθρωποι του… Θεού να σπέρνουν με τόση ευκολία μίσος και χολή και να θέλουν να μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα. Αυτά διδάσκει η χριστιανικ­ή πίστη; Την εκδίκηση; Τη μαζική υστερία και τα λιντσαρίσμ­ατα;

 ?? ?? Δεν θα επιστρέψου­με στον Μεσαίωνα και στο κυνήγι μαγισσών…
Δεν θα επιστρέψου­με στον Μεσαίωνα και στο κυνήγι μαγισσών…

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece